Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За притежателите на SONY DSC F828 и не само...
Автор: chukov   
Дата:   27-07-04 11:52

Здравейте,
разочарован съм от нещасния RAW-конвертор, който идва фабрично със Сонито. За всички, които имат такъв проблем (не знам дали в повечето апарати е така) препоръчвам да си дръпнат от сайта на Adobe ъпдейт на RAW плъгина, който върви с PhotoShop CS. Поддържат се много апарати и конвертора на Adobe e светлинни години пред тоя на SONY. Предполагам, че такъв проблем имат и други производдители.

Camera Raw 2.2 update
http://download.adobe.com/pub/adobe/photoshop/cameraraw/win/Camera_Raw_2_2.zip

Supported cameras

Photoshop CS camera raw support has been expanded to include some of the hottest new digital cameras. Get the latest update today! Macintosh | Windows

Released in Camera Raw Update 2.1 (February 2004). Also included with the new 2.2 update.

Canon
EOS-1D
EOS-1Ds
EOS-1D MARK II
EOS 10D
EOS D30
EOS D60
EOS 300D
(Digital Rebel/Kiss Digital)
PowerShot 600
PowerShot A5
PowerShot A50
PowerShot Pro 1
PowerShot S30
PowerShot S40
PowerShot S45
PowerShot S50
PowerShot G1
PowerShot G2
PowerShot G3
PowerShot G5
PowerShot Pro70
PowerShot Pro90 IS

Contax
N Digital

Fujifilm
FinePix F700
FinePix S5000 Z
FinePix S7000 Z
FinePix S2 Pro

Kodak
DCS 14n
DCS Pro 14nx
DCS720x
DCS760
DCS Pro SLR/n

Konica Minolta
DiMAGE A1
DiMAGE A2
DiMAGE 5
DiMAGE 7
DiMAGE 7i
DiMAGE 7Hi
Leaf
Valeo 6
Valeo 11
Valeo 22

Leica
Digilux 2

Nikon
D1
D1H
D1X
D100
D2H
D70
Coolpix 5700
Coolpix 5000
(with firmware version 1.7)
Coolpix 8700

Olympus
E-10
E-1
E-20
C-5050 Zoom
C-5060 Zoom
C-8080 Wide Zoom

Panasonic
DMC-LC1

Pentax
*ist D

Sigma
SD9
SD10

Sony
DSC-F828

Отговори на това съобщение
 Re: За притежателите на SONY DSC F828 и не само...
Дата:   27-07-04 11:55

Без да искам дублирах темата два пъти

МОЛЯ админа да изтрие едната тема (по желание) еднакви са

Автор: pinko   
Дата:   27-07-04 11:57

Абе, Чуков, на крив апарат РАВ- конвертора му пречи[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] като на кривата ракета - космоса[smilie11] [smilie11]

Публикацията е редактирана (27-07-04 11:58)

Дата:   27-07-04 12:00

ЕЕЕ аиде сега

какво му е криво на апарата
Просто фабричния конвертор предлага нищожни възможности за настройка и то не в лайф-превю, ами бараш кривата и натискаш "превю"

Айде сега апарата да не е чак толкова крив, колкото всички се мъчат да го изкарат и то за тия пари.

Автор: jumbo   
Дата:   27-07-04 13:25

канон и никон нямат проблем (пък и никон си имат собствена програма много добра а кано пък имат С1)[smilie6]

Дата:   27-07-04 13:43

Нищо против Сонито нямам, като изключим зверския шум от исо64 нагоре, нетърпимите хроматични аберации, и убийствено бавната работа с РАВ файлове, от оригиналния РАВ конвертор нямам впечатления, файловете ги отварях с фотошоп 8.

Поснимах 2 дни с едно такова Сони и не мога да разбера как е възможно модерен апарат да записва един РАВ файл по 15-17 и повече секунди(с карта СанДиск УлтраІІ), и не само това, докато записва блокира[smilie10] [smilie10] [smilie10], файловете са ужасно големи, ~18-20 Мб, на една 512 карта се събират около 20 кадъра едвам[smilie11]

БЕЗУМИЕ НЯКАКВО[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Публикацията е редактирана (27-07-04 13:44)

Дата:   27-07-04 13:49

С изключение на забележката ти за бавната експонация в RAW и големите файлове всичко друго си преувеличил в достатъчна степен.

1. Да има шум. Но не е зверски и не е чак толкова непоправим.
2. Чак пък нетърпими хроматични аберации - хайде-хайде.

Просто не те кефи модела и си решил да надуеш, както ти се изразяваш - "зверски", недостатъците му. Със сигурност има по-добри апарати от него, но изобщо не е толкова лош, колкото го онясняваш.

Дата:   27-07-04 14:15

Въпрос на приоритети.

За това, че модела не ме кефи, си прав, но никак не съм надул "зверски" недостатъците му, такава е обективната истина.

За мен и моята работа шума е точно зверски и хроматичните аберации са нетърпими, но както казах, това е въпрос на приоритети.

Радвам се, че си щастлив с апарата си, но описаните недостатъци СПОРЕД МЕН са най-меко казано неприемливи за апарат с претенции, който на всичкото отгоре струва близо 1000 долара.

Дата:   27-07-04 14:32

Ами ОК
Дай някой подобен на същите пари със същите възможности.

Единствено може би OLYMPUS 8080, но не съм щракал с него.

А и ти ако се занимаваш сериозно и стова си изкарваш хляба надали снимаш с апарат само за 1000 долара.

Сонито не претендира да е нито в професионалния нито в полупрофесионалния клас.
Мисля, че за парите си снима добре.

Дата:   27-07-04 14:56

Аз с това си изкарвам хляба и снимам с апарат, който барабар с обектива ми излезе 1500 лева(949 долара), и тази конфигурация си възвърна вложените в нея пари за около два месеца и половина.

При него шума на исо 800 е по-малко, отколкото на 828 при исо 64, хроматичните аберации наистина зависят от обектива(но толкова лош обектив за него просто няма), записва РАВ файл за около 4 секунди, като през това време продължава да снима със скорост 1 кадър в секунда.

След като апарата си изби вложените в него пари, със спечеленото започнах да му купувам други обективи, светкавица и аксесоари, дотук съм дал над 2000 лева, но това са само част от честно заработените от апарата пари.[shtrak]

Дата:   27-07-04 15:00

Така като чета вероятно имаш CANON EOS300D

Е, по-хубав е, но Сонито е служебно и нямах думата при купуването. Още повече, че никой не искаше да дава пари за допълнителни обективи, тъй като работата във фирмата е от съвсем друг характер.

Ако имах свои спестени пари също бих се спрял на Канона, но засега това е само мечта.

Дата:   27-07-04 15:10

Тук вече нямам какво да кажа, най-добрия автомобил в света е служебния[smilie24] [smile]

Но на Канона не е необходимо да се купува допълнителен обектив, в цената има включен един съвсем нелош за парите си обектив.

Дата:   27-07-04 15:14

Ами аз следя редовно форума и мненията на опитните фотографи в него и разбрах, че китовия обектив няма рязкост и всички, които препоръчват ЕОС-а казват, че покупката е добра, НО трябва човек да се бръкне с още някоя кинта за свестен обектив. Това вече не мога да го твърдя със сигурност докато не опитам апарата.

Дата:   27-07-04 15:25

Добър си е обектива, ако знаеш как да го използваш грамотно. На отворени бленди наистина има какво да се желае, но на ф8-ф11 си е бомба, правил съм много тестове с най-различни обективи, китовия обектив на ф11-ф16 е равностоен на доста по-скъпи обективи.

Но истината е в твърдите, няма какво да се лъжем, а те хич не са скъпи, 50/1,8 е ~70 долара[shtrak]

Дата:   27-07-04 15:32

Колко е крайната цена за клиент в България?

Дата:   27-07-04 15:38

В България последно го гледах в Технополис - 2340 лева, иначе в САЩ вече може и за 800 долара да се намери, при това от добър магазин[smile] , като ритц например.

Дата:   27-07-04 15:44

Ех, САЩ да, но за простосмъртните в БГ.

Както и да е. Като дойде време за купуване ще се поинтересувам пак. Но определено съм на принципа или ще имам хубав апарат или няма да имам въобще. Средно положение няма.

Автор: machine_head   
Дата:   27-07-04 15:52

може да си останеш с "въобщето" ...

Автор: zyl_oiliuff   
Дата:   27-07-04 15:55

[smilie19]

Автор: sagittarius   
Дата:   27-07-04 16:13

chukov, не си прав! Хора са правили шедьоври и с апарати, които трудно ще наречеш хубави. Апарата не е най-важното нещо във фотографията.

Дата:   27-07-04 16:20

Пичове, прави сте за апаратите,
но когато на човек му е трудно да извади 1500лева за апарат, трудно му е да извади и 600.
Тоест, ако ще трябва да дам 600-700 лева за сносна машинка, по-добре да посъбера и да взема нещо по-добро. Без съмнение ценните кадри зависят от много други фактори, не само от апарата.

Това, разбира се, е моето лично мнение.

Поработил съм доста с Olympus E20, сега със Сонито и искам да имам свой апарат с подобни възможности.
В никакъв случай не омаловажавам избора на техника и снимките на колегите от форума.
Вярвам, че всеки от вас ако имаше възможност би си взел по-скъпа машинка с повече възможности. Просто крастата като засърби лесно не пуска. Това е.

първа  назад  1     всички  напред  последна