Автор: icikonti
Дата: 18-03-06 11:02
2/3 инча /май инча беше/при снимането и над 30/40 при копията.Интересното е , че това е вече психология....а не техническа характеристика.Повече хора "не харесват" квадратния формат , като никой не може да обясни защо.Някои автори прекадрират при копирането от този формат /режат част от кадъра , други го оставят както си е ....!
Моето мнение , че квадратните снимки са били мода , но вече не са.Но все пак те са допустими , ако се желае някакъв художествен ефект.Аз имам квадратни кадри , но при копирането!!!
Много лесно се работи с такава камера 6/6 , не се губи време за кадриране/толкова колкото при останалите!Можеш да снимаш репортажно , а после да отсяваш кадрите след проявяването им.
Впрочем един психолог може да даде повече светлина за нашите възприятия и да каже как мисли мозъка ни , и да обясни защо повечето хора "харесват" правоъгълните формати !
"Златното правило" формулирано през средните векове от художници , е директно свързано с пропорциите.Аз така мисля.![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
|
|