Автор: Mobby_Dick
Дата: 29-03-06 02:25
Да забодеш един пентаконски Флектогон 4/50 мм за 6/6 см. отпред на едно апаратче с габарити сходни на 6/6 см....и това пред избора на десетки нормални 50 милиметрови , че и макро..за 35 мм., е това не ми го побира акъла!!
Един обектив, в които 3-4 огромни предни лещи правят всевъзможни оптически еквилибристики, за да докарат образа до по-нататък класическата биотар схема (в него), която е в същия обектив!!, и по чиято схема са проектирани 90 процента от обективите - от зенит та до лайка, е това не ми го побира акъла!!
Да докарат образа от 50 мм. фокусно р-е, до кръг с диаметър 6 см, като така го правят широкоъгълен, а ти да използваш сантиметър и нещо около центъра на оста (и обектива да става всъщност силно тесноъгълен...дори не нормален), е това не ми го побира акъла!!
Всъщност..как ли го монтирате. Доколкото си спомням, в класическия преход от P6/М42 има проблем да се сложи такова стъкло...само дългите влизат, но явно вече има всичко на пазара.
Ще пробвам утре пак, да не се бъркам. Имам поне 2-3 прехода от P6/М42, нали АхаВ (може да потвърди)...но нямам пресен спомен защото...що ли не ми е хрумвало скоро да забода такъв обектив пред 35 мм. апарат дори ![[smilie3]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie3.gif)
|
|