Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ - нужда от снимки
Автор: zloster23   
Дата:   27-03-06 11:37

Здравейте,

Може ли някой да ми каже къде и как мога да открия снимки на София от Комунистическия период или по точно края на 70-те началото на 80-те години.
Благодаря ви предварително [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ - нужда от снимки
Автор: NI   
Дата:   27-03-06 11:39

В някой архив!

Дата:   27-03-06 11:46

Къде например?
Мислех си за БТА обаче нямам идеа какв е процедурата?

Автор: zoomaniak   
Дата:   27-03-06 11:48

За какво са ти. Какво трябва да представляват. Имам много военни от тва време. Разни паради и т н...но не са ми подръка...[smilie5]

Дата:   27-03-06 13:16

Автор: zoomaniak
Дата: 27-03-06 11:48

За какво са ти. Какво трябва да представляват. Имам много военни от тва време. Разни паради и т н...но не са ми подръка...

Имам идеята да направя едно сайтче по темата обачи се оказа че снимки от това време няма намерих 10-ина в един чужд сайт на някакъв чех пътувал до тук 75 г. Ужасно смотано е да се опитваме да изтрием по този начин част от историята ни независимо дали е било хубаво или не това трябва да го има някъди в пространството [smile] много бих ти бил благодарен ако можеш да ми пратиш някакви малки превюта на снимките които имаш. Ако някой има и разни градски пийзажи от това време също много ще ми помогне[smile]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   27-03-06 13:21

zloster23
аз имам доста.
Трябва да ги изровя и сканирам.
Все пак по онова време съм правил и фотографска дипломна работа "Моят град" (София).
Какво плащаш за снимките, за да знам дали да си правя труда?

Автор: zoomaniak   
Дата:   27-03-06 13:21

Ок до 10тина дни ще взема тези от нас на хартия кои са и ще ти пратя некой...които според мен се връзват с идеята ти и т н....

Готина идея - аз имам и богата колекция от ретро снимки от времето на пра баба ми - около 100 години назад май беше...но и те са само на хартия...пиши ми на мейла искам да те питам нещо [smilie24]

Дата:   27-03-06 13:32

Автор: Mobby_Dick
Дата: 27-03-06 13:21

zloster23
аз имам доста.
Трябва да ги изровя и сканирам.
Все пак по онова време съм правил и фотографска дипломна работа "Моят град" (София).
Какво плащаш за снимките, за да знам дали да си правя труда?

Мерси за възможноста пич обаче за съжеление в момента не съм особено платежоспособен ако имаш желание и идеата ти се струва готина можеш да ми помогнеш ано не мерси че все пак прояви интерес!

Автор: Sidewinder   
Дата:   27-03-06 16:51

виж какво открих в GOOGLE :
http://bugarash.nexuswebs.net/stara_sofia/stara_sofia.html

потърси повече, да не се окаже, че откриваш топлата вода.
Друг вариант е да се поровиш в библиотеките. По онова време са правени доста албуми "диплянки" по разни поводи, годишнини и т.н. Успех!

първа  назад  1     всички  напред  последна