Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 UNIPODs
Автор: 21   
Дата:   29-03-06 19:54

Някой от вас ползва ли унипод?И ако да,какви са предимставата и недостатъците пред трикракия статив(ясно ми е,че няма стабилността на класическия),в България продават ли се и къде?За телеобектив до 300мм дали ще върши работа?
Не съм тръгнал да купувам,но за по-нататък ми влиза в плановете...

Публикацията е редактирана (29-03-06 19:59)

Отговори на това съобщение
 Re: UNIPODs
Автор: PolarBear   
Дата:   29-03-06 20:09

Ами първо на нашенски се казва монопод. Второ: няма предимства и недостатъци спрямо статива, доколкото са съвсем различни неща.

За ползването - като че ли не много често. Аз ползвам, например.

За телеобектив 300 - ами зависи от условията. Понякога и 200 биха му дошли много. Но все пак дава известна стабилност и позволява да снимаш на по-ниски скорости отколкото от ръка. Има и малко техника, която се усвоява бързо.

В Бг се продават, но в момента не съм там и нека някой даде съвсем актуална информация.

Добрата страна на монопода е, че с него си по-маневрен и оперативен. А понякога на сняг може да замести и статива. Според мен (лично мнение) върши почти същата работа като и стабилизатора на образа в някои обективи. Но го плащаш веднъж, а не с всеки обектив и струва много по-малко...

Умерена полза срещу приемлива цена...[shtrak] [shtrak]

Публикацията е редактирана (29-03-06 20:12)

Автор: Стоев   
Дата:   29-03-06 20:15

Може да се използва за боздуган - когато го нося песовете по улицата не смеят и да клюфнат [smilie24]

По въпроса за телеобектива-няма ограничение за дължината му [smilie5] [beer]

Автор: PolarBear   
Дата:   29-03-06 20:18

И щом задаваш толкова общо въпроса, сигурно това ще ти е от полза. Някои се смеят на подобни инструкции, но не са прави.

http://www.outdooreyes.com/photo5.php3

първа  назад  1     всички  напред  последна