Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Навити за ролята на силует?
Автор: ksietta   
Дата:   14-03-06 10:32

Някой да е навит да изиграе ролята на силуета в един мой замисъл? И аз, разбира се, мога да отвърна със същото. Мястото е в близост до ето това:

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/oqzg4877.JPG
https://photo-forum.net/imgs_thumbs/105/i_1141634706_v2.jpg

Става въпрос за събота или неделя. Близо до Черни връх. Очаква се температурата да не е много ниска - около -5 градуса, но вятърът най вероятно ще е доста силен, което обяснява защо не мога да навия никой от познатите си. Тръгва се от Железница към Черни връх без отбиване в хижа Академика. Мястото е близо до върха, но поне километър ще се ходи без пътека(доколкото такава изобщо има при вятър). Връщане в пълен мрак към Княжево. При изчерпване на моралните и физически сили - има автобус от х-л Морени в 18 часа.

Е?

Публикацията е редактирана (14-03-06 11:21)

Отговори на това съобщение
 Re: Навити за ролята на силует?
Автор: Георги   
Дата:   14-03-06 10:34

[smilie24] [smilie24]

ще се намери сигура

Автор: liyana   
Дата:   14-03-06 12:14

А силуетът замръзнал ти трябва да бъде или има шанс и да шава:)))

Колко ходене всичко се събира и каква екипировка ще е нужна - сериозно те питам?

Автор: onlineivo   
Дата:   14-03-06 12:26

ilyana [smilie5] [smilie24]

Дата:   14-03-06 12:34

Силуетът е добре да се върне жив...
Аз си ходя там с дънки и яке - плюс шапка и ръкавици...обувки - каквито и да са ще се намокрят - като затънеш няколко пъти до кръста...ама това не е проблем...Една раничка с допълнителни дрехи за всеки случай не е излишна... Не е толкова страшно колкото изглежда на пръв поглед...[smile]

Ходенето - 0т 11 часа в Железница, 5 часа ходене до там без много зор... После надолу ако е до автобуса - по-малко от час поради силната мотивировка [smile] иначе около 3 часа до Княжево...

Автор: photoforce   
Дата:   14-03-06 12:38

Мен ако ме питате, важна екипировка за това, което искате да правите са снегоходки и щеки от магазин Стената. Снегоходките са по около 80 лв. Важно е да имате и GPS в случай, че падне голяма мъгла. Без тези неща начинанието ви ще е много екстремно, но ви желая успех![shtrak]

Автор: ShaiHulud   
Дата:   14-03-06 13:10

о.О'
Щеки? GPS? Хималаите? Ъъъъ...

По големите снегове бродих по Витоша с кецове, джинси, поло, пуловер и яке. Шалчето и шапката /стига да не пускат вятър/, както и ръкавиците също са необходими. Както се вижда все още съм наоколо да пускам глупави коментари [smilie5] [smilie6]

Автор: SLR   
Дата:   14-03-06 13:18

Те за такива пишман туристи със дънки и маратонки има ПКСС.Друг е въпроса че не винаги могат да те открият навреме[smilie2]

Дата:   14-03-06 13:25

SLR - стига бе...ще уплашиш liyana... току виж се навие...

Автор: PolarBear   
Дата:   14-03-06 13:28

Точно на същата пътека един човек по дънки наскоро го свалиха спасителите. Все още жив, но беше твърде късно за да го спасят.

Сериозно препоръчвам на хора, които не са наясно, да не се опитват да го правят точно сега. А тези, които са наясно, нямат нужда от съвети. предложението е напълно осъществимо, но не от начинаещи. Добрата екипировка е задължителна.

И за да няма недоразумения - минавал съм този път във всеки сезон трицифрено число пъти. И не само него.

Автор: han_Solo   
Дата:   14-03-06 13:32

Аз такова ходене си правя редовно, обаче обърнал ли си внимание че има един район между х.Академик и Черни връх който е обозначен с " затворено лавинна опасност" ? поне последния път като минах оттам беше така, а сега наваля бая нов сняг. Аз съм за таква катерене , ама под панталона е хубаво да имаш ватиран клин [smilie3] обувките ти да са добре обработени със импрегниращ спрей и да имат гортексова мембрана и обезателно чифт резервни чорапи /вълнени/ защото на мен точно по тоя маршрут като наближих Кумата на слизане се усетих че и туристическите ми обувки започнаха да пропускат. Иначе - за може да ме броите и мен за разходката, ще помагам държейки влачещите се езици на финалната права към х. Академик [smilie5]

Дата:   14-03-06 13:41

Ако някой реши - да ми пише на e-mail или ICQ, в профила ми са.

Автор: yonqo   
Дата:   14-03-06 13:42

Силуета маж ли требе да е или жинъ? Или нема значение? Аз почти съм навит, но ме притеснява, че неам високи обувки, иначе се ша навликъ 5-6 ката дреи. А па ми са оди ногу на Витошъ...
[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   14-03-06 13:42

ShaiHulud
"По големите снегове бродих по Витоша с кецове, джинси, поло, пуловер и яке. Шалчето и шапката /стига да не пускат вятър/, както и ръкавиците също са необходими. Както се вижда все още съм наоколо да пускам глупави коментари"
- изключително глупав коментар, ноистина [smilie5]
ksietta - начинанието ти е неосъществимо в това време и срок.
Маршрута за да се вземе за ден, изисква доста добър тренинг. Какво време ще ти остане за снимки е друг въпрос, както е друг - че ще си на мястото което искаш точно по обяд [smilie5]
Много по-разумно е, да се качиш с модела ти през х.Алеко, и после обратно.
Не може хем....хем... [smilie7]
За маршрута - и аз като Polar (но целия не в трицифрено число пъти)[smilie18]

Дата:   14-03-06 13:44

Явно имам късмет [smilie5] [smilie6]

Дата:   14-03-06 13:47

ShaiHulud
това за кецовете ми го приказвай на баба ми.
С тях може да си претичал от лифта до хижата.
С твоите кецове и през май месец няма да можеш да минеш през този маршрут, дори и при добра доза мазохизъм.

Дата:   14-03-06 13:47

Пола на силуета е без значение ... времето не предполага актова фотография...шега бе...[smile]

Дата:   14-03-06 13:49

Спокойно, Моби, имаш време...батко съм. [smile]

А иначе задължително е много по-ранното тръгване. И само за наистина опитни, подготвени и екипирани хора. За лавинната ситуация в момента се информирайте от Планинската спасителна служба и непременно се съобразете с указанията й.

Имайте предвид и това, че спасителите вече не работят безплатно. Който редовно скита из планините не е зле да помисли за планинска застраховка.

Дата:   14-03-06 13:51

Защо Моби Дик? Обикновено тръгмвам от Железница в 11 часа и в 4 часа съм на върха...при положение че спирам често за да снимам и трия...

Дата:   14-03-06 13:52

Ами Моби имам и свидетели. Само дето почти се качихме до Черни връх, понеже времето нямаше да ни стигне /с нас имаше подривни бавещи елементи/. Не подценявайте кецовете [smilie6]

Дата:   14-03-06 13:53

Ами защото е зима. И защото резервът от време означава сигурност.

Много ми се идва с вас, но няма да съм в Бг точно тогава...

Дата:   14-03-06 13:58

ksietta
Така става - с доста зор.[smilie5]
После явно "Връщане в пълен мрак към Княжево."
Това също съм го правил (поради претъпкване на последния автобус от Златни мостове с пенсионери - преди 5-6 години)
Не те съветвам да слизаш пеша нощем по пътя надолу леко въоръжен [smilie5]
Има едни псета, а и разхождащи сомнамбули доберманите си (и непокисти), че трябва да се чудиш кои-кого [smilie5] [smilie18]
Е, акостирахме към 22.00 ч. в Бояна живи и здрави, с поизкривени щеки от бои по разюздани псета.

Автор: Sidewinder   
Дата:   14-03-06 14:00

Добре бе, хора( тези с кецовете).Направили сте глупост, разминало ви се е. Поне не заблуждавайте останалите. Достатъчно паметни плочи има из нашите красиви планини, при това датите, изписани върху голям процент от тях показват, че лошото време в планината не прощава дори в разгара на летния сезон.

Автор: kaff   
Дата:   14-03-06 14:01

Наистина първо се допитайте до спасителна служба за витоша незнам ма Пирин и Рила е ужас има няколко пласта лед и всичко се държи на магия непрекъснато падат лавини и неможе да се ходи опитвахме преход но се срина пред нас лавина така че не е удачно точно в този момент успех[smilie24]

Дата:   14-03-06 14:07

Не си спомням скоро да съм се прибирал по светло...но благодаря все пак...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна