Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 BgPressPhoto'05 - условия за участие
Автор: emmmo   
Дата:   07-02-06 12:40

Фондация ”Бг Прес Фото” организира
Национална изложба
Българска фотожурналистика –
“ BgPressPhoto,05”

Уважаеми колеги,
“BgPressPhoto,05” има за цел да събере и представи най-майсторските попадения на нашите фоторепортери през изтеклата 2005-та година. За участие са поканени всички щатни и нещатни фотографи и сътрудници на печатни медии и агенции в България.
Приетите творби ще бъдат отпечатани в годишния каталог на “BgPressPhoto”, като история на нашата фотожурналистика и държава в снимки. Ще бъдат изписани имената на всички участници и изданията, за които те са работили през 2005г.. Снимките ще бъдат публикувани в интернет на адрес www.BgPressPhoto.com

Раздели :
1-Политически събития и личности
2-Социална фотография
3-Животът около нас
4-Природа и екология
5-Изкуства , празници , традиции
6-Спорт
7-Наука
8-Събития извън България
-Авторите могат да участват във всеки раздел с единични снимки или репортажи до 12 кадъра.

Изисквания за участие:
- Изпратените снимки трябва да са правени през календарната 2005-та година.
- Снимките се приемат в цифров вид, препоръчва се големината на файловете да е 3 - 6 МВ. Ще се приемат и копия на хартия, но не по-малки от 20х30 см.
- Кратък текст: Раздел, автор, медия, място, дата , обект или събитие .( Името на автора и медията да бъдат написани и на латиница)
- Приемат се и снимки, които са участвали, или награждавани в други фотоконкурси
- Монтажи и специално обработени снимки не могат да участват в изложбата

Участие :

- Изпращане по пощата или предаване на място (CD, DVD, копия на хартия):
- 1000 София , бул. Македония №6 за “БгПресФото”,
(фотоателие Фуджиколор, делник 09,30- 19,30часа, празник 10,30-15,00часа)

- изпращане чрез e-mail: bgpressphoto@abv.bg

Краен срок за приемане на снимките: 01.03 2006г.

Жури :
-Журито на “BgPressPhoto, 05” е съставено от водещи представители на печатни и електронни медии. Съгласие за участие в журирането са дали:
- Виктор Гилтяй –в. Труд, Евгени Димитров –агенция Булфото, Иван Григоров – в. Градът, Надежда Чипева – Дневник, Петър Петров -Агенция АП, Велко Ангелов- сп. Тема, Емануела Захариева – БТА, Емил Иванов- в. Монитор, Люлин Стаменов -в. Новинар, Венцеслав Юскеселиев- в.168часа, Дийн Кокс – свободна практика, AP, The NewYorkTimes ,CBSNews.com ,
- Очакваме потвръждение от: Олег Попов- Ройтерс –Йерусалим
Поканени са гости от World Press Photo .
-Журирането е анонимно.
-Членове на журито участват в изложбата и каталога, но не могат да бъдат награждавани .
- Журиране - 02.03.2006г.
- Одобрените снимки се отпечатват на принтер - Хюлет Пакард – 60Х80см.
Откриване:
- 15.03.2006г(сряда). от 17 часа в Национална галерия за чуждестранно изкуство в София. Пътуващ вариант на експозицията ще гостува до големите градове на България и в културните центрове на страната из Европа.
Награди:
- Репортажна снимка на годината – 1-во, 2-ро и 3-то място
- Фоторепортаж – 1 награда
- Грамота за отлично представяне -във всеки раздел, заверена с подписите на журито .
Партньори :Хюлет Пакард, МТел, Булбанк, Профайлд- НИКОН, Егмонт – България

Администратор на изложбата: Цветан ТОМЧЕВ –тел: 0886402917 ,
e-mail ctomchev@abv.bg

Отговори на това съобщение
 Re: BgPressPhoto'05 - условия за участие
Автор: nsirakov   
Дата:   07-02-06 12:46

Един въпрос - аз като не съм фоторепортер и не съм снимал за вестници (освен за 24 часа веднъж[smilie5] [smilie5] ) значи ли, че не мога да участвам [smilie11]

Автор: doktora   
Дата:   07-02-06 12:46

[smilie24]

Автор: J0R0   
Дата:   07-02-06 12:49

Сираков, има публикуван телефона на Цветан Томчев, който е от организаторите на събитието.
Мисля, че тук във форума едва ли ще се намери някой, който да ти отговори компетентно на въпроса.

Дата:   07-02-06 12:49

nsirakov:
За участие са поканени всички щатни и нещатни фотографи и сътрудници на печатни медии и агенции в България.

Дата:   07-02-06 12:51

Жоро, мисля, че е казано достатъчно ясно. Това, че на сайта Фото Форум има категория репортаж, не означава, че качващите снимки в нея са фотожурналисти.

Автор: dau   
Дата:   07-02-06 13:19

Айде Калояне ти си тука! [smilie24] [smilie19]

Дата:   07-02-06 13:35

Абе, малко обидно звучи това "сътрудници на печатни медии".
Демек, ако не са печатни, а електронни, са втора категория...
Обаче един от членовете на журито е Евгени от Булфото, която е 100% електронна медия, интернет сайт.
Така че виждам в това някакво недоразумение, остатък от едно по-старо време, когато медиите или бяха печатни или не бяха медии въобще. С цялото ми уважение към печатните издания, към които съм работил доста време, но днес най-големите и авторитетни медии са именно електронните медии.
[beer]

Автор: martin-dm   
Дата:   07-02-06 13:42

добре де аз мога ли да пусна снимка и да напиша медия Фото форум или не мога да участвам в конкурса ако не съм към някоя медия :) И това че са публикували мои снимки в списание дава ли ми право да участвам ?:)

Дата:   07-02-06 13:45

Ами World Press Photo приемат снимки на фотографи, които декларират, че са на свободна практика. Не вярвам, Bg Press да ти откажат, ако си на свободна практика и не принедлежиш към определена медия.

Автор: nsirakov   
Дата:   07-02-06 14:09

аз само да питам... не се натискам за участие...[beer]

Дата:   07-02-06 14:10

Хубаво де, Жоро, да речем, че си на свободна практика. Но това все пак означава, че медиите са ползвали твои снимки. В това е смисълът.
А Булфото макар че е сайт, то от него печатните медии купуват снимки и ги публикуват.

Автор: boni   
Дата:   07-02-06 14:19

В такъв конкурс трябва да участват репортажни снимки, публикувани в публичното пространство.
В този аспект, интернет също е такова.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   07-02-06 14:22

Всъщност...
Това е верига от конкурси...и условията вероятно се дирижират от World Press Photo.

На нашата ширина всякакви трансформации се наблюдават в тоя конкурс [smilie5]

Миналата година имаше всякакви участници от всякакъв вид медии. Имаше неспазване на регламента (брой снимки от участник) и какво ли не.

Казали са - печатни медии, значи печатни.

Какво пречи на някои, ако има възможност ..да си предложи сътрудничеството на печатна медия, като извънщатен сътрудник?

Аз сега пробвах...във в-к "Трета възраст"..ама бабата искаше да нося снимки (не знаеше как да ги разгледа галериите ми в нета..щото не ползва нет)..и каза, че им носят снимки на хартия...и сътрудници ала-бала, да нося, пък те ще слагат ако им харесва

Я да звънна на Томчев, да го питам[smilie5]

Дата:   07-02-06 14:24

Не се дирижират от World press Photo, само това мога да кажа.

Дата:   07-02-06 14:26

Да, Бони, прав си, интернет също е медия. Но в правилата чета, че става въпрос за снимки на сътрудници на печатни медии. Не съм ги измислял аз правилата.
Който се интересува, да звънне на Цецо и да го пита.

Дата:   07-02-06 14:30

Ами правилата са си правила:)

Дата:   07-02-06 14:39

Ами има цедка, прави са..
иначе ще се затрупат.
Печатно издание - това е някакъв филтър (гаранция).[smilie7]

Дата:   07-02-06 14:47

Печатното издание не е гаранция за кой знае какво според мен. Снимка във вестник не е гаранция, че оригинала е с по-високо качество от снимка за web 800x600.Това може да прецени журито, като види оригиналния файл.

Дата:   07-02-06 14:48

Всъщност..
ще сканирам и пратя някои неща..
сътруднича все още на един прес център..
ще го посоча.[smilie5]
пък и съм бивш щатен репортер..отпреди 17 г. [smilie3]
те да преценяват [smilie7]
..имам кадри, които по-добре да не стоят в архива само [smilie7]
аре към Деков за скан [smilie5]

Дата:   07-02-06 14:49

boni - разбира се, че не е гаранция..
ама ти каква гаранция друга би предложил ?

Дата:   07-02-06 14:52

Ами гаранцията е качеството на оригиналния представен файл.Журито може да прецени.

Дата:   07-02-06 14:53

Ами ако получи 100000 файла?

Дата:   07-02-06 14:56

Вестникарските репортери снимат в ниска резолюция. Това се видя и от миналогодишното пресфото. Някои неща стояха доста зле увеличени. Но пък имаха друга стойност. В края на краищата, ако вестникът очаква от теб спешно снимка от другия край на света и трябва да я пратиш през gsm-а си, тогава нямаш друг избор.

Дата:   07-02-06 15:03

emmmo
да, така снимат...
а трябва ли да е така?
За да им пракат по-бързо машинките, за да пестят памети, за да не си правят труда да ресайзват преди да пратят и т.н.
Ами тези, които са си снимали добрите неща така, сега ще си ядат ушите от яд, и ще си вадят поука (ако им пука де)[smilie5]
От миналата година до сега, би трябвало да са си я извадили...ма то си е техен проблем [smilie3]

Ами аз не бих снимал само с 800X600 , защото ако нещото е важно, добро, рядко и т.н., то може да трябва да види и по-голям формат.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна