Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 E-500 ili DYNAX 5D
Автор: moleaf   
Дата:   10-03-06 16:40

Zdr-te, neprekusnato vlizam tuk i tam i cheta razni mneniq za tqh, no se upletoh. pomognete koe da izbera. ::::: Konica Minolta DYNAX 5D + обектив Konica Minolta DT 18-70/3.5-5.6 + Konica Minolta 70-210/4-5.6 :::::: Olympus E-500(EVOLT) + 2 обектива - Zuiko 14-45mm f/3.5-5.6 и 40-150mm f/3.5-4.5

Отговори на това съобщение
 Re: E-500 ili DYNAX 5D
Автор: joro35   
Дата:   10-03-06 17:09

Май КМ с 70-210/4-5.6 го няма вече. Аз също се колебах м/у двата и избрах Konica Minolta. Има стабилизирана матрица, а и е по-голяма същата.

Дата:   10-03-06 17:12

e ? vzeli go? kak e?

Автор: joro35   
Дата:   10-03-06 17:16

Взех го, да. Доволен съм.

Автор: djore   
Дата:   10-03-06 17:22

КМ има стабилизация на матрицата(естествено смисъла е за статични обекти предимно) работи със механични обектива, исо от 80 до 3200, като 3200 е напълно използваемо, лично аз съм доволен като цяло от качеството на картинката и възможностите на апарата (визьор, АФ, мерене, бързина, буфер...т.н.)

Не съм доволен от дисплея, 2.5" но 115000 пиксела са много малко - доста тъпо. Това че огледалото е шумно мен не ми пречи, но котката още не му е свикнала [smilie18]
Двата обектива са съвсем прилични за тия пари. 18-70 е доста свестен.

Пипал съм и Е-500 - определено ми допада! Здрав, удобен, малко по-тъмен визьор, много готин дисплей. На високото исо не може да се сравнява с КМ, но пък зависи за какво го ползваш. Обектива 14-45 е рязък, другия не знам как е. успех

Автор: dimi_borgir   
Дата:   10-03-06 18:10

Здрасти, молив [smilie3]

Снимам с Dynax 7D и съм предоволен от апарата. 5Д има същея сензор, оборудван със същия Anti-Shake механизъм и има същея голям дисплей. Разликите са в тялото, пентапризмата (на 7Д е стъклена) и в управлението (7Д е натрупан с копчета).

Като се има предвид, че 5Д ще ти изкара като снимка същия резултат като 7Д - сам прецени. Ако не бяха намалили 7Д от 1300 на 650 евро заради това което стана с Минолта, с което 7Д беше само някакви ми ти смешни 50 евро по-скъп от 5Д, щях тогава да си купя 5ицата.
Аз лично мисля, че си струва.

Друг е въпросът за сравнение с Олимпуса. Не съм се и докосвал до такъв. Виж на dpreview.com - според мен много добри тестове правят - понякога със субективни заключения, но заключенията ти си ги направи според това което виждаш на тестовете им.

За дигиталните на Минолта обаче ти казвам вече от опит - много добри апарати са.

Автор: fundamental   
Дата:   10-03-06 18:13

Истината е да ги подържиш за малко и двата. Ще си вземеш този който ти е по удобен.
Другото е локуми.
Аз така се спрях на Олито [smilie21]

Автор: deyo   
Дата:   10-03-06 18:20

Стига с това "държане" бре хора, вие само заради ергономията ли си купувате апарати? А и в крайна сметка със всичко се свиква, като поработиш малко.

Автор: deyo   
Дата:   10-03-06 18:22

КМ Д5 е по-универсален апарат според мен, със стабилизацията си и ИСО на 3200, имаш повече възможности, а също доколкото знам с КМ можеш да минеш и с по-евтини обективи.

Публикацията е редактирана (10-03-06 18:22)

Автор: Lyubomir   
Дата:   10-03-06 18:59

Здравей! Погледни тези снимки на двата модела със светкавица при изкуствено осветление.
http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/maxxum5d/samples/PICT0191.JPG
http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/e500/samples/PB130428.JPG
КМ 5D, доста оранжавее в сравнение с Olympus E500, това ми направи впечатление.
Виж и руснаците, какви оценки и мнения дават по петобалната система (кликни на апарата).
http://club.foto.ru/camera/cat.php?cat_id=8

Автор: Faber   
Дата:   10-03-06 19:20

определено Км5Д
заради стабилизацията и заради по-мазната картина на Олимпуса на по-високи ИСО

Автор: loveforever   
Дата:   10-03-06 19:36

Всеки си има свой захват, но аз определено намирам Минолтата за по-удобна и функционална.

Автор: japanese   
Дата:   10-03-06 19:56

po dobre chakai :)

Автор: dimi_borgir   
Дата:   10-03-06 21:59

Това че Динакс-снимката е по-оранжева в случая е въпрос на WB. Гледай как изглеждат цветовете в палитра подредени един до друг. dpreview.com публикуват подобни тестове. Виж там под Maxxum 7d, това е американското название на Динакса.

Моето лично мнение е, че цветопредаването на Минолтите е превъзходно.

Ако то е важно, виж Сигма СД10 (цените в западна Европа са дори под тези на КМ5Д - около 500€ в кит). Подобна динамика няма да намериш при никой друг 6МП-апарат или на подобни цени.

Автор: hotsnail   
Дата:   10-03-06 23:25

аз съм също с 5Д за цветовете

1. много лесно се коригира в Фотошоп грешката на автоматичния баланс на бялото

2. Ако пък си достъчно умен можеш още по време на снимането да си избереш правилния режим.

Аз гледах Oli ама то е много назад с ИСО-то то е ограничено на 400 и по горните стойности са само ако си много сигурен че искаш да ги ползваш и са по скоро някакво софтуерно увеличение на яркоста. Иначе в всички остнали аспекти е доста добро.

Ама виж също:

Никон Д50 ако шума те притеснява това е апарата - къса дори повечето Канони (КМ5Д също). Има също и много готови програми, като пералня, мисли вместо теб [smile]

Пентаксите - Бони е обявил страшна цена за истДЛ, Доколкото схаванах с Пентакса най-много обективи може да ползва един начинаещ фотограф [smile]

За обеткивите КМ 5д има доста повече от тези за 4/3 и са по евтини, НО Минолта вече не прави обективи и до лятото когато Сони ще кажат какво ще правят ще тръпнем в очакване. Щото може и Сони да промени AF системата, показателно е че май спират 5Д и 7Д и ще пускат изцяло нови модели.

А ти сигурно Канон 350Д си виждал вече?

Между другото иди в някои от големите магазини да ги разгледаш от близо, ако имаш карта ги помоли да си направиш някоя и друга снимка и си ги виж в къщи. При тия по евтинките ДСЛР-и яко спестяват от материали по тялото и найстина някои от моделите може и заради това да не ти харесат. Понякоога дори модели за които пише по нета, че имат много добро тяло, малко като ги огледаш ти изглеждат като "сделани" (Никон д50 за мен)

Автор: xm_style   
Дата:   11-03-06 14:01

и аз съм на кръстопът [smilie11]
Може ли някой да покаже тест на КМ 5Д направен от Българин, по им имам доверие на нащите спецове!(разбирасе освен този много е хубав, но искам да видя и други) Боровинката май е правил, но не мога да го намеря.

Дата:   11-03-06 21:23

Vseki e prav za sebe si ...:) dnes hodih i gi durjah v ruce ...Da si kajem chesno, ako tova e vuprosa, KM si e po-udoben, a Oli mi se stori adski leki4uk a moite ru4i4ki sa golemi napravo mi se stori "Male4uk" :) Tova v kruga na shegata ... mai shte e KM
I az iskam oshte edno "Preview" ot BG :)
Blagodaq Na vsi4ki :) Uspeshni dni!

Автор: loveforever   
Дата:   11-03-06 23:07

На мен ръчичките хич не са ми големи ,но пак КМ5Д ми е по-удобна [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна