Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля кажете,
Автор: София   
Дата:   02-03-06 14:33

копирали ли сте снимки в ателието на Коника срещу НДК? Доволни ли сте?

И още един лаишки въпрос - ако има леко червеникав оттенък на копието, който не се вижда на монитора на какво може да се дължи?

Мерси предварително![smile]

Публикацията е редактирана (02-03-06 14:46)

Отговори на това съобщение
 Re: Моля кажете,
Автор: куменов   
Дата:   02-03-06 14:43

Монитора ти нее калиброван с машината.Вземи една снимка,сложия до монитора и си настрой цветовете според снимката![thankyou]

Автор: n1x0n   
Дата:   02-03-06 15:35

Никога не си настройвай монитора по снимка. По груба грешка от това няма.

Автор: София   
Дата:   02-03-06 15:41

Абе, и на мен не ми прозвуча много добре тоя съвет... По теста от книжката тук всичко изглежда наред с монитора. За първи път копирам снимки от цифрака, затова питам - наистина цветовете са малко различни. А съм ги гледала на повече от един монитор.

Автор: asahi   
Дата:   02-03-06 16:45

Ще ти го кажа по-просто: При подготвянето на файлове за печат могат да се допуснат доста грешки и отклонения. Не е лесно да предвидиш всичко от първия път. За това:
1. Калибрирай монитора, но не по теста от книжката, а с колориметър. Справка - Еппъл Център, Адком и т.н.
2. Записвай файловете в sRGB. Ако не знаеш какво е ще се наложи да четеш доста. При копирането операторите не бива да правят корекции. Кажи им го изрично.
Само спазването на горните 2 условия ти гарантира предвидими цветове.

първа  назад  1     всички  напред  последна