Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 playboy
Автор: anti_photoshop   
Дата:   19-02-06 10:04

Имате ли представа с каква техника снимат фотографите там?[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: playboy
Автор: muu   
Дата:   19-02-06 10:37

kade tam? tam ili tuk? i da znae6 4e ne tehnikata pravi snimkata!
tuka snimat s nikon slr i fuji s3pro,mamyq 6x7/rqdko/ osvetlenieto osnovno multiblitz ili kinajiisko ot kinocentura[smile]

Автор: pmartinov   
Дата:   19-02-06 11:14

Ako техниката правеше кадъра хубав богатите щяха да бъдат най-добрите фотографи.Техниката няма идеи,тя само ги реализира когато знаеш как да я ползваш.

Автор: kadar   
Дата:   19-02-06 11:42

В БГ- Fuji S-3 Pro i Mamiya RZ , май.....!

Автор: delchev   
Дата:   19-02-06 12:36

мисля, че там осветлението е по-специфичното нещо - бях намерил из нета осветителни схеми на някои от сесиите на плейбой (не българския, разбира се) но нямам никаква идея кой ги е правил и дали имат нещо общо с истината - така или иначе няма схема с по-малко от 7 източника, така че не мисля, че мога да го пробвам при домашни условия, дори да намеря модел [smilie3] [shtrak]

Автор: navy   
Дата:   19-02-06 13:17

muu, снима сигурно с някуй луксмедия или мустек, щото тя техниката не прави снимката...

А парите за скъп фотоапарат ги е дал по мацки [smilie18]

Автор: explorer   
Дата:   19-02-06 18:59

Снощи докато цъках каналите се загледах по Fashion TV как снимат календара на списание MAX - фотографа снимаше с Nikon D2X.

Традиционно, в продължение на дълги години, средния сгънат постер в "Playboy" (т.н. "centerfold") го снимаше дядо ви Арни Фрайтаг на 8х10 инча голям формат.
[shtrak]

Сега вече не знам как го правят.

Автор: vladod   
Дата:   19-02-06 23:04

Пусни схемите да ги разгледаме и ние, моля [shtrak]

Автор: n1x0n   
Дата:   20-02-06 00:41

explorer, ще пишем тройки по плейбойознание! [smile]

Сентърфолдите са снимани от най-малко 20 фотографа през годините. Най-много е снимал Mario Casilli над 60 "центъра", после е Pompeo Posar с 57.

Freytag снима от април 2003 до 2006, редувайки се често с Stephen Wayda.

Това за големия формат обаче е напълно вярно. Американското издание се снима изключително и само на голям формат. Дори поради формата centerfold модела традиционно е разположен възможно най-успоредно на апарата, заради плиткия фокус на обектива, който е малко над 400mm [smilie5] за 8х10 камерата.
Снима се на такъв формат, защото от кадрите се правят огромни увеличения с търговка цел и т.н.

При българския се съмнявам да се снима с нещо повече от среден формат.

Автор: delchev   
Дата:   20-02-06 08:21

Vlavod, преди 10тина дни ми изгоря дискът - преди това записах схемите на CD, но сега имам да възстановявам по-спешни неща. Когато стигна до схемите (предполагам, след около седмица) ще ги кача някъде за даунлоуд - PDF-ове са, общо около 50-60МВ, имам такива и за натюрморт - ако намеря къде ще кача всичко...

Автор: nanapak   
Дата:   20-02-06 10:19

Експлорър, купих си календарния брой на Макс.
Има кадри с много избягал фокус... [ezik]

Автор: niro   
Дата:   20-02-06 13:57

папарак, ми минават към арт хората [smilie6] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна