Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Промоция?!
Автор: jdl   
Дата:   17-02-06 11:55

Молба за съвет към хората, които имат по-дълги наблюдения върху движението на цените на фототехниката:

В момента в техномаркета Panasonic DMC-FZ30 е 999лв, спрямо 12хх лв преди 2 седмици, промоцията е в сила до 24-ти. Като сравня тази цена с цените извън България, таксите за доставка, гаранцията и възможността да го заменя до 5 дни след покупката, ако нещо не е наред, цена от 1000лв не е лоша за този апарат.

Обаче тази "промоция" е в навечерието на PMA2006, и въпреки, че до момента Панасоник не са обявили наследника на FZ30, може и да има такъв, въпреки че не ми се вярва да го пуснат преди лятото.

Въпросът ми е, ако евентуално бъде сега представен такъв модел, а и да не бъде представен, дали това ще повлияе забележимо за цената на FZ30 в близките 2 месеца, или, както предполагам, в техномаркет-а ще му сложат отново картонче с по-висока цена, примерно от порядъка на 1100лв и чак към лятото ще се върне отново на около 1000лв?!

Не мога да намеря история на движението на цените на FZ20 или FZ5 примерно по същото време предната година, за да мога да си направя изводи.

Отговори на това съобщение
 Re: Промоция?!
Автор: asahi   
Дата:   17-02-06 11:59

Хич не му мисли. Когато плащаш винаги се набутваш. Купувай го и бягай да снимаш.

Дата:   17-02-06 12:09

За набутването е ясно [smilie19] , след като не си вадя парите с фотография (дори и идея нямам за това), изплащането на фототехниката за мен е в емоционален аспект, така да се каже, в доставянето на удоволствие при снимането. От друга страна и в момента не съм на сухо, снимам си с един Digimax V50, който, въпреки всичките му недостатъци, също може да направи хубави снимки и добре ми служи предните 2 години. Както и да е, решил съм да се понауча да снимам по-добре, определено имам какво да уча, и, отделно от това, да си взема по-сериозен апарат. Когато от Зенит-а минах на самсунга, доста ми липсваше богатството от бленди и филтрите.

Колебая се само дали да го взема сега, докато е в "промоция" (достатъчно съм наясно какво представляват промоциите на този свят [smilie3] ), или да поизчакам до април примерно, ако тогава цената е паднала още малко, да вместя в тези 1000лв още нещичко.

Автор: mihayloff   
Дата:   17-02-06 12:12

jdl - логнах се само за един съвет ( защото нямам данни на динамиката на цените на FZ20 или FZ5 .

Прочетох ти разсъжденията и се зачудих....
Ами , че ти ще изгубиш толкова много време за пазарен анализ - за което би могал да спечелиш сигурно дори повече пари , отколкото би била ценовата разлика.

А asahi също е прав

така , че - не му мисли много много [beer]

Автор: pmartinov   
Дата:   17-02-06 12:14

Цената е [smilie24]

Взимай и снимай !

Научи се да снимаш !

Нови апарати винаги ще има !

Хубави снимки могат да правят само тези който могат да снимат.

[shtrak]

Публикацията е редактирана (17-02-06 12:16)

Автор: dau   
Дата:   17-02-06 12:51

Заместника на FZ30 ще е FZ50 и сигурно ще го обяват на PMA, но се съмнявам веднага да дойде и то да е 1200лв примерно.

Така че взимай и бегай [smilie24]

Автор: joro35   
Дата:   17-02-06 13:05

По-добре си вземи DSLR. Виж и цената на Паната във Фотопавилион-www.***************

Автор: kadar   
Дата:   17-02-06 13:09

Не се чуди човече .....ако имаш парички ...просто ги изхарчи на мига....и СНИМАЙ.......... ама здраво и толкоз....!
Кво има да му мислиш за вдин фотоапарат ?
Плюс това той няма да ти е последен .....така че .....КУПУВАЙ....
още днес и то...!

И да почерпиш......[beer]
Иначе нали се сещаш.....апарата може и да се развали.....[beer] [beer] [beer]

Дата:   17-02-06 15:15

Благодаря ви за отделеното време! Всичко това, което казвате, си е истина, и ми минава през главата [smile] , да не говорим, че е точно това, което ми се иска да чуя [smilie5] . Все пак, ако някой може да сподели конкретно по въпроса ми за това, какво може да се очаква с цените, ще ми помогне доста да взема решението дали на мига да се update-вам или да си затрая още 2-3 месеца и да си снимам със сегашното ми апаратче.

Автор: skandalen   
Дата:   17-02-06 17:58

Виж сега, ясно е ,че цените ще падат ,но с какви темпове е трудно да се прогнозира.Един пример-за коледа в Техномаркет FZ5 беше на промоция с подарък 128SD карта за 739лева и народа си счупи краката да търчи до Техномаркета да не би да изпусне далаверата.То бяха постинги във форума ,то беше чудо[smile] След Нова Година го върнаха на старата по-висока цена.Около 15 януари пак промоция -същото вече за 699ЛЕВА(каквато му е цената и до днес навсякъде)Малката подробност бе ,че излезе FZ7 макар и да не се предлага засега в България.Само ако си избираш Канон купуваи на момента-политиката на представителството им в БГ е такава ,че няма стар модел,няма нов модел-цените са винаги на max[ezik] !!!

Автор: de5   
Дата:   17-02-06 18:06

jdl покупката на апарат я анализираш като купуване на акции от борсата, нишо лошо но след като си стигнал до 1000лв. по добре ИЗЧАКАЙ за ДСЛР.

цените на цифровата техника винаги са надолу.

промоция в БГ означава преоценяване (или прееб...ване на клиента) а не представяне на продукта.

разгледай сдружението на притежателите на ФЗет30 тук във ФФ аз прочетох "моля другарко не ми работи бутона"

Публикацията е редактирана (17-02-06 18:26)

Автор: vladod   
Дата:   17-02-06 18:11

Ценообразуването в България е на непазарен принцип, не очаквай рязко да падне цената, заради ново на пазара. Търговеца няма да допусне загуба.[shtrak]

Автор: sith   
Дата:   17-02-06 18:21

Не се чуди, а купувай щото ще излезне следващия модел и ще трябва да 4акаш той да поевтинее [smile]

Автор: de5   
Дата:   17-02-06 18:54

sith ти с какво снимаш нека някой от КООПЕРАТИВА ФЗет30 да му го препоръча та, като не му работи бутона да има кого да псува

Автор: apollo   
Дата:   18-02-06 11:57

То пазарната логика е че евентуално FZ50 ще се предлага на същата цена като най евтините DSLR-и и тогава решението е лесно:

Удобство - FZ50

Качество - DSLR

Аз съм с FZ30 но не си правя илюзии че ще снимам още дълго само с него и ще изчакам да видя какво ново ще излезе на DSLR пазара в предстоящите един-два месеца!:-)

Автор: PolarBear   
Дата:   18-02-06 16:56

"Човек и дoбре да живее/снима, накрая си купува ДСЛР" (PolarBear)

Щом споменаваш, че ти липсват неще от лентовия SLR, дори и Зенит, диагнозата за мен е ясна. Минавай направо на ДСЛР. Напр. втора ръка Канон 300Д и лека полека събирай обективи...които да станат и на следващото тяло. Защото:

"Човек, дори и да си е купил ДСЛР, пак си купува ДСЛР" (следствие от закона на PolarBear, виж по-горе). [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна