Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Правила, анонимност, гласуване - няколко идеи ....
Автор: krasimir   
Дата:   12-02-06 17:58

Имам няколко идеи за нови правила, с чиято помощ биха могли да се намалят +++ коментарите и приятелското гласуване:

1. Снимките за албум “избрано” се събират от 0.00 ч. до 24.00 ч. и се пускат за оценяване едновременно в 24.00ч.
2. Снимките в “избрано” са анонимни. Да няма активен линк от коментар на автора към профила му както е сега.
3. Временният резултат от гласуването не се вижда през периода за гласуване.
4. Снимките изпратени за гласуване в “избрано” не се виждат в личния албум на автора през периода на гласуването.
5. Оценяването продължава до 24.00 ч. на следващия ден.
6. Зареждането на thumbnail-ите на снимките в “избрано”става в случаен ред. Този ред е различен за всеки разглеждащ снимките.
7. При thumbnail-ите има отметка “разглеждана”, с която разглеждащият може да отбелязва снимките, които не желае да вижда при следващо включване на компютъра (да има опция за разглеждане на всички снимки или само на неразглежданите).
8. Резултатите от гласуването с рейтинг А и Б и имената на авторите се виждат след края на периода за гласуване.
9. След края на периода за гласуване снимките се виждат и в личния профил на автора, като могат да се правят коментари за тях без да се гласува.
10. Оценките за снимките са за:
1. Идея, уловен момент, оригиналност.
2. Композиция.
3. Качество.
За всеки един компонент точките са 4,3,2,1 и 0. Резултатът за снимката се вижда и като общ сбор, и като компоненти за двата рейтинга – А и Б.

Какъв би бил ефектът от изброеното:
1. Изключително затруднено приятелско и ICQ гласуване.
2. Гласуване за снимка, а не за автор.
3. Гласуване за снимка, а не за снимка с много точки.
4. Оценката за снимката няма да зависи от времето на качване на снимката в албум “избрано”.
5. Обезсмисляне на коментари +++, дадени с тайната мисъл за разменено гласуване (дори и да има такива коментари, то ще е защото снимката се е харесала, а не от точкогонски амбиции).
6. Спиране на дрязгите свързани с точките получени за дадена снимка и недооценяването на друга.
7. И не на последно място – възможността авторът да получи точна представа за резултата от работата си, без да се притеснява, че точките за снимката му са дадени като резултат от извоювано вече име, от умението да забавлява приятели от форума докато си пият бирата или от коментарите му под други снимки.

Иска ми се да има дискусия по следните въпроси:
1. Харесва ли идеята на авторите във форума?
2. Възможна ли е реализацията й според компютърните спецове?
3. И накрая – одобряват ли я администраторите на сайта?

Имам и една молба. Ако сте чели по диагонал, не коментирайте [smile]
 Re: Правила, анонимност, гласуване - няколко идеи ....
Автор: Amigo   
Дата:   12-02-06 18:03

Не съм съгласен с т.2[cool] Искам да мога да виждам и останалите снимки на автора, след като дам глас! Какво значение имат тъпите точки и за кого?![smilie11] [cool] [cool] По т.5 - също. Аз влизам понякога веднъж на 5 дена или на 20 дена, сигурно и други има като мен.[smilie8] [cool] Пък и как ли ще се пускат наведнъж в 24 ч?![smilie11] [smilie11] [smilie10]

Публикацията е редактирана (12-02-06 18:04)
Автор: zoomaniak   
Дата:   12-02-06 18:03

[smilie11]
Автор: Георги   
Дата:   12-02-06 18:06

знаеш ли какво ще стане ако пуснеш едновременно снимките за последните 24 часа в избрано? (според първа страница 424 броя)

да знаеш не е идеята да е прекалено сложно...
Дата:   12-02-06 18:11

Амиго, след края на периода за гласуване ще можеш да видиш снимките от профила. Идеята ми е да се намали значението на гласуването, защото за някои е фикс-идея да имат много точки. И аз влизам един път седмично и искам да видя действително най-хубавите снимки по рейтинг, защото при тази голяма бройка нямам възможност да разгледам всичко.
Георги, те и сега са 424. И тогава ще са толкова, но ще имат равен старт.

Автор: navy   
Дата:   12-02-06 18:12

А за някои хора албума със снимки дори не съществува [smilie18]
Нали така Мимик?
Автор: optima   
Дата:   12-02-06 18:12

[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: Sidewinder   
Дата:   12-02-06 18:14

т.5 - 24часа са малко, не всеки стои пред компютъра си всеки ден.Особено през отпускарсите периоди.
т.10 - идеята да има по няколко оценки за дадена снимка и мене ме е спохождала[smile].Ако се възприеме,би могла да се обсъди допълнително.
Автор: optima   
Дата:   12-02-06 18:18

Да за ;
Идея
оригиналност.
Композиция.
Техничност...
[smilie24] [smilie24]

Автор: nikolayradev   
Дата:   12-02-06 18:24

и за какво всичко това???????[smilie8]
Автор: navy   
Дата:   12-02-06 18:26

Точки
Престиж
Имидж
Душевен оргазъм
...
Автор: Георги   
Дата:   12-02-06 18:26

[smilie23]
Дата:   12-02-06 18:51

Navy, Николай, точно за да се ограничи гласуването до отсяване на доброто, без значение чие е то. И когато искам да видя хубавите снимки от преди седмица да отворя по рейтинг и там да са най-добрите снимки, а не както е в момента - снимка на определено много добър автор, но далеч от това, което той може е от най-харесваните и в двата рейтинга - просто отново е гласувано за автор, а не за снимка.
Автор: Mimic   
Дата:   12-02-06 19:17

За кво ми е да гледам албума със снимки ве Нейви ... те снимките си дефилират в дясната лента ... 10тината ми любимци си ги обикалям иначе поне 2 пъти дневно ... [smilie8]
Автор: Satir   
Дата:   12-02-06 20:06

krasimir идеята като цяло не е лоша,[smilie24] но ако всичко се направи по този начин си мисля, че голяма част от авторите ще се насочат към други форуми. Предполагам главно заради анонимността. То сега админ-ите като направиха последната промяна имаше доста недоволни (в това число и част от наистина добрите автори) представям си какво ще е ако стане както предлагаш.
На мен лично ми е все едно дали ще остане така като е сега или ще се промени по твоите точки. [beer]
Автор: kali222   
Дата:   12-02-06 20:21

Анонимността никога не е донесла нищо хубаво в никоя област на живота, а е най-малко приложима в изкуството. Аз мисля, че индивидуалността е най-ценното, което имам и не бих се отказала лесно от нея. Не е здравословно авторът да се отделя от творбата му. Анонимността би довела до разцвет на имитаторите, което е не по-малко вредно от клакьорските кръгове.
Подкрепям подробното оценяване.
Автор: loveforever   
Дата:   12-02-06 20:23

Допада ми идеята да се оценяват преди всичко снимките, а не авторите им. Харесва ми концепцията, но онова което ми хрумна още докато четях е че нищо не пречи на вече сформираните "групички за взимно подпомагане в гласовете" да си обменят данни по кюто да речем за снимките. разбира се, че системата се усложнява, но за "мераклиите" спирачка няма.
Намали ли се възможността на определи автори да получават по много гласове ще намали интереса им към сайта и е много възможно да се оттеглят ( не знам това доколко е добре или зле просто наистина има много хора които държат на гласовете макар и да са нестойностни)
Дата:   12-02-06 20:38

Kali, става въпрос само за 24 часова анонимност, за да се отсее наистина стойностното. В момента анонимността поне за мен е неприятна, защото отваряйки рейтингите за изминали вече дни, всички снимки са анонимни и за да видя кои са авторите трябва да гласувам. С анонимност за 24 часа това се избягва.

Автор: asahi   
Дата:   12-02-06 21:34

Няма драма. Нама емоция. Няма интерес. Няма кликове. Кому е нужно това?
Автор: overflow   
Дата:   12-02-06 21:44

А мислите ли че за Конкурстите се гласува адекватно и обективно ?!?
Автор: hristok   
Дата:   12-02-06 21:53

Прочетох само първият вият пост на автора. Не ме интересуват мненията на останалите и няма и да отворя темата да чета отново коментари относно моят.
Аз сам "За" тъй като това в момента във форума особено за оценяването е на 'късмет' едва ли не трябва да следиш кога да качиш нещо в "избрано" в колко часа, кой ден, това онова...за да не стане да пусниш снимка в избрано и след тебе да пуснат още 10човека в рамките на 1-2 часа и снимката остава видяна от 20 човека, а както всеки знае форума го посещават много повече от тази бройка, които реално погледнато са 'гласове', които пропускат красиви моменти за тях тъй като те са на 10 страница в дадена галерия и никога освен ако не са решили да прегледат всички снимки в дадена галерия и всички профили на авторите... С няколко думи - системата на оценяване не струва пет пари ! [smilie23]
Поздрави на админите ;)
Автор: slabak   
Дата:   12-02-06 22:06

Аз лично не подкрепям 1..9, защото по-новите потребители няма да имат възможноста да бъдат забелязани от когото и да било (едва ли някой помни за какво е гласувал преди 24 часа, а и да помни едва ли би тръгнал да търси)
Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   12-02-06 22:09

според мен собствениците трябва да преосмислят и пренапишат целия сайт защото цялата тази история с точки и гласуване и прочие е минала момента, в който нещата могат да се оправят с промяна в правилата

всяко отлагане дава сила на конкуренцията (моля без изказвания, че всичко е за фотографията и нешата не са до конкуренция, щото докато ние си го мислим така, рекламния бюджет на фирмите за уеб-базирана реклама не се увеличава много, ама хората дето го теглят се увеличават и това не е безразлично на собствениците на такива форуми)
Дата:   13-02-06 12:37

Slabak, не съм съгласен, че новите няма да бъдат забелязани. Напротив, ако имат хубави снимки ще се изкачат по рейтинг и ще бъдат видяни, защото няма да бъдат изместени от снимки, за които е гласувано на приятелска основа.

Автор: J0R0   
Дата:   13-02-06 12:49

Софтуера на тоя сайт е развиван в продължение на три години за да се стигне до това положение.

Абсурдни са предложения като, абе дайте да сменим всичко и да направим друга система.

Хората които предлагат такива неща си нямат и представа колко труд, време и пари отиват за това.

И на мен София не ми харесва в тоя и вид, ама не съм седнал да напиша на главния архитект на столицата - абе що не съборите тия квартали и да направите по-големи булеварди и по-красиви жилища... я вижте Виена как изглежда (примерно)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена