Автор: jones
Дата: 06-02-06 20:47
Здравейте,
имам проблем със своя апарат - Канон А95. Притежавам го от около година и съм изключително доволен до момента. Преди няколко дни опитах да направя снимки с него и видях следното - по цялата дължина на снимката имаше хоризонтални черти. След дълги опити с настройките на апарата и разглеждане установих следния проблем. Апарата снима перфектно в условия без светлина - така е ползван последния път /на купон/. Когато има светлина се появяват описаните линии. Снимането на клип също е ОК. При разглеждане на обектива забелязах, че при натискане на копчето за снимане блендата остава неподвижна. А преди също съм се заглеждал и не беше така /което е естествено де, но понеже не съм много навътре в нещата .../. Зуумването също работи, обектива се отваря и прибира нормално. Не става въпрос за грешката Е18 характерна за Каноните. Обаждах се в 1-2 сервиза - казаха ми че трябва вероятно да се смени целия обектив. Като чух за какви пари става въпрос, ми се изправи косата... Всичко останало на апарата работи перфектно. Апарата съм го гледал като писано яйце - не е удрян, зацапван, изпускан,мокрен или каквото друго се сетите. Помогнете ми, кажете какво да правя, може ли да се оправи, колко би струвало, в кой сервиз да отида?
Публикацията е редактирана (06-02-06 21:21)
|
|