Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 снимки при МНОГО кратка експозиция
Автор: delchev   
Дата:   10-02-06 18:32

намерих няколко снимки, които са по-скоро специална фотография, но ги намирам за интересни:

http://www.ammoman.com/gunshots.html

специално тези са снимки на куршуми минаващи през различна среда

Отговори на това съобщение
 Re: снимки при МНОГО кратка експозиция
Автор: nicoldy   
Дата:   10-02-06 18:39

[smilie24] интересно

Автор: zoomaniak   
Дата:   10-02-06 18:41

[smilie11]

Автор: Sidewinder   
Дата:   10-02-06 18:42

Интересни са , наистина.А и експозиция по-малка от 1 / 1 000 000 sec. е впечатляваща

Автор: delchev   
Дата:   10-02-06 18:46

Zoo, съжалявам, само цветни имаше... [beer]

Автор: krassimire   
Дата:   10-02-06 18:49

Ей с тва са снимани.

Автор: deyo   
Дата:   10-02-06 18:51

[smilie10]
Доста интересно!

Автор: azzymodo   
Дата:   10-02-06 20:07

mnogo iako[smilie24]

Дата:   10-02-06 20:23

Не аз се пуля защото тез снимки не са знай колко велики - поне за мен. Първата такава снимка която видях в живота си беше в един вестник - ябълка и един коршум как я пронизва. Но беше на про ниво и беше ч-б :))) но не знаех как е направена - сега просто ми се изясниха нещата. Иначе тоя вид фотография е интересен - но до там само.... [smilie5] [smilie5] но техниката на този вид фотография ако се насочи към по нестандартно снимане - тогава става върло опасно положението...но все едно и също се снима [ezik]

Автор: SLR   
Дата:   10-02-06 20:29

up to 10,000,000 exposures per second are possible[smilie10] [smilie10] [smilie10]
[beer]

Автор: Airborne   
Дата:   10-02-06 20:34

а аз се опитвах да заснема как излиза куршума на 1/8000-на... нищо не стана, само гилзата хванах как изскача [smilie2]

Дата:   10-02-06 20:35

опс забравих да кажа че съм виждал и как куршум излиза от пистолет в 2 кадъра и се вижда завихрянето на газовете - зад куршума ама вече кой да помни где го виждах - много пиене мина през мене [smilie5]

Автор: Delchev   
Дата:   10-02-06 20:43

Най-отдолу има за дърпане един зип файл - същите тези снимки в по-голям формат...

Зоо, техниката за тези снимки просто е УЖАСНО скъпа, иначе ако ми попадне такова нещо в ръцете имам какво да снимам... :-)

Дата:   10-02-06 20:49

Я сподели какво ти се иска да снимаш. Аз също имам шокиращи проекти - абе нема нищо скъпо на тоя свят. Въпроса е колко лишения можем да понесем ние горките хорица [beer] [beer] за да постигнем целите си.....

Аз бих продал една от къщите си за да си набавя супер техника. Ама още не съм откачил до тва ниво [smilie18] [smilie18] [smilie18] чакай още бира и ще стане [smilie18] [smilie18] [thankyou]

Автор: Delchev   
Дата:   10-02-06 20:55

Където работя имаме апаратура за бърза закалка - скоростта на охлаждане на образеца е от порядъка на 10 млн. градуса за секунда при което се "застъклява", т.е. запазва се течната структура на метала, който се отлива - в поляризирана светлина някои от тези процеси изглеждат (до колкото знам) много интересно, но охлаждащият диск се движи с около 40м/с периферна скорост и съответно с такава скорост парчето проба излиза от зрителното поле... и аз като Еърборн - пробвах на 1/4000 (което ми е макса на апарата) ама нищо се не види... а ако се замисля може и някоя друга дивотия да измисля... в крайна сметка винаги можем да взривим нещо само за да видим колко е готин взрива и да го заснемем, нали така [beer] [beer [beer]

Дата:   10-02-06 20:58

А аз искам да пусна една диня от 8мия етаж на блока ни. И да заснема как става на пихтия. Момента на разпукването и размазването [smilie5] [smilie5] [smilie5] или доста интересни неща.....

Както казвах важен е АртЪ [smilie25] [smilie25]

Или човек как киха с пълна уста с трохи ахахахахахахха [beer]

Автор: грегари   
Дата:   10-02-06 21:46

еърборн,
ако макса на апарата ти е 8000, защо не опита с блиц?? най елементарният е около 20000. не е достатъчно, но пак е нещо.

Дата:   10-02-06 22:09

какво да опитам?

Автор: bez   
Дата:   10-02-06 22:11

1/8000 сек. е достатъчно за пистолетен куршум (макар и размазан). Проблем е синхрона между спусъка на камерата и оръжието. Необходимо е да снима с малко закъснение за да има време куршума да напусне цевта, като трябва да се внимава дулния пламък да не преекспонира, или обгърне куршума.

Дата:   10-02-06 22:22

като се има предвид с каква скорост куршума напуска цевта и каква е човешката реакция, бих казал, че заснемането на такова нещо е или случайност, или късмет или и двете [smile]

Автор: asahi   
Дата:   10-02-06 22:45

Разисквахме тази тема преди няма и месец.

Дата:   10-02-06 22:52

пропуснали сме да я проследим до край. ш'н' прощааш[smilie21]

Автор: грегари   
Дата:   10-02-06 22:54

да опиташ да снимаш на Т скорост, но със светкавица. импулсът на баламските е около 1/20 000 сек.
проблемът със бързата ти реакция пак си остава, но поне вдигаш експонацията до 20000.

Дата:   10-02-06 22:55

не мога да ти проследя мисълта- за какво ми е тая светкавица, аз си снимах със светъл обектив на ИСО 400, за какви светкавици ми говорип сега?

Автор: asahi   
Дата:   10-02-06 23:01

Ей ви темата най-отгоре!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна