Автор: newdiletant
Дата: 14-01-06 12:52
Та историята е следната. Пжлучих мейл от редактора - Стоян Вълев, в началото на декември. Около Коледа попитах за цени- 10 лв за снимка. Дълбоко се колебаех, дали да се занимавам с този измислен вестник. Водихме известна кореспонденция. Голямо ухажване падна от негова страна, относно навивки да му пратя снимки. Първо ми ги поиска в безумната резолюция 72 10см по дългата страна и от снимката разбира се нищо не се виждаше.После му ги пратих в по-нормален вид. Направих му два монтажа. 5 снимки с много прилично качество и две свалени и обработени от видеоклип - с не особено добро качество, но смещни, той искаше снимки на смешна тема. Преди седмица попитах по мейла, дали е използвал мои снимки в броя от 9 февруари. Ни звук ни стон. Пратих му мейл преди 2 дена, в който отново попитах и за броя от 9 февруари. Интересувах се дали го има в редакцията и му казах, че ако не получа отговор ще пубикувам ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ във форума относно отношението му към авторите. А той ми се направи на много важен, че нямало да публикува снимките ми щом съм била поставяла така въпроса. Изобщо не се разчувствах от този отговор. Принципно не зная дали не трябва да си поискам нещо за положения труд, защото аз не съм искала да публикувам снимки в това неизвестно за мен вестниче, а той ми ги е поискал.
Разбира се, пия една студена вода, относно това, че си направих труда да му правя монтажи, за да се получат още по-смешни снимки, но пък поне съм предупредила, авторите, които тепърва ще имат някакви отношения с този МЕНТОР. А и не е зле ако имате броеве от вестник КУКУРИГУ да пишете авторите на снимки, които познаете от форума, защото той в един мейл принципно си призна, че си пълни вестникът с крадени снимки от нета, и уж плащал на безценица снимките, взети от българските форуми, поне някои съфорумци твърдяха, че им е платил преди да се хвана на тази въдица.
|
|