Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 ВНИМАВАЙТЕ с вестник "КУКУРИГУ"!!!
Автор: newdiletant   
Дата:   14-01-06 12:52

Та историята е следната. Пжлучих мейл от редактора - Стоян Вълев, в началото на декември. Около Коледа попитах за цени- 10 лв за снимка. Дълбоко се колебаех, дали да се занимавам с този измислен вестник. Водихме известна кореспонденция. Голямо ухажване падна от негова страна, относно навивки да му пратя снимки. Първо ми ги поиска в безумната резолюция 72 10см по дългата страна и от снимката разбира се нищо не се виждаше.После му ги пратих в по-нормален вид. Направих му два монтажа. 5 снимки с много прилично качество и две свалени и обработени от видеоклип - с не особено добро качество, но смещни, той искаше снимки на смешна тема. Преди седмица попитах по мейла, дали е използвал мои снимки в броя от 9 февруари. Ни звук ни стон. Пратих му мейл преди 2 дена, в който отново попитах и за броя от 9 февруари. Интересувах се дали го има в редакцията и му казах, че ако не получа отговор ще пубикувам ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ във форума относно отношението му към авторите. А той ми се направи на много важен, че нямало да публикува снимките ми щом съм била поставяла така въпроса. Изобщо не се разчувствах от този отговор. Принципно не зная дали не трябва да си поискам нещо за положения труд, защото аз не съм искала да публикувам снимки в това неизвестно за мен вестниче, а той ми ги е поискал.
Разбира се, пия една студена вода, относно това, че си направих труда да му правя монтажи, за да се получат още по-смешни снимки, но пък поне съм предупредила, авторите, които тепърва ще имат някакви отношения с този МЕНТОР. А и не е зле ако имате броеве от вестник КУКУРИГУ да пишете авторите на снимки, които познаете от форума, защото той в един мейл принципно си призна, че си пълни вестникът с крадени снимки от нета, и уж плащал на безценица снимките, взети от българските форуми, поне някои съфорумци твърдяха, че им е платил преди да се хвана на тази въдица.

Отговори на това съобщение
 Re: ВНИМАВАЙТЕ с вестник "КУКУРИГУ"!!!
Автор: gorbi   
Дата:   14-01-06 12:57

че кой уважаващ се автор ще даде снимки на вестник с такова име...... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: dau   
Дата:   14-01-06 12:59

Някой получил ли е хонорар за снимката изобщо от това вестниче?

Дата:   14-01-06 13:00

ами във форума има доста автори, които вече са го направили, а някои споделиха намеренията си да го направят, публикувам темата по тоя повод, колкото за майтапа, еми прав си. никой не ми е виновен, че съм се вързала. ма мисля да е само веднъж, ще видим[cool]

Автор: pmartinov   
Дата:   14-01-06 13:04

newdiletant

Oще много цистерни с студена вода трябва да изпиеш за да схванеш фото-реалността в България . . .

[smilie3]

Автор: zed   
Дата:   14-01-06 13:48

Za tova si ima dogovori be hora. DOGOVORI. Te se skluchvat za da ne plachete posle.
Sega kato si se oparila vednaj ste mislish poveche sledvashtiat pat.
Vmesto voda pini 1 beer iste se opraat neshtata.[smilie24]

Дата:   14-01-06 13:56

[beer] [beer] [beer] [beer] Важното е да няма други ужилени. Темата е за това, не за престиж или за показ, ако някой разполага с вестничето, да напише тук авторите, чиито снимки е разпознал, ще бъде интересно

Автор: lrn   
Дата:   14-01-06 14:07

Newdiletant, много благодаря за информацията.

Автор: Тани   
Дата:   14-01-06 14:23

Ха ха договор за 10 лв![smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Стоев   
Дата:   14-01-06 17:20

Явно писмото от Ст.Вълев е тиражирано до голям брой Форумци. Аз отговорих в смисъл, че може да се използват мои снимки, при някои условия засягащи авторството на снимките. По нататък друг мейл не получих, а и снимки не съм пращал.

Около коледните празници купих един брой от вестника да видя що за издание е...
Качеството ме разочарова, едва ли е подходящо за отпечатване на снимки...

Дата:   14-01-06 17:34

Точно за това пуснах темата, заради масовото тиражиране на тези мейли, а за качество, как може изобщо да се мисли на вестникарска хартия, jpg формат с ниска резолюция. Споко, той сигурно е на път да фалира, такъв вестник, не може да издържи дълго на пазара. Особено, когато се прави от пълен лаик, който и от резолюция на снимки дори не разбира.[smilie3]

Автор: Сабина   
Дата:   14-01-06 17:45

И с мен се свърза въпросния Стоян Вълев - историята е аналогична - явно е стрелял напосоки - барем някой му се върже. Аз му пратих една снимка и после изобщо не можах да намеря въпросното вестниче.[smilie8]

Дата:   14-01-06 17:48

Между другото аз го разпитах за адрес на редакцията, ако още съществува и го имам, имам и телефона, но какво от това????? Ако, разбира се, не е излъгал.

Автор: suny_s   
Дата:   14-01-06 17:51

newdiletant ,полезна инорфмация!Жалко ,че това се случва ,но благодаря за споделеното разочарование!!!То е полезен опит за всички![beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [thankyou]

Автор: gala02   
Дата:   14-01-06 17:55

и мен се опита да ме зариби, но не се вьрзах, защото още от втория му меил ми стана ясно, че е мошеник !!!
видите ли "кукуригу", пратете го в пилчарника да си кукурига сам !!!

Автор: ken   
Дата:   14-01-06 17:58

добре де, защо не се сложи тук някъде един черен списък, да няма подобни изпълнения след време ...

Автор: doktora   
Дата:   14-01-06 18:02

Така е!И мен ме зарибяваше.Пратих му две работи,определено хумористични,а той ми отговори,че не били подходящи.20 лв.за снимка не е много.Явно печели на наш гръб,но ако набарам някоя от двете в "смешното"му вестниче,ще "спечели"неговият гръб.[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: jamess   
Дата:   14-01-06 18:35

КукуригУУУУУУУ!

Автор: Plamss   
Дата:   14-01-06 18:40

Здравейте съКуКуригарници, и около мен Чичото хвърли захранка и аз съвестно обещах да му пратя материали след като видя вестника, но каква беше моята изненада когато от десетина централни РЕПа ми казаха , че такъв весник нито са чували нито виждали т.е : Пази Боже сляпо да изКукурига[thankyou]

Автор: fine   
Дата:   14-01-06 18:44

ааа аз вестника го намерих от първи опит :)
2 странички е [smilie19]

Автор: Стоев   
Дата:   14-01-06 18:46

Моят беше 8страници - сигурно съм взел няколко броя погрешка [smilie5] [beer]

Автор: Mimic   
Дата:   14-01-06 18:47

Около 4 Стоев ... ЧЕТИРИ ... [smilie8]

Дата:   14-01-06 18:51

до колкото си спомням в мейлите си до мене твърдеше, че е 8 страници.
Файн, ти с кой брой разполагаш, я погледни там какви снимки има и разпознаваш ли някои автори от форума и им публикувай имената, да си знаят ако са окрадени. Повтарям, че имам някъде по мейлите адрес и телефон на редакцията му, стига да не е излъгал, разбира се.

Автор: safrid   
Дата:   14-01-06 18:54

Аз също получих покана да пращам снимки за вестника и даже мислех вчера да пратя но т мързел отложих. Много благодаря на newdiletant за темата във форума, дано няма много прекарани. Иначе аз намерих вестника и е 8 страници[smilie5]

Автор: NinaNik   
Дата:   14-01-06 18:55

От мен поиска снимка с доста различно от хумористично според мен съдържание.Аз не се съгласих тази снимка да се публикува срещу 10 лв.във вестника му, но ако някой види която и да е моя снимка , значи е крадена!!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна