Автор: volokin
Дата: 12-01-06 14:42
От това което съм виждал, е че хората снимат с профи камери, от рода на ЕОС 1, Никон Ф5 & Ф100 и т.н. Влагата е кофти, особено когато ще стоиш дълго. имам едно пещерско филмче, как снимат по пещерите но не ми се търси из ЦД-тата. Онзи австриец, снимаше с 3 светкавици, с един Никон Ф5. Носеше си всичко в един гумен сак, щото там се преминаваше през едно подводно езерце и се газеше яко във вода. Този Панасоник може и да издържи, чудеса се случват, но си е риск, да не говорим за удари. Много хора си мислят, че след като апаратът им е преживял удар и външно нищо му няма, всичко е Ок, да ама не, особено тези пластмасовите са пълна трагедия, оптичната им система е закачена на едни пластмасови щифчета, които са всичко останало но не и здрави, а по такива места често се удрят машинките. Един два пъти може и да го опазиш, на третия път няма. На нас например ни падна раничката във водата, добре че не си носих апарата, тогава Ф80, със сигурност нямаше да издържи на нахлулата вода, така понесохме малки щети, бих казал нищожни. Иначе съм мъкнал една аматьорска Минолта по пещери, ама там си беше нормално ходене, трябва човек да е пълен неудачник за да си счупи камерката, а и влагата не беше толкова голяма, пещерата беше със сравнително много входове.
С две думи, сигурното си е сигурно!
|
|