Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся Телеконвертор за Проба?
Автор: PeterPAN   
Дата:   10-01-06 16:06

Интересувам се от Телеконвертор 1.5х, 2х, 2.4х, 3х за проба на 52мм

Поръчах си едни от ebay.de Токина 2х, но реалното увеличение което дава при мен е 1.3х и искам да установя къде е проблема ...

Ако някой се интересува може да пробва също моя.

Намирам се в София

Отговори на това съобщение
 Re: Търся Телеконвертор за Проба?
Автор: Стоев   
Дата:   10-01-06 18:24

как така 2х дава 1.3х ? [smilie8]

Автор: PeterPAN   
Дата:   11-01-06 06:58

На него пише Токина 2х, но увеличението което дава е само 1.3х голямо, а не 2 пъти както трябва да е.

Днес като го загледах ми се струва че е отварян и незнам дали е нещо разстроен и заради това не работи.

Стоев, ти мисля че имаше някакъв ако не се лъжа, като погледнеш през него какво увеличение виждаш

При този увеличението си е около 1.3 пъти по голямо от обекта който глрдам и странното е че не зависи от разстоянието до обектива или окото

Ако го местиш пред обектива държейки го на ръка, на дисплея изображението променя ли си размера

Това което забелязах е че предната леща може да се мести напред назад , ако имаш подходящ инструмент и се чудя дали като са го отваряли не са доближили много двете лещи една до друга и затова да дава по малко увеличение.

Иначе с апарата КМ А200 си работи перфектно, стабилизацията си работи и експонира правилно, не дава забелижими изкривявания, апарата има също и режим телеконвертор и широкоъгълен конвертор, но това мисля че променя единствено режима на експонация.

Ще ти бъда благодарен за инфото което може да ми дадеш от твоя опит, па съм готов и да почерпя [beer] [beer] [beer] [smilie24]

Публикацията е редактирана (11-01-06 10:21)

Автор: stoyan_5   
Дата:   11-01-06 08:47

С движението - назад ще се променя само фокуса.
Друг е въпроса ако има и междинни лещи.
Тяхното движение вече би дало това отклонение.

Автор: Стоев   
Дата:   11-01-06 12:23

Имам TC-DC52B за S1IS заедно с преходника към него, но всичкото е у БГ и ще мога да експериментирам другият месец чак [ezik]
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна