Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 светкавица за дигиталка
Автор: ribastuka   
Дата:   04-01-06 23:57

Искам да си купя светкавица, може ли да ми помогнете с идеи за подходяща марка/модел?

Апаратът ми е Fujifilm Finepix S9500. С други думи - цифрова сапунерка от най-висок клас, която има прост чехъл за синхронизация, но няма възможности за ТТЛ мерене като никони, канони и тям подобни.

Та представям си светкавица за обща употреба с водещо число над 20, с чупеща глава, ръчен зум (с или без мотор) от 28 мм нагоре и възможности за настройване на мощността - ръчно например 1/2, 1/8, 1/16 и автоматично с автономен сензор. В идеалния случай си представям за автоматичния режим да се задава произволно ISO и бленда, а не да има 2-3 цветни режима като по-простите светкавици.

Знае ли някой за такова чудо, кой го произвежда и кой го продава? Ако няма, все пак може ли да ми препоръчате някаква светкавица?

Мерси

Отговори на това съобщение
 Re: светкавица за дигиталка
Автор: Plamss   
Дата:   05-01-06 17:25

Unomat TAC B24 65 лева, водещо число 24, цветни филтри, чупеща глава, два ръчни режима 1 автоматичен ВНИМАНИЕ - 350 волта на контакта към чехъла. При мен засега работи без да ми изпуши ФЗ 20 Лумикс[shtrak]

Автор: Pehata   
Дата:   05-01-06 17:31

Начи, това високо напрежение си е на риск.
Най-добре провери препоръките на роизводителя за изходното напрежение. За ФЗ-30, с какъвто снимам, трябва да е под 24В. Никога не бих рискувал с 350!

Автор: djidji   
Дата:   05-01-06 17:41

350?!?!?!?!?! 350? я я дай насам, влизам в енерго бизнеса ебаси![smilie18]

Автор: dimmby   
Дата:   06-01-06 15:52

ribastuka, мисля в Неделя да си го купувам, само кажи да или не [smile] , говоря за Fiji S9000, в един руски сайт пищеще за някакви дефекти на апарати със серийни номера 53АОхххх, чувал ли си за нещо такова ?!

Дата:   06-01-06 16:31

Аз имам светкавица Vivitar 2800, която е аналогична на този Unomat B24, но не я ползвам с цифровия апарат точно заради волтажа.

Тъй че, въпросът ми остава открит засега.

Автор: stoyan_5   
Дата:   06-01-06 16:46

Автор: Plamss
Дата: 05-01-06 17:25

Unomat TAC B24 65 лева, водещо число 24, цветни филтри, чупеща глава, два ръчни режима 1 автоматичен ВНИМАНИЕ - 350 волта на контакта към чехъла. При мен засега работи без да ми изпуши ФЗ 20 Лумикс

И АЗ![smilie5]

Автор: pinko   
Дата:   06-01-06 17:09

Продавам една такава Unomat TAC B24, пълен комплект, почти не е ползвана, 45 лева.

Автор: cherenchainik   
Дата:   06-01-06 17:45

И аз като Plamss - то всъщност по негова препоръка си я взех. За сега нямам никакви грижи а и малко ми се срува нелогично напрежението на светкавицата да влияе на фотоапарата - нали все пак той дава импулса за да я запали - обратен ток от светкавицата към фотоапарата не би трябвало да има?

Автор: da_boss   
Дата:   06-01-06 17:53

Тази светкавица на Уномат става ли за ФЗ 30,ако има някой с Фз 30 да препоръча светкавица ще е добре...

Дата:   06-01-06 17:59

cherenchainik, аз не знам би ли трябвало или не би, но съм чувал истории за изгорели цифрови апарати и нямам ищак за експерименти с моя. Тъй че си търся средномощна светкавица с чупеща глава, зум, ръчно регулиране на силата плюс автоматично регулиране с вграден сензор и нисковолтов импулс.

Автор: ahab   
Дата:   06-01-06 20:16

Уномата има 85 волта на крачето. Лично съм ги мерил.
На Сони 717 и ФЗ-5 е пробвано, че става (от смели хора :)

Автор: Grandpa   
Дата:   06-01-06 21:03

Вивитар 285 (старите обаче са с голям волтаж), Сънпак 383 (не знам волтажа).

На "ауто" бачкат подозрително добре и са прилично силни.

първа  назад  1     всички  напред  последна