Автор: volokin
Дата: 10-01-06 13:13
В допълнение към ичиконти, бих споменал АКрос 100 на фуджи, ч/б филм, който спокойно конкурира Ф+ на Илфорд и Плюс Х на Кодак. ЗА остротата която дава има невероятни нюанси на сивото. Иначе Портра 160 НЦ си ми е любим включително за природа.
Реала на Фуджи също клони към таквиа цветове, но е изключително остър, смятъм да го преборя с една Д70 и скенера ми, отсега знам резултата
Много хубав филм е и Кодат 100 Т (да не се бърка с Т-макс, става въпрос за цветен филм), за изкуствена светлина, дава едни много плътни и равномерни цветове, казват бил за мода.
От диапозитивите, Кодахром 64, за мен еднозначно най-най-, за съжаление и той е спрян от производство Кодак явно имат гениални мениджъри, навремето изпуснали дигиталния влак, сега са на път да изпуснат и аналоговия Да са живи и здрави Фуджи и Илфорд, Във Велвията се кълнат всички природни фотографи, вярвам им, макар Кодак-а да ми е по присърце.
Астиа, Провия, новите кодаци Г са все прекрасни филми.
Относно филмите като кино, "Урок по танго" за мен е ненадминат, следван от "Дед Мен" на Джармуш, но тов е въпрос на предпочитания и лично разбиране за фотография . Някой може и да твърди същото и за "Междузвездни войни", по близки са до фотошоп-а и т.н.
|
|