Автор: delchev
Дата: 01-01-06 19:07
Понеже явно е модерно около-новогодишно да се дават предложения да се изявя и аз ;-).
Админ, възможно ли е да се направи секция "Искам Съвет", в която да се публикува снимка, за критика със следните ограничения:
- не повече от 1 снимка на 2 седмици
- авторът е анонимен
- изискване (към автора) е да даде възможно най-пълно описание изпълнението на снимане (режим на апарата, в смисъл: iso, f и т.н., както и с какъв апарат е правена, информация за обектива, ако има такава и т.н.)
- изискване (към автора) да даде поне приблизително описание на обработката която е направил...
- за снимката не се гласува
за да не ме препсувате искам да дам обяснение защо:
От както съм регистриран съм получавал смислен коментар (т.е. критичен, в който някой ми показва какви грешки съм допуснал и евентуално дава предложение за корегиране) само и единствено когато съм поискал такова по Кю-то - дори и форума не помага.
Когато съм искал коментар във форума винаги се появява някой който казва, че си рекламирам профила (случило се е до момента 3-4 пъти - от различни хора)
Разделът Критика помага, но за съжаление там може да се коментира само нещо, което вече е обработено до степен да се показва - за "Искам съвет" например аз бих предложил да може да се публикува оригиналната снимка и авторовото предложение за кадриране и обработка - така ако някой от другите пишещи из форума може да извади нещо по-добро от оригиналната снимка - нека го покаже - мисля, че от това авторите само биха спечелили.
Още повече - ако човек иска да постигне нещо, което е видял във (произволен пример) Видове - да може да поиска съвет как да го постигне на база своя снимка, която покаже...
Срещал съм и други теми с подобно съдържание (макар че това може да се каже за почти всяко предложение тук )
офтопик: Честита Нова Година! Късмет и Успехи през идващата такава!
Публикацията е редактирана (02-01-06 10:33)
|
|