Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Предложение за нова категория (още едно предложение, надявам се конструктивно)
Автор: delchev   
Дата:   01-01-06 19:07

Понеже явно е модерно около-новогодишно да се дават предложения да се изявя и аз ;-).

Админ, възможно ли е да се направи секция "Искам Съвет", в която да се публикува снимка, за критика със следните ограничения:
- не повече от 1 снимка на 2 седмици
- авторът е анонимен
- изискване (към автора) е да даде възможно най-пълно описание изпълнението на снимане (режим на апарата, в смисъл: iso, f и т.н., както и с какъв апарат е правена, информация за обектива, ако има такава и т.н.)
- изискване (към автора) да даде поне приблизително описание на обработката която е направил...
- за снимката не се гласува

за да не ме препсувате искам да дам обяснение защо:
От както съм регистриран съм получавал смислен коментар (т.е. критичен, в който някой ми показва какви грешки съм допуснал и евентуално дава предложение за корегиране) само и единствено когато съм поискал такова по Кю-то - дори и форума не помага.
Когато съм искал коментар във форума винаги се появява някой който казва, че си рекламирам профила (случило се е до момента 3-4 пъти - от различни хора)
Разделът Критика помага, но за съжаление там може да се коментира само нещо, което вече е обработено до степен да се показва - за "Искам съвет" например аз бих предложил да може да се публикува оригиналната снимка и авторовото предложение за кадриране и обработка - така ако някой от другите пишещи из форума може да извади нещо по-добро от оригиналната снимка - нека го покаже - мисля, че от това авторите само биха спечелили.
Още повече - ако човек иска да постигне нещо, което е видял във (произволен пример) Видове - да може да поиска съвет как да го постигне на база своя снимка, която покаже...
Срещал съм и други теми с подобно съдържание (макар че това може да се каже за почти всяко предложение тук [smile] )

офтопик: Честита Нова Година! Късмет и Успехи през идващата такава! [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (02-01-06 10:33)

Отговори на това съобщение
 Re: Още едно предложение, надявам се конструктивно
Автор: Mimic   
Дата:   01-01-06 19:13

Аз по тая тема няма да се включа, само ти давам тема за размисъл - защо си мислиш, че някой ще я гледа тази категория ... освен хората дет и без това си нямат работа и висят по цял ден тука ... [smilie8]

Дата:   01-01-06 19:14

...не че и от тях не може да се научи нещо, бих казал...

Автор: vvlestat   
Дата:   01-01-06 19:21

Идеята на delchev е страхотна. За начинаещите като мен ще е страхотно да има място, на което няма да чета само "[beer] [beer] " или глупости и лигавщини, а ще чета коментари, които да ми помогнат да се усъвършенствам . Разбира се трябва да помогнат и админите, които да трият спамърските, тъпи изказвания и това наистина да стане една сериозна секция. Твърдо ЗА. Честита нова 2006 :)

Re: Предложение за нова категория (още едно предложение, надявам се конструктивно)
Дата:   02-01-06 18:10

идеята е да се знае, че когато качваш снимки там те ще бъдат разкостени и ще ти бъдат показани грешките, колкото и неприятно да ти е, че ги допускаш... едва ли някой има полза от коментари "++++" или "!!!" - особено за снимка, чиито недостатъци виждаш сам, но не знаеш как да подобриш вече заснетия кадър...

Re: Предложение за нова категория (още едно предложение, надявам се конструктивно)
Автор: next_time   
Дата:   02-01-06 18:23

Аиде и аз съм ЗА.

Автор: Neli78   
Дата:   02-01-06 18:25

а аз предлагам сега в четвъртък да поканим админите на ...тяхната сбирка [smilie8] [smilie18] и да им връчим най-тържествено списък с предложения
и двата тома.
[smilie18] [beer] [beer]

Дата:   02-01-06 18:26

В тоя ред на мисли, сбирката в Папараци ли ще бъде? Може да успея да дойда... след 4 месеца пауза от предишния път :-)

Re: Предложение за нова категория (още едно предложение, надявам се конструктивн
Автор: tochnia   
Дата:   02-01-06 19:40

Определено като начинаещ фотограф и аз съм ЗА!

Автор: Tia-Maria   
Дата:   02-01-06 20:38

Гласъжам с 2 раце за идеиата[smilie24] [smilie24]

Re: Предложение за нова категория (още едно предложение, надявам се конструктивн
Автор: Стоев   
Дата:   02-01-06 20:49

[smilie5]

Дата:   02-01-06 20:50

Ако не се приеме призовавам всички на бунт.А като първа стъпка да съботираме на Бони тестовете като боидисаме гадните реклами на лютеница пред блока му.Опа маи бяха маслини.Или нещо друго.[beer] [beer] [beer]

Автор: koceto   
Дата:   02-01-06 20:51

[smilie5]

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   02-01-06 21:03

дори да стане, качването на снимки следва да е не повече от 1 на три месеца... само така може да презпазиш категорията от разводняване... като имаш да качваш само 4 снимки годишно много ше се замислиш каква глупост да избочиш там

освен това да не могат да качват хора, които не са имали снимка с поне 100 точки

целта на горните две е категорията да обхваща снимки, върху които автора се е трудил, интересувал се е, абе избощо постлал си е, и желае да се усъвършенства... ако режима е по-либерален ще се напълни със снимки от рода на "абе тук се окензах, може ли да ми кажете на какво ви прилича по форма"

и накрая

автора да няма право на коментари в тази снимка, както и снимката излиза от профила му докато е в тази категория

Дата:   02-01-06 21:08

Е ако ще се мерят и точки трябва първо да снимам жена ми гола.

Автор: mario   
Дата:   02-01-06 22:23

Делчев,
идеята е добра, стига да стане.

между другото аз нещо недоразбирам кое му е лошото да си рекламираш профила ?

1) ако си любител дето не печели от това - какво лошо ?

2) профи дето печели от снимки, надали ще зададе въпрос - "молим ви се дайте си критичното мнение за снимката ми", с цел да си направи реклама, защото по-скоро ще излезе че го дава неуверен .. и оттам - антиреклама.

[beer]

Дата:   03-01-06 08:02

HopeSpringEternal, може и така - писах 2 седмици, защото в сравнение с всички други срокове във форума е доста време... Все пак си мисля, че 1 на 3 месеца е малко крайно - т.е. човек се учи и развива и е напълно възможно следващият разумен въпрос да дойде доста по-рано... както и да е - ако админът по принцип е съгласен с предложението - това може да го определи и самият той...

Mario, и аз това се питах... освен точкоманията, в нейната болестна форма (т.е. аз не съм ок, ама как тъй той ще има повече точки от мен), мисля че хората се дразнят от такава реклама - в смисъл "аз тая снимка я пуснах, ама никой не я гледа" е малко кофти... по едно време някой откровено беше написал "стават ли снимките ми за нещо, или да хвърлям апарата" и беше получил доста ...ъъъ... злобни отговори... оххх... нещо не мога да обясня, ама току-що се събудих и още не съм на мен си... ще го редактирам след няколко часа...

Автор: tosho_ot_selo   
Дата:   03-01-06 08:28

Харесва ми идеята[smilie24] delchev [beer]. Все пак някои от нас влизат в фото-форум не да се из фукат със снимките си а да чуят съвет от по-опитните. За съжаление някои си избиват комплексите......

Дата:   04-01-06 01:03

Приготвил съм боята ако не се свърши работа до петък каня всички на боидисване в събота.Смърт на гръцките маслини или лютеница или каквото и да е.

първа  назад  1     всички  напред  последна