Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Unknown image format - Моля помогнете!
Автор: root666   
Дата:   29-12-05 22:58

Значи имам снимани около 130 снимки на картата, като последните двайсетина отказва да ги отвори всяка програма за изображения или браузер, който пробвах. Фотошопа дава Could not open името_на_файла because an unknown or invalid JPEG marker type was found.
Тук http://www.speed.bg/root666/tmp/IMGP1808.rar
съм сложил архивиран с рар един от проблемните файлове. Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, да пише как се е справил и какъв софтуер е използвал за поправяне на повредените файлове. Предварително ви благодаря !

Отговори на това съобщение
 Re: Unknown image format - Моля помогнете!
Автор: Стоев   
Дата:   29-12-05 23:10

Дай малко инфо за апарата, че едвам се точи файла...

Автор: pinko   
Дата:   29-12-05 23:14

Уффф, едвам го източих, къде е тоя сървър бе, на обратната страна на Луната май...

И най-нагло са го кръстили www.speed.bg

Според мен ти се е брицнала картата.

Виж дали самия фотоапарат ги вижда картинките, ако не, според мен е картата.

Публикацията е редактирана (29-12-05 23:15)

Дата:   29-12-05 23:29

Апарата е Pentax Optio S5i.Картата е Twinmos UltraX 512 mb. И апарата не ги вижда картинките, но след формат картата си работи нормално. Възможно ли е поради слаба батерия да не е записал последните двайсетина снимки нормално?

Автор: Стоев   
Дата:   29-12-05 23:31

Източих и опитах с туй-онуй....

не мога да го отворя с нищо и нямам обяснение[smilie11]

Автор: pinko   
Дата:   29-12-05 23:35

Ми така е, картите след формат си работят, ама на същите места пак не ги записват както трябва файловете.

Мен така една карта ПИКАЙ ми скъса нервичките, първо ги "насичаше" картинките, после изобщо не се четяха.

Не всичките, от ~30 до ~50 кадър, под тях и над тях никви проблеми[smilie11]

Публикацията е редактирана (29-12-05 23:44)

Автор: nanapak   
Дата:   30-12-05 13:12

Ми тая карта май трябва да я прежалиш, пък за следващата по-добре прежали някой лев повече и си вземи от по-сериозна марка и с гаранция! [smilie24]

Дата:   30-12-05 14:02

И какво да и прежаля, като си работи? Освен това си е в гаранция, и марката е достатъчно сериозна за апарат от 400 лв...

Автор: kaff   
Дата:   30-12-05 14:17

имах подобен пробем и с програма за въстановяване на форматирани дискове въстанових около 70процента от снимките. форматирах картата и след това въстанових изтритото и се получи има и програми за коригиране на повредени файлове пробваи с тях[smilie24]

Дата:   30-12-05 15:07

Снимите се копират без проблеми от картата, проблема е че не се отварят от никоя програма, може пък и фотоапарата да ги е записал калпаво... Спомени все пак кои програми си ползвал...

Автор: kaff   
Дата:   30-12-05 15:15

е проблема е че не помня и там се получи същия номер свалят се а нищо не ги отваря от бгдалнлод ги свалях някаи от тях не работеха лошо е че не ползвам дигиталки и не ми е трябвало помогнах тогава на приятел ма ми отрепа ден и половина ако нещо открия ще е след празниците[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна