Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Изпрана CF карта
Автор: Synthesis   
Дата:   20-12-05 10:49

Някой друг прал ли е CF карта в пералня и знае ли какви последствия евентуално може да има?

Отговори на това съобщение
 Re: Изпрана CF карта
Автор: navy   
Дата:   20-12-05 10:50

ще мирише хубаво

Автор: Георги   
Дата:   20-12-05 10:51

ХАХАХАХАХААХ КРАСИ РУЛЗ !

Дата:   20-12-05 10:52

благодаря ти :)))))
имах нужда да се усмихна точно сега!! :)

Автор: Todd   
Дата:   20-12-05 10:53

А бе точно за карта не знам но много други подобни неща съм виждал изпрани и трябва да ти кажа че не е добре .Бягай в някой сервиз да видят какво могат да направят .
Не те съветвам да правиш каквито и да е проби !!!!!!

Дата:   20-12-05 10:54

Нищо и няма на картата
ЦФ-а са доста здрави носители

Автор: SLR   
Дата:   20-12-05 10:54

Дано не е изпрана докато е била и в апарата[smilie5][smilie5][smilie5]
[beer] [beer] [beer]

Дата:   20-12-05 10:57

Верно е че са здрави носители ЦФ картите но водата много обича многослойни платки :))))
БЯГАЙ В СЕРВИЗ !!!!!

Автор: zed   
Дата:   20-12-05 11:07

Prez men sa minali 3-4 br. mokreni karti.
Pri nikoja ot tiah njamashe problem.
V tvoja sluchai triabva da ostavish kartata da isahne hubavo, kato otvorish dvete plastini ot dvete i strani. Kogato isahne ja izplakni hubavo pod techashta voda i pak ja ostavi da izsahne. Dokato e mokra proveri vav vseki edin otvor v dolnata chast na kartata, kojato kuplira s krachetata na aparata da ne e ostanal prah za prane.
Ako napravish vsichko tova bi trjabvalo da njamash nikakvi problemi.
USPEH!!![beer]

Дата:   20-12-05 11:14

зед, не трябва ли да я остави накисната втория път поне 3 часа при температура поне 50 градуса, за да се махне праха?

много смях днеска...

Автор: hav   
Дата:   20-12-05 11:40

Ще е проблем само ако е влязъл прах за пране и е изсъхнал вътре. И ако тоя прах има някаква ел.проводимост. Ако е така, най-добре я накисни с чиста вода (дестилирана - най-добре), или със спирт. Аз съм киснал на стария апарат със спирт, защото ... аз си знам защо - бяха се зацапали дупките от един селски ръждив! reader. И като я накиснах после с четка за зъби много добре се чистят дупките, защото косъмчетата й влизат тамън. Моята не можах да я отворя, понеже беше някак си залята ламарината с пластмасата. Но ако можеш да я отвориш безболезнено - и да я изчистиш - няма проблем.

Само от водата няма какво да й стане, едва ли има нещо, което да ръждяса.

И не използвай [beer] , че има много лоши свойства! [smilie18]

Дата:   20-12-05 12:13

Благодаря на всички които се отнесоха сериозно към проблема. В крайна сметка 100 долара са си 100 долара. Засега картата работи, но ще я накисна в дестилирана вода за всеки случай. Няма да е приятно да направи проблем точно когато има нещо важно на нея. Още веднъж благодаря на свестните тук, а не на тези които четат и пишат за сеир.

Дата:   20-12-05 12:18

Дано изкараш късмет !!!![smilie24]

Автор: stoyan_5   
Дата:   20-12-05 12:18

Не я мокри повече!
Картата е херметизирана и влага отива само на контактите!
Поизсуши я още и НЕ Я МОКРИ!

Дата:   20-12-05 12:20

Един закон от Мърфологията гласи: "Ако нещо работи, не го пипай". И ти си прав. Благодаря.

Дата:   20-12-05 12:25

Ей, 1000 умнотии се изприказваха!
Слушай Стоян, прав е [smilie24]

Автор: pinko   
Дата:   20-12-05 12:36

Хъм, сега влизам и виждам тая тема...

Аз още през 2001 си изпрах една 256мб компакт флаш-ка(за ония години това беше ООООгромна карта).

По съвети от нета я изплакнах с дестилирана вода, подсуших я с кърпа и я оставих на проветриво място за няколко дни да изсъхне съвсем.

Оттогава същата тая 256 съм я прал още 2 пъти, често изпирам и другите си 512-ки, щото имам навика да си ги слагам по джобовете и като се прибера меткам сичко в пералнята[smilie11] [smilie11]

Явно Апасер са чистоплътни карти и обичат къпането[ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Нема да се плашиш, досега нито една карта не ми се е повредила от пране.

Обаче от статично електричество две заминаха: не си ги дръж в ръцете, когато слизаш от колата и докосваш каросерията, умирват тутакси[smilie10]

Автор: Pantelei   
Дата:   20-12-05 14:11

Прал съм и то на два пъти Мемори Стикове на Сони на 60 градуса без видими последствия за щастие,защото беше в зората на картите, когато и цените им бяха доста сериозни. Ползвам и Компакт Флаш карти,но заради
по големите им размери е трудно да останат незабелязани в някой джоб и да попаднат за пране.

Автор: zed   
Дата:   20-12-05 14:13

Георгииии, георги.... "Не питай старило, а питай патило"....
Верно много смЕх днеска[smilie5]

Дата:   20-12-05 14:27

Ми мойта беше в малкото джобче на дънките, а там кой да провери дали има нещо.

Автор: stoyan_5   
Дата:   20-12-05 14:30

Направете /купете/ си по-големи кутийки /несесери/ за карти !
Хем няма да ги забравяте в дрехите преди изпиране, хем ще си ги носите всички вътре.
[smilie24]

Дата:   20-12-05 14:37

А, не че немам чанти и несесери Lowepro със сумати джобове за карти, ама я. В студиото едната ми стои в джоба за да мога като свърши другата да я сменя. Ама вече нема да е така.

Автор: charger   
Дата:   20-12-05 14:44

pinko
не е ли по лесно да ги форматираш,бре [smilie5] [smilie5] [smilie5] [beer]

Автор: hav   
Дата:   20-12-05 15:05

Synthesis - пак за мокрото.

Идеята да се накисне и изчисти добре в дестилирана вода, дори и сега да работи, не я хвърлям "ей така". Ако е останал прах за пране, сапун или нещо такова, който не пречи на работата, това не значи че някой път няма да се навлажни (изпоти, когато е студена и я вкараш на топло). Този прах ще попие (абсорбира) доста влага и отново може да стане проводим.

Ако го няма праха и картата е чиста - нищо няма да й се случи. Също от още малко вода - пак няма да й стане нищо.

Донякъде е добре че е била в джоб, та през плата е било трудно да влезнат разни боклуци (прах, кал, влакна).

Освен това, ако в дупките е останала някаква "мръсотия" то иглите на фотоапарата ще почнат да я вадят полека при вкарване и искарване на картата. Тия боклуци ще остават обаче във фотоапарата. Не че нещо, ама допринасяш за събирането на прахче във апаратчето...

Въобще нямам представа в какво състояние е картата си сега - ако ти го преценяваш като "отлично" - то няма какво да я мъчиш.

Автор: asahi   
Дата:   20-12-05 16:56

С какъв прах я переш? Освежиха ли се цветовете или избеля?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна