Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Настъпва съдбовният час...
Автор: junior   
Дата:   28-06-04 03:06

Повдигам един въпрос, който неминуемо ще доведе до остри нападки, разгорещена дискисия и обидени клубари.

Преди всичко бих искал да кажа, че много уважавам авторите, за които ще стане дума и се възхищавам от техните фотографски умения и виждания.

По същество - за последен път гледах класирането в конкурса на Панасоник в четвъртък (преди сбирката на баба Яга... Исках да продължа една предишна дискусия с Емммо, относно това дали е възможно да гласуват 160 истински потребители за дадена снимка). Та тогава видях, че за снимката на Simon бяха гласували почти 150 човека (и си казах, че 160 гласа са си в реда на нормалното). Снимката на Nina_Nik имаше около 130 гласа.

Но преди малко реших да проверя как върви гласуването и О, ИЗНЕНАДА! Изведнъж се оказва, че има решителни промени в досегашните резултати - за Nina_Nik - 171 гласували, за Simon - 159 гласували.

Гледам и се чудя: финален щурм??? рязко повишаване на активността на гласуване??? чудещите се досега клубари са гласували през последния уикенд преди края на конкура???

Чета коментари под снимката на Nina_Nik: общо 17 за последните 3 дни. От тях: едно наистина правилно изказване на Сираков ("би трябвало да се гласува не за автора, а за снимката"); 3 анонимки; 1 отговор от Nina_Nik; 12 хвалби (включително 3 коментара от един клубар). От хвалещите (10 човека): 1 клубар със 7 снимки (първата е от 28.05.); 1 клубар (NamahShivaya), пуснал първата си снимка ВЧЕРА и всички останали на разни "мъртви души" т.е. без никакви снимки.

Съответно "хвалещите" имат следните user_id-та*:
3129
3400
2205
3404
3405
3420
3422
2967
3448
3447
(Явно този уикенд бележим и бум по регистрации на нови клубари)

*В момента легално регистрирани юзери в сайта са 3273

За същото време под снимката на Simon има 7 коментара: 3 анонимки, Венета, Симон и два юзера: 3388 и 3417.

Интересен е и фактът, че всичко това става през почивни дни, въпреки че сайтът се посещава главно през работните (посещаемостта е около 50% по-висока през работните дни).

Сигурен съм, че ако се направи одит на гласуването, ще се окаже, че гласувалите през последните 2-3 дни са регистрирани през последните 2-3 дни.

Също така съм сигурен, че Nina_Nik не бива да се вини за получилите се аномалии. Аз лично смятам, че тя не е човек, който би играл нечестно.

Причината да пиша настоящия пост не е свързана с това КОЙ ще спечели конкурса, а с въпроса "Така ли искахме да стане?".

По какво се различава сегашният случай от онези със снимката на Лили Иванова и/или снимката с Мажоретките и знамето на НАТО????
Нима честта ни струва колкото един пластмасов цифрак???
Означава ли това, че победител в конкурса ще стане този, който намери повече компютри с уникални IP адреси и Мас адреси през останалите дни до сряда ???
С фиаско ли ще завърши толкова добре и протеклия конкурс, "родил' толкова креативност и хубави фотографии???

Пиша/питам всичко това за да провокирам клубарите да си изразят мнението по въпроса. Според мен дискусията тук ще е по-важна за взаимотношенията в сайта от която и да е друга.

П.С. МОЛЯ, Simon и Nina_Nik да ме извинят за така директното поставяне на въпроса и да ме извинят ако с нещо съм ги засегнал в настоящите писания.

Re: Настъпва съдбовният час...
Автор: Brummaker   
Дата:   28-06-04 06:19

Точно това исках да не се случва,Младши,когато още в началото предложих жури от спонсорите: те да определят снимката,а ние да им предложим 100-те/или повече,или съответно по-малко/снимки за самата изложбе и на нея да се даде апарата! [smilie24]
Автор: Ivan_A   
Дата:   28-06-04 07:04

Junior, прав си за много неща - който следи - вижда.
Още по-прав би бил, ако бе пуснал темата след конкурса!
Има 3 дни още - какво щеше да загуби темата, ако я бе пуснал тогава?!
Би спечелила - щеше да има краен резултат и по-малко условности.

Сега си е чист опит за повлияване на останалите гласуващи.
/ако още има такива/

Публикацията е редактирана (28-06-04 07:05)
Автор: plam   
Дата:   28-06-04 07:59

КЪМ АМБИЦИОЗНИТЕ [shtrak]

за да се спечели конкурс са необходими и достатъчни три условия:
1. Прилична снимка (за предпочитане черно-бяла и сълзлива)
2. Приятелски кръг реален или тип взаимоспомагателна каса
3. Добре менажирана армия мъртви души
[beer]

Публикацията е редактирана (28-06-04 12:09)
Автор: boyko   
Дата:   28-06-04 08:36

Повдигнатия въпрос е важен.
По-важното е как да бъде променен регламента за евентуалния следващ конкурс. При участието на жури съмненията за разпределение на нагредите "по симпатия" е още по-голямо. Възникват въпроси - кой, защо и по какви критерии е определил членовете на журито. Защо в журито е този, а не онзи. Какви са междуличностните връзки сред членовете на журито и участниците и т.н и т.н.
В момента играта се играе коректно според сегашния регламент на конкурса. В него участвуваха не малък брой добри фотографии. След като обаче само двама от участниците се оказаха най-амбициозни и се откъснаха от другите, сега считам че е нормално, всеки от тях да се стреми към голямата награда.
В реда на нещата е всеки от тях да търси подкрепа от "приятелски кръг" или да използва всеки друг незабранен от регламента начин да печели точки. Не е особено важно дали тази подкрепа е получена преди месец или в последните часове на конкурса.
Най-глупавото, обаче е че цял месец вниманието ни е насочено само върху две снимки.През този период надеждите да видим на сайта нови добри снимки са минимални, но пък надеждите да се получи някоя нова интрига - обнадеждаващи. А някои очакват само това!

Дата:   28-06-04 08:48

boyko,
ти кафе пи ли?!
/а относно журито: никой не го определя,спонсорът си дава той наградата на която си снимка реши,а ние му даваме снимките за изложбата: по същия принцип като сега/
Автор: SKic   
Дата:   28-06-04 08:56

Misplaced "Panasonic"...Голяма битка, голямо нещо...тц тц тц...тъжНО.
Ето нещо от Радой Ралин:

Поетът с остра епиграма
един подлец разобличи,
разсърдиха се сто и двама,
а прототипът си мълчи.

П.П.То пък един (х)апарат... ;)
Автор: emmmo   
Дата:   28-06-04 09:03

Грозна история!
Язък за таланта на Nina_Nik! [smilie2]
Иване, а ти да не си влюбен, бе, човек? То бива, бива, ама....
Дата:   28-06-04 09:30

Емо, а ти да не си влюбен в Simon?
За мен би било по-нормално - все пак Нина е жена, но за теб?

Сериозно сега/колкото мога/:познавам Нина, което ми влияе. Зная колко други снимки има в конкурса и как са оценени с нормалните до 160 гласа/как пък ги преценихте?!/, зная, че снима добре - как да нямам пристрастия?
Но с повече от 1 глас не мога да й помогна.

Не познавам Simon, което не ми попречи да гласувам /т.е. да му помогна също с 1 глас/ и изразя мнението си за снимката му един от първите.
Не ми пречи и да харесвам снимките му извън конкурса и с удоволствие да го поздравя, ако спечели.

Не ми харесва сега да започнем оплюване - и двамата не заслужават това!

Публикацията е редактирана (28-06-04 09:40)
Дата:   28-06-04 09:32

А прочетете ко съм драснал по-горе [smilie3]
Автор: niro   
Дата:   28-06-04 09:58

Ами аз като ти разправях, че си е най-добре явното гласуване... Не защото си няма своите недостатъци, ама май са по-малко от тези на 'анонимното'. Още повече ПОДПИСА по тоя начин изразява и мнението, отговорността и авторитета на гласувалия. [smilie11] [smilie8]
Автор: boni   
Дата:   28-06-04 09:59

Izlishno beshe da pishete tezi raboti. Adminite shte proveriat i ako ima samnenia za glasove pusnati ot edin i syshti chovek,te shte bydat eliminirani.
Za sledvashtia konkurs obmisliame da mogat da glasuvat samo hora koito imat sybrani pone 30t za snimkite si.
Дата:   28-06-04 10:00

Abe niro ,kakvo znachi iavno glasuvane ? A ?
Primerno kolko e iaven tozi nik "toto11121"
Istinata e da mogat da glasuvat hora s opredelen broi sabrani tochki.
Дата:   28-06-04 10:03

[smilie24] а най-накрая ! Това е варианта Бони [smilie24]

[beer]

Автор: asahi   
Дата:   28-06-04 10:32

Бях предложил 50 точки, ама и на 30 ще кандисам. Само че, Бони, ако си имаш партиика от 20 човека не е проблем да си разцъкате по 30(50) точки. Какво ще кажеш?
Автор: TPECHAT   
Дата:   28-06-04 10:34

hm, bravo Junior, i az ot vreme na vreme hvyrlyam oko [smilie10]

Eto ti znachi oshte malko statistika :

v4era ve4erta snimkata na Nina vodeshe 50 to4ki, a ti garantiram che do 1 den shte e nazad s pone s tolkova [smilie19]

HAHAHAHA!

F I G H T !
Автор: momchilcha   
Дата:   28-06-04 10:40

НАГЛА история, която "блесна" доста отдавна...
АБСОЛЮТНО убеден в нередовното (в морален аспект) гласуване за снимката на NinaNik.
Предполагам, че доста почитатели на Симон (eдва ли той самият ще тръгне да го прави, макар и да не го познавам) ще се опитат да наваксат по подобен начин, в което няма смисъл...
ТВЪРДО за радикални мерки в подобни случаи!!!
В много развити държави съществуват (и реално се прилагат) т.н. "Морални закони" - на пръв поглед доста субективни, но си вършат добре работата. Съгласен, че не трябва да се превръщат в практика, а трябва да се мисли при регламентирането в бъдеще.
СРАМ ще е да се даде, каквато и да е награда за снимката на NinaNik (не заради фотографските й достойнства, а заради порочното гласуване).
ПРЕДЛОЖЕНИЕ (ако толкова ви е страх да дисквалифицирате снимката й): анулират се всички точки дотук на двете снимки и се дава право на глас САМО на клубарите с минимум брой публикувани снимки - примерно 20. Така се излъчва победителят.
ВЪЗМУТЕН от колебливите коментари по
този въпрос (в случая на Ivan_A). Колкото и БАНАЛНО да звучи затова България е на това дередже - не заради случилото се, а заради колебливостта за радикални мерки (в ОЧЕВАДНИ случаи) на имащите право за това...
Абе даите да й(им) купим един Panasonik на NinaNik, че да не разваля конкурса. Всъщност не става - пак ще се бори тогава - ще иска ДВА...
Автор: plam   
Дата:   28-06-04 10:50

хареса ми идеята на momchilcha и я доразвивам така:
Повторно гласуване на първите 10 страници снимки само от хора с мин. 50т. от снимка!

Ако админите ги смущава предварително обявения регламент - да го направим пробно, нещо като награда на зрителя[beer]

Публикацията е редактирана (28-06-04 10:51)
 ...да му се не види...
Дата:   28-06-04 10:53

Айде стана тя еднаааааа! Ми в последния момент да резнат двете снимки и наградата на следващияяяя. Хехехе... Ясно е, че няма да стане така, ама... ;)
Накрая ще стане ясно, че и двете снимки са НАПОМПАНИ, жалко само, че много хора са оценявали по съвест...

Абе я ДУЗПИ! ;)
Дата:   28-06-04 10:59

A otkyde ste sigurni che niakoi "dobrojelatel" ne se ebava s Nina,sus Simon i sys vsichki nas ???

Публикацията е редактирана (28-06-04 11:00)
Дата:   28-06-04 11:02

Ми нека се ебава [smilie3]
Ако се направи гласуване на снимките в последните 10 страници/например/само от хората с по над 30-50 точки да го видя аз....[smilie19]
Дата:   28-06-04 11:03

boni, може би си прав! Виж какво става в момента със снимката на Simon. Те са едни приливи и отливи...абе отврат. Спирам да наблюдавам, ще ми е по-добре, а и има достатъчно снимки за разглеждане. :)))
Дата:   28-06-04 11:04

Ами пристр'астен съм, не ми харесват много неща, но как да не съм колеблив - виж резултатът почти се изравни за около час!

Как ще ме убедиш, че това е по-морално?!
Само защото на теб другата снимка ти харесва повече?!
При цялото ми уважение към чуждото мнение, аз ценя и своето.

И Бони обясни от името на админа!

Какво да ти кажа по-неколебливо?
Да, не харесвам начина на гласуване!
/ама е такъв!/
Да, не е морално да се гласува по този начин!/Но "неморално" се отнася за всички!/
Автор: TPECHAT   
Дата:   28-06-04 11:07

az vi kazah kvo sha stane :)
eto ve4e Simon vodi [beer]
do dove4era sha mine s 50 t. :)

Basi idiotshtinata stana.

Po-dobre sprete glasuvaneto :)

Respect za Simon :)

Verno nqkoi se ebava!
Дата:   28-06-04 11:08

TPECHAT ти си ясновидец бре, мамуно такава :)))
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

Тази тема е затворена