Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Нова технология може би...
Автор: inmitev   
Дата:   13-12-05 08:26

Четете тук - на английски език.

Ако скоро успеят да приложат тази технология в масовите фотоапарати, производителите на батерии фалират! [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова технология може би...
Автор: Todd   
Дата:   13-12-05 08:33

Мдаааа, ама не ! [smilie5]
Откритията са едно - пазара мери с други мерки !!!!
Горивните елементи се ползват вече няколко години но на пазара да си виждал от тях ????

Дата:   13-12-05 08:36

Има ги, имааааа!
Ама за който има яко парици!

Иначе е ясно - появи ли се технология, която отхвърля печеливш бизнес, се полагат всякакви усилия да бъде забравена. Или поне максимално да й се пречи.

Автор: holden   
Дата:   13-12-05 09:12

Това е хубаво за web-cam и подобни измишлйотини, но за дигиталка е безмислено. Там LCD-то харчи най-много ток.

Автор: Prakticar   
Дата:   13-12-05 09:18

Ако е така, както го пишат звучи наистина обещаващо. Но не мисля, че производителите на батерии ще фалират. Може ли някой да каже колко процента от енергията в един съвременен ДСЛР отива за захранване на матрицата, коко за останалата електроника, колко процента от енергията отиват за затвора и придвижване на огледалото, за екранчето, за вариото и автофокуса, за записа в паметта, за светкавичката, ако има такава и т.н. ?

Дата:   13-12-05 09:32

Добре де, изказах се неподготвен и опита ми за майтап прозвуча наистина тъпо.[smilie8]

Но пък технологията е интересна, ако действително се заемат да я развиват и внедряват.

Автор: asahi   
Дата:   13-12-05 09:51

Барнат ли го китайците пазарът ще бъде удавен за кратко време.

Автор: n1x0n   
Дата:   13-12-05 10:44

Аз лично нямам никакви оплаквания от живота и цените на съвременните батерии.
Това което ме впечатли много повече, е изречението:

"Existing CMOS sensors can record light 1,000 times brighter than their dimmest detectable light, a dynamic range of 1:1,000, while the Rochester technology already demonstrates a dynamic range of 1:100,000."

Което реално погледнато означава стократно увеличение на динамичния обхват?! Твърде хубаво за да е истина, според мен.

Автор: SKY   
Дата:   13-12-05 17:02

n1x0n tova e[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна