Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ansel Adams
Автор: optima   
Дата:   02-12-05 22:08

Тьрся книги и албуми. Някой да знае от кьде.[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Ansel Adams
Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   02-12-05 22:38

Преди години съм разглеждал фотографски книги и албуми в Народна библиотека.
Мисля че имаше и на Ансел Адамс. В дясно малките читални.3-та, ако не се лъжа.

Автор: zoomaniak   
Дата:   03-12-05 00:01

Има сайтове и те не са ли ти достатъчни. [smilie25]

Автор: 6traka4a   
Дата:   03-12-05 00:16

http://www.arenabg.com/details.php?id=3453
Ама да знаеш, че му нарушаваш авторските права на човека[smilie21]
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: kalata_n   
Дата:   03-12-05 00:24

Читалня карти и графика, дясно и в последното ляво преди да излезеш в другия коридор!

Автор: adonchev   
Дата:   04-12-05 22:32

Здравей, видях темата преди няколко дена, но нямах време да напиша дори няколко реда. Аз съм голям фен на Saint Adams както го наричат доста от американските фотографи. Имам няколко негови книги:
The Camera,
The Negative,
The print,
Examples: the making of 40 photographs,
The Portfolios of Ansel Adams,
Ansel Adams - Letters and Images,
Hasselblad - Black and White Photography,
Yosemite and the Range of Light,
и един сборник с фотографии с не особено добро полиграфско качество озаглавен "Ansel Adams" от Barry Pritzer. Също така един памфлет посветен на него: "Celebrating the American Earth: a tribute to Ansel Adams".
Със сигурност ще си купя и още, Само чакам удобен момент.
Не пиша тези неща само за да се похваля. Не мога да ти предложа да дойдеш до Самоков да ги вземеш. Те са доста ценни за мен. Но бих могъл да ги взема в Боровец където работя ( след 20.12) и ако някой ден решиш да наминеш, да ти осигуря спокойна и приятна атмосфера в която да можеш да ги разгледаш и да почетеш!

Автор: zoomaniak   
Дата:   04-12-05 22:38

Адончев направи некви преводи на техниките му и аз съм му почитател [smilie24] [shtrak]

Автор: adonchev   
Дата:   05-12-05 06:14

Не че не съм го мислил, но за тази работа си трябва време, опит, а и авторски права. Само дето с времето съм малко в минус, а и предпочитам да прекарам това време в лаба и по планината вместо пред компютъра. Ще видим. Може пък през пролетта друго да реша. В тези дигитални години обаче се съмнявам, че интересът към неговите работи (теоретичните) ще бъде оправдателно висок за да си заслужава времето и труда. Все пак методът по който Ансел Адамс работи изключва дигиталното. И понеже сега, предполагам, доста хора ще скочат, ще обясня. Зоновата система е създадена като инструмент, който да подпомогне фотографа, в усилията му да си представи, в момента на заснемане, и в последствие, чрез лабораторни методи, да пресъздаде точно виждането си в черно-бяла фотография. Чрез Зоновата система за определяне на експозицията, фотографа контролира контраста на всеки една сцена, като това включва и различно време за проявяване на всеки един отделен негатив. Колко хора в България снимат по метод позволяващ им различно време за проявяване за различните кадри. От тук отиваме в темата за широко форматната фотография където всеки кадър е на отделен филм, което позволява диференцирана, лабораторна обработка. И нещо друго. В Щатите като отидеш в лаб от типа на Кодак Експрес, можеш да им зададеш параметри за проявяването на всеки отделен филм и те ще ги спазят. Къде тук това ще ти се случи. Тук рядко се намират лабове оборудвани за рол филми, да не говорим за 4х5, 5х7 или 8х10. Изобщо тези дигиталки ни върнаха в каменната ера! Така да знаете!

първа  назад  1     всички  напред  последна