Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какво е АртЪ !
Автор: zoomaniak   
Дата:   27-11-05 17:15

Чудя се напоследък може ли да се дефинира точно определено понятие за това фотографско и нефотографско явление...или кога да разберем дали правиме АртЪ - или просто цапаници....

Аз лично не мога - трудно ми е да си отговоря на тоз въпрос....

А вие.....арт за едни - за други глупост - егати дилемата .......[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Какво е АртЪ !
Автор: nemchev   
Дата:   27-11-05 17:36

ами той и пикасо правил артЪ ама за мен са си цапаници....туй е много субективно ша знаиш[smilie25]

Автор: rimohit   
Дата:   27-11-05 17:37

струва ми се , че като "арт" една творба се определя по това колко размисли ,критики , мнения и противоречие може да породи тя.
Както и нешо може да се определи като арт или не от самия автор .Това променя втзприятието на зрителя...
Лично за мен всяко снимане в което има идея си е "арт" -изкуство[smilie8]

Автор: christal   
Дата:   27-11-05 17:47

Увеличаване и преекспониране на грешките.

Дата:   27-11-05 18:00

Значи си е субективност - и размислите на римохит са истински уффффффффф не знам.....това за грешките също става.......или пък дефектите и тяхното насочване....изобщо нещо се уплетох....владеенето на материята и нейното насочване с цел въздействие на зрителя а - бахти философията ама живо си ме интересува [smilie2] [smilie2] и още не съм си изяснил нещата.......ама вие май сте си ги изяснили [beer]

Автор: 6traka4a   
Дата:   27-11-05 18:20

Аз вчера като изках да снимам едни кучета-пазачи качени на едни гаражи, пазещи някаква автоморга в покрайнините на Люлин, чичката пазач ме запита: "С каква цел искаш да ги снимаш -- нито са толкова красиви, нито фона е подходящнито...". Та така...
На въпроса! Как да разберем дали нещо е артЪ?
Ми как как? Събират се група безделници... пардон! -- "художници-фотографи", с еднакво претенциозни, "изтънчени"([smilie18] ) възгледи за изкуството, които смятат, че изкуството не е за обикновените хора, а трябва да бъде насочено към "елита"([smilie18] ), който единствен може да вникне и усети творбите им и разбира се да
се бръкне дълбоко за някоя от мацаниците им (но парите не са най-важното за тях - не, те са просто средство[smilie18] ). Утвърждават своите си разбирания за артЪ/висше искуство, превръщат се в еталони, налагат шаблони... И ако някоя работа е твърде проста за тях и примерно може да се усети и проумее от пътник в метрото, то обявяват автора и творбата му за посредствени...
Има доста хора, които отъждестяват понятията "арт" и "сюрреализъм". Други разбират под "арт" гола жена, влачеща с верига гол мъж по пясъка. За трети ще е просто "снобизъм" и в този случай всякакви следващи коментари ще са излишни. За четвърти ще е... нещо друго...
За мен артЪ е всичко онова, което е създадено с желание, с някакво чувство (любов, омраза, гняв, радост, щастие, недоволство...) и успява да предаде това чувство върху хартията, в което има оригиналност и лично творчество, което отразява вътрешния свят на твореца в обектите, които пресъздава...
[beer]
[smilie21]

Публикацията е редактирана (27-11-05 18:23)

Дата:   27-11-05 18:22

Щракач пълниш ми душата [smilie24] ама сай малто артъ! [shtrak] аз да скиф [smilie5] твой артъ [shtrak]

Дата:   27-11-05 18:26

Скенер немааааааа! Нема скенеееееер https://photo-forum.net/joro/emoticons/310.gif.
А и снимането за мен е просто начин да се боря със своите си демони и да се правя на интересен пред приятелите и най-вече пред себе си...
[smilie8] [smilie21] [smilie21]

Публикацията е редактирана (27-11-05 18:28)

Дата:   27-11-05 18:30

Искам да ги видя тези демони [smilie2] [smilie2] [smilie2] те ни вдъхновяват - май [smilie5]

Дата:   27-11-05 18:36

Всеки (да се чете "ВСЕКИ") си има своите демони (страхове)
и намира или не намира начин да се справи с тях. Ама да не задълбавам повече, че ме е страх от задълбаване[smilie18]
[beer] [shtrak]

Автор: rimohit   
Дата:   27-11-05 18:36

[smilie24]

Автор: e-design   
Дата:   27-11-05 19:03

ЪтрА - ама наобратно ;)

Автор: Стоев   
Дата:   27-11-05 20:03

zoomaniak написа:

> Чудя се напоследък може ли да се дефинира точно определено
> понятие за това фотографско и нефотографско явление...или кога
> да разберем дали правиме АртЪ - или просто цапаници....
>
> Аз лично не мога - трудно ми е да си отговоря на тоз въпрос....
>
> А вие.....арт за едни - за други глупост - егати дилемата
> .......[smilie2]
Зоо, ето ти и моето "Определение за АртЪ" (изключвам "Видове" - там АртЪ е малко "по-иначе")

Та значи, да ти го представя с картинка - Един "ака" и поглежда кво е сътворил, останалите "АртЪ-Разбирачи" му ръкопляскат и има АртЪ "Осъществен и Оценен", и поднесено у приятен за теб форматЪ [smilie5]

Ей Тук и по-нагледно [smilie5]

[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: dashrendar   
Дата:   27-11-05 20:04

Nishto ne e, po toya na4in narecheno.

Автор: Стоев   
Дата:   27-11-05 20:06

dashrendar написа:

> Nishto ne e, po toya na4in narecheno.
Ицееее, чети внимателно ба [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

[beer]

Автор: Vinsent   
Дата:   27-11-05 21:40

арт - изкуство, изобразително изкуство. Човешка дейност за пресъздаване на действителността чрез художествени средства. Поняога като изкуство се приема изключителното майсторство в една или друга област.

Щом е изкуство, значи е предназначено за душата и сърцето. Ако успеем да предадем своите радост, тъга, мечтание, страдание, възхищеие, презрение, съжаление и т.н. чрез произведението си, значи сме създали изкуство. Ако сме успяли да предадем своето емоционално отношение към събитие това много пъти също е изкуство.

За съжаление само времето недвусмислено доказва кое е арт и кое не. Малко са творците радващи се на истинко признание приживе. Това много често са конюктурни личности или такива, свързани по някакъв начин с масовата култура.

Така че, приятели, бъдете искрени, заучавайте начините за изразявене, покажете необичайното, оригиналното, неочакваното, редко срещаното и имате шанс да бъдете оценени като творци.[shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Дата:   27-11-05 21:48

Винсент ! Ти си мъдрец !
Благодаря и на останалите !

[shtrak]

Автор: navy   
Дата:   27-11-05 22:39

Хайде да Ви открехна на Великата Истина [smilie18]

Колкото по голям е АртЪ-а, толкова и аудиторията е ПО-МАЛКА! Истинския артЪ се възприема от една ограничена група хора, които НЕ Е задължително да се разбират, просто ТРЯБВА да си симпатизират!

За тях всички Останали са просто хора, които НЕ разбират и времето прекарано с тях се счита за загубено [smilie7]

Автор: Godiva   
Дата:   27-11-05 23:01

Ми вземи прочети статиите в този форум - там има чудесен отговор на въпроса ти от доцент Абаджиев -

Цитат - Мисля, убеден съм, че тя става Изкуство, когато избяга от максималната точност, от реално и точно отразяване на света. Когато не е документ за света, а документ на духа и същността на фотографа - Автор. Когато знаците, символите, елементите в снимката не са това, което са. Когато има още нещо зад видимия образ, което не може да се изрази с думи. Когато тя стане образ-музика

Дата:   27-11-05 23:05

Го еваларката. Добро другарче си ти - тенкс ще седна на пейката [smilie5] [smilie5] зараси теб [smilie24] [smilie24]

Дата:   27-11-05 23:12

Краси - Краси - няма да споря с теб - но за мен лично Великото Изкуство е Разбираемото - обърни се малко към Великите художници - започни отначалото - и тогава говори за края - края е малко по странен - айде спирам [smilie5]

Дата:   27-11-05 23:14

Разбираемо за едни - неразбрано от други.....теорията ми за очите нали я знаеш го - за всяка фотка си има око да я види и да я опипа [smilie5] [smilie5] [thankyou]

Дата:   27-11-05 23:21

Зоо - в момента говориш като грозновата жена - която се самоуспокоява как за всеки влак си има пътници - не е така - въпреки всичко изкуството трябва да бъде подчинено на красотата и естетиката - поне аз така си мисля - въобще сега можем да си говорим за гледните точки и така нататък - но всичко е и въпрос на възприятия - светоусещане и Култура!

Дата:   27-11-05 23:24

Изобщо не мога да снимам аз ! [smilie2] Карма....[smilie2] [thankyou]

Дата:   28-11-05 13:28

Спокойно Зоо - най-важното е да дадеш нещо от себе си! [smilie3] - посланието ти да стигне и до един човек е достатъчно[smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна