Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 .. с какво да снимам в Африка?
Автор: marvin   
Дата:   26-11-05 19:09

здравейте,
предстои ми едно пътуване до Мозамбик след 10тина дена и там ще снимам много разбира се :). За съжаление не разполагам с дигитален фотоапарат в момента и ще трябва да се огранича до това, кеото имам. Въпроса е кой апарат да използвам ( аз си имам своите предпочитания, но ми е интересно какво ще кажете вие про-тата :), също какви ленти бихте ми препоръчали, както и евентуално филтри за силното слънце ( трябват ли ми изобщо?..). Та значи разполагам с canon av-1, към него имам и 28-85 мм обектив, също така мога да взема и MINOLTA Dynax 300si.. в един по-добър и справедлив свят щях да имам някой добър дигитален slr, но това е положението. Много ще оценя съветите и предпоженията ви .!

Отговори на това съобщение
 Re: .. с какво да снимам в Африка?
Автор: zoomaniak   
Дата:   26-11-05 19:11

трябват ти обективи ако искаш да снимаш животни.....или хора без да ядеш боя [smilie5] [smilie5] [smilie5] 70-300 - 50-500мм

апарати квито имаш таквиз
ленти по 10-20 броя от 400 и 200 аса марката за мен лично ная значка.....

успехи и да показваш после фотки.......[smilie24] [shtrak] [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   26-11-05 19:11

слънцето едва ли е "по-силно" , иначе каквото и да вземеш - все ще ти свърши работа [smile]

[smilie24]

[ezik]

[beer]

Автор: mystic   
Дата:   26-11-05 19:16

Важното е че отиваш в Африка [ezik]

Автор: 6traka4a   
Дата:   26-11-05 19:18

zoo, той човека няма възможност DSLR да си купи, а ти за 50-500 му говориш[smilie10]
marvin, може и статив да ти потрябва. Иначе за телефото -- вземи си преходник към М42, един 300мм твърд обектив на М42 и телеконвертор и заедно със статива си готов за дзверовете[shtrak]

Автор: n1x0n   
Дата:   26-11-05 19:21

Може да се обадиш да ти услужа с един 50-250мм обектив за канона.
Задължително UV филтри за предпазване от прахоляка там, както и добра чанта за техниката.
Малка хладилна чанта за филмите би свършила чудесна работа.

п.п.
Поне половината филми няма никакъв смисъл да са над 100АСА.

Автор: tulip   
Дата:   26-11-05 19:30

приятно пътуване[shtrak]

Автор: krassimire   
Дата:   26-11-05 20:08

А тоя Panasonic що смяташ че не става?

Автор: marvin   
Дата:   26-11-05 20:55

дзверове едва ли ще имам възможност да снимам, по-скоро пейзажи и хора като се знам какво снимам. Смятате ли, че наистина ще ми трябват ленти с над 100 аса ( става въпрос за дневни снимки на открито освновно)?
krassi не знам как точно си разбрал за панасоника, но не е мой така че не мога да го взема //

Автор: seven   
Дата:   26-11-05 21:04

marvin,

мога да ти дам малко препоръки от личен опит.
не е добрa идея да се разхождаш със скъпа техника (dslr) по тия места. а така като те слушам, не отиваш на скъпо сафари, при което няма да имаш много взимане-даване с проблеми.
вземи на заем 1 panasonic fz-10/20/30 квото намериш, заради големия zoom и стабилизатора, ако ще снимаш животинки.
също така вземи нещо джобно от сорта на canon ixus 30/40/50 квото намериш, за снимки из града. и много памет, както и нещо, на което да я източваш.
това с лентовия не ти го препоръчвам хич, много има за снимане...

и да внимаваш с мозамибиканките [smilie5]

Автор: 6traka4a   
Дата:   27-11-05 00:27

Вземи си и нещо "тежко", ако закъсаш от към електро-ала-бала. Например един Зенит ЕМ или TTL може да бъде наистина жестоко оръжие. Разбира се за този, който може да го използва както трябва[smilie7]

Автор: domosed   
Дата:   28-11-05 17:32

Слънцето в африканския юг е по-силно, но не филмите ти ще го усетят, а кожата. Съвет: шапка и дълги ръкави!

Автор: psilo   
Дата:   28-11-05 17:36

marvine, от кога имаш билет бе батка, аз се опитвам от 2 месеца да си намеря и нямам никакъв шанс. в юар ли ще кацнеш?

Автор: Phoki   
Дата:   28-11-05 17:44

30-06 и нагоре, но снимаш само веднъж!:-)))[smilie24] [ezik] [beer]

Автор: aleksander   
Дата:   28-11-05 17:55

аз до колкото знам с 30-06 добри снимки излизат ма само на малки антилопи, за лъвове не е ясно кой кого ще снима[smilie18]

Публикацията е редактирана (28-11-05 18:00)

Автор: Phoki   
Дата:   28-11-05 18:00

С.22 са "снимали и слонове....Who knows!???[smilie24] [beer]

Автор: ecobo   
Дата:   28-11-05 18:00

Phoki написа:

> 30-06 и нагоре, но снимаш само веднъж!:-)))[smilie24] [ezik]
> [beer]

Аз мисля, че за там ще е по-добре да си вземе .375H&H Magnum или .404Rimless [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Най-добрия обектив за Африка е Canon 28-300L или още по-добре стария му вариант 35-350L. Ама като няма чалъм за такива екстри, един FZ30 ще свърши работа. Не е зле да имаш и механичен апарат за резерва.

Автор: volokin   
Дата:   28-11-05 18:01

филми: Фуджи Реала 100, Фуджи Суперия100, Фуджи Провиа 100 (това е диапозитив), Фуджи Велвиа 50 (пак диапозитив), Кодак Портра 160 NC, Фуджи NPC 160, Фуджи Сенсиа 100.

Бих ти препоръчал от всичко най-много Кодахром 64, ама не се намира и после проявяването е една история, иначе ми е любимия филм относно острота и контраст и цветове, не е толкова синьо-зелен като фуджитата.

Ако Искаш наистина качествени, цветни кадри, то Реала е най-най-най!! Иначе всички горе изброени са прекрасни, забравих и още един диазпозитив Астиа 100, пак на фуджи, много хубави цветове, но пак дизпозитив.
АV-1 e камерката която бих взел, но защо не и двете.

Автор: terminator   
Дата:   28-11-05 18:08

Зарежи тия апарати и обективи, вземи си една карабина с добра оптика и ... наслука [smilie18]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   28-11-05 18:08

Като току що завърнал се от Уганда ще ти дам само един много важен съвет за техниката - пази я от прахоляка, много хвърчи и много се лепи. А с каквото имаш с туй ще снимаш. Не се отчайвай с 28-85 много добри фотки можеш да изкараш. Чакат те страшно много моменти затова се запаси с филми, там най вероятно няма да е много лесно да си купиш аи съм убеден ще са по-скъпи. Ще се шашнеш от цветове и контрасти.
Задължително се ваксинирай за жълта треска (без нея не тръгвай не е шега работа) и си вземи хапчета за малария - Lariam по възможност, лошото е че в БГ ги няма та трябва от вън. Успех и чакаме снимки

Автор: zeek1   
Дата:   28-11-05 18:09

[beer] за добрите диапозитиви!

Автор: psilo   
Дата:   28-11-05 18:18

terminatore, в такива случаи се казва НАСЛУКА...

Автор: Todd   
Дата:   28-11-05 18:27

И Носърчета с карабината ...... https://photo-forum.net/joro/emoticons/rifle.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/rifle.gif

Публикацията е редактирана (28-11-05 18:30)

Автор: deyo   
Дата:   28-11-05 18:31

... снимай с мен [smilie25] [smilie7]

Автор: jamess   
Дата:   28-11-05 19:12

deyo: ... снимай с мен [smilie25] [smilie7]
[smilie5] [smilie24]