Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Велопоход - Сакар - събота и неделя
Автор: J0R0   
Дата:   21-06-04 16:41

http://www.photo-forum.net/joro/temp/velo.gif

Планът е такъв - тръгваме от Ямбол към 10 часа. През селата до Тополовград са към 75 км. Ако пристигнем много рано може да се разходим до Хлябово, там има едни тракийски старини. После спим в Тополовград, а на другия ден се връщаме през други села.

Среща в Ямбол в 10 сутринта. Събота.
Някой има ли багажник за колелета да го даде на Лаф за 2 дни?

Моля ви който ще идва да каже, за да знаем от по-рано колко човека ще сме.

ПП. Маршрутът е направен така по няколко съображения:
1. Мястото откъдето ще се тръгва трябва да е голям град в който може да се стигне и с влак или рейс.
2. Да се пътува към място където може да се спи.
3. Да можем да се върнем в неделята пак в изходната точка. (На мен личпо ми се караше 2 дни към Странджа, ама ако пристигнем в Малко Търново в неделя привечер няма как да се приберем до София)

Отговори на това съобщение
 Re: Велопоход - Сакар - събота и неделя
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-06-04 16:52

Аха. Не се отказваш, и това си е:)) Този маршрут е по-реалистичен, ама няма Черно море-чака-рака https://photo-forum.net/joro/emoticons/A56.gif и Странджа. Друго си е да се цопнеш в морето - завършеност някакси има. Нищо, за разгревка и преброяване, иначе това си е за седмица по предишния маршрут, бавно и с кеф. Без мен - нямам колело.
Колко струва един мотор-кросарка, горе-долу добър, знае ли някои?

Дата:   21-06-04 16:55

За под 200 лева можеш да си намериш прилично колело. Моето го купих за 150, като му сложих някои екстри, стана 200.

Автор: zar   
Дата:   21-06-04 18:40

абе прилично колело под 200 лева е като хубава дигиталка за същите пари.. е малко пресилено ама все пак. е някое втора употреба може и да се намери, ама аз точно сега си търсих ново колело и доста се чудих какво да взема... е в метро и в била има сума колелета до 200лв, ама не струват, нали на племеника ми взеха такова колело, то не ти прави кеф като го караш, а си е жива мъка, нито седалката му седалка, нито скоростите му скорости, а тоя преход си е сериозен и не може с какво да е колело...
това е лично мое мнение де, всеки сам си знае...

Автор: lukcheto   
Дата:   21-06-04 18:50

Кои ще ходите? Аз имам и колело и кола, може и да се присъединя, нещо характерно има ли за тези села и за мястото или просто място, 'щото ако е "просто място" да си ходя да карам на Витоша[smilie5]
За колела според мен е яко на Триград, но явно е късно за промени[smilie25]

Автор: 5ko   
Дата:   21-06-04 21:23

по червения маршрут има няколко доста сериозни баири(дълги и много стръмни)[smile]

Дата:   22-06-04 10:25

Ще ги спускаме тогава :-)

Автор: atira   
Дата:   22-06-04 10:36

а ще има ли ескорт с кола?
т.е. ще идва ли някой, който не кара колело, но мнооооого му се идва:))

Автор: niro   
Дата:   22-06-04 10:54

Те маршрутите поначало са малко извън пътя [smile] Има и по пряк през Ген. Инзово и М. Манастир...
А иначе 'дългия' маршрут щом е 75 км, то и Б-с - М.Търново е точно толкова, само там могат да се включат Младежка река, Ковач/р.Велека/, с.Бръшлян...
Но в крайна сметка нямам право да ви се меся, защото нямам вече колело.

Автор: borissov   
Дата:   22-06-04 11:08

Ех, как ви завиждам...Да бяхте изчакали още десетина дни, щях да дойда и аз (в качеството на "ескорт с кола" обаче, щот' съм много вързан у краката и не съм за колело:-)).

Автор: mio   
Дата:   22-06-04 13:00

За! [smilie24]
Идея:
Да се тръгне в петък вечерта и да се нощува някъде по пътя или в Ямбол. Така ще намалим съботното натоварване. До Ямбол са 300 км.

Автор: 5ko   
Дата:   22-06-04 13:15

влак за иамбол- дианата в 16.15 пристига в 21.30
автобуси- 15.00, 15.30, 16,00 цена 11 лв в едната посока. Пристигат за 4 часа(че и по-малко) за колелетата ще ви вземат по 2 лв.[smile]

Автор: Laf   
Дата:   22-06-04 16:25

Аз си мисля за тръгване 7 часа събота сутринта от София, в моята кола ще взема 3 човека с колела. Около 10, 10 и нещо да пристигнем в Ямбол. Оставяме колата някъде и потегляме.

Пак да питам дали някой може да услужи с багажник за велосипеди за колата, че иначе трябва да купувам.

Дата:   22-06-04 16:55

Laf, с каква максимална скорост можеш да пътуваш, ако качиш велосипеди отгоре? Какво позволява колата? Има ли законови ограничения? Дочух за 70 км/ч.

Автор: Brummaker   
Дата:   22-06-04 17:08

В момента в МЕТРО гледах отлични колелета за по 120-140 лв ! [smilie24]

Автор: Laf   
Дата:   22-06-04 17:31

Mio, велосипедите няма да са отгоре, а отзад. Има такива багажници дето се прикрепват за багажника на колата и са доста по-удобни. А при този случай за ограницение не знам, някой ако знае нещо да каже, че не ми се рови в закона.

Дата:   22-06-04 17:41

MIO,
Аз пътувах предишна година с 2 колелета и с багажник, който се поставя отзад на колата. Ограничения няма/така мисля/-единственото идва от вятъра и стабилността [smilie24] Но не те съветвам да вдигаш повече от 130-140 независимо с каква кола си [smilie3]

Дата:   22-06-04 17:48

Благодаря, Brum! Laf, прегледах набързо Закона за движение по пътищата. Не открих ограничения.

Дата:   22-06-04 17:49

[smilie24]

Автор: zar   
Дата:   22-06-04 18:26

аз пък с 2 колелета на покрива минах маршрута германия-австрия-италия-словения-хърватска-сърбия-българия без никакви проблеми, само по митниците си проверявах дали колелетата са все още достатъчно стегнати...
ограничения по закон никъде няма, но се препоръчва да не се вдигат повече от 130км с багажник.

Автор: lukcheto   
Дата:   22-06-04 23:36

Спокойно,няма ограничения никакви всичко зависи от шофьора и начина на каране. Аз бях натоварила колата с 4 дъски за сърф на багажника+ мачти и така карах до турския остров (500км), просто съпротивлението се усеща леко при карането. хубаво е проверявате периодично как са завързани колелата[smilie25] .

Дата:   23-06-04 09:06

Чухте ли прогнозата за времето? :))

Автор: asahi   
Дата:   23-06-04 09:12

Аз я чух и хич не съм хепи. Трябва да я сменят тази прогноза, така не върши работа.

Дата:   23-06-04 09:18

Ами, така си е. Трябва да ги сменят тези синоптици. Чуят, че ще ходим някъде и закарват дъжда там. [smilie25]

Автор: sas   
Дата:   23-06-04 12:47

[shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна