Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотоколаж - помощ
Автор: turlaka   
Дата:   26-11-05 20:46

някой знае ли, от къде мога да намеря нещо относно история на фотоколажа. Адски ще съм му благодарен

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоколаж - помощ
Автор: zoomaniak   
Дата:   26-11-05 20:48

В къв смисъл турлаче! Не те разбирам!

Автор: turlaka   
Дата:   26-11-05 20:53

В смисъл кога е възникнал като такъв. Да речем, кои са първите хора, които са се занимавали с това, нещо подобно. Приятелката ми трябва да изнася урок по темата и и трябват някви интересни неща свързани с фотоколажа
P.S Сигурно пак ме бъркаш с твоя приятел "Turlak" :))

Автор: zoomaniak   
Дата:   26-11-05 20:55

Ехххххххх верно те обърках [smilie19] [smilie19] [smilie19] колко пъти те бъркам не е истина [smilie5] [smilie5] [smilie5] Да отиде в библиотеката и да вземе една книга "История на изкуството" там в раздела за фотография има тва дето питаш - нещо в нета на БГ език не намерих нищо....а на инглиш може и да има потърси си сам [smilie19] [smilie19] и си смени ника [smilie24] [ezik]

Автор: Junior   
Дата:   26-11-05 21:07

Ne samo v razdel fotografia pishe za kolaja bre...

Автор: karavelov   
Дата:   26-11-05 21:26

ми да чете за сюрреалисти и соцреализъм

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   27-11-05 13:17

ТУК, може и тези книги или тези:

1. Quoted in Marjorie Perloff, “The Invention of Collage,” in Collage, ed. Jeanine Parisier Plottel (New York: New York Literary Forum, 1983).

2. Katherine Hoffman, Collage: Critical Views (Ann Arbor, MI: UMI Research Press, 1989).

3. Dawn Ades, Photomontage (London: Thames and Hudson, 1976).

4. Matthew Teitelbaum, et al., Montage and Modern Life: 1919–1942 (Cambridge: Massachusetts Institute of Technology, 1992).

5. William C. Seitz, The Art of Assemblage (New York: Museum of Modern Art, 1961).

6. See Diane Waldman, Collage, Assemblage and the Found Object (New York: Harry N. Abrams, Inc., 1992).

7. Herta Wescher, Collage(New York: Harry N. Abrams, Inc., 1968).

8. Anatolii Strigalev, “The Art of the Constructivists: From Exhibition to Exhibition, 1914–1932,” in Art into Life (New York: Rizzoli in association with the Henry Art Gallery, 1990).

...това за 3-4 минути с google...

първа  назад  1     всички  напред  последна