Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Как да си сложа лентата
Автор: zeek1   
Дата:   25-11-05 08:41

Вчера си купих от ул. Сердика, стара лента която е без касетка. Може ли някои да ме посъветва, как да я сложа в апарата, защото до сега не съм използвал такава[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Как да си сложа лентата
Автор: simpleman   
Дата:   25-11-05 08:45

Купи си касетка, навий лентата под одеялото и зареждай апарата

Автор: inmitev   
Дата:   25-11-05 08:46

Първо намираш празна касетка. После в пълна тъмнина или с фото-ръкав слагаш лентата вътре. Добре е първо да потренираш с проявена или осветена лента, за да разбереш как става.
След всичко това ще имаш касетка с лента, с която, предполагам, можеш да се справиш.

Автор: kaff   
Дата:   25-11-05 08:55

мини през някое фото вземи касета залепваш на стърчащия остатък от стария филм тиксо влизаш на тъмно и залепваш края на филма здрано че иначе лошо[smilie18] навиваш филма в касетата и се забавлявай[smilie24]

Дата:   25-11-05 08:56

Мамка му, значи без касетка няма да мина?

Дата:   25-11-05 08:59

ако има ролката може да заредиш филма натъмно в апарата снимаш и после в студиото да го вадят натъмно и те знаят натам какво да го правят..... ако в къщи го проявяваш пак натъмно го вадиш от апарата и в корекс дозата прояв ....[smilie24]

Автор: mtv   
Дата:   25-11-05 09:05

Внимавай как поставяш лентата /ролката/ в касетата. Лентата трябва да сочи на дясно,а ролката да се показва от касетата отдолу.Преди това провери здраво ли е захваната лентата за ролката защото ако пренавиваш в същата след иснимването на филма няма да можеш. Това можеш да го направиш и в ръкав от сако /стига да е плътен/на светло.[smilie24] [shtrak]

Автор: Sidewinder   
Дата:   25-11-05 09:33

mtv,това " лентата трябва да сочи надясно " не е много коректно.Има фотоапарати, при които касетата се слага от дясната страна и се транспортира наляво.

Автор: Sidewinder   
Дата:   25-11-05 09:40

Отдавна не съм зареждал по този начин, но преди години можеха да се намерят касетки за многократна употреба.Имам предвид такива, които се разглобяват.Те са пластмасови и метални.Различните модели имат различни приспособления за закрепване края на филма.предполагам, че все ще намериш някой (който живее наблизо)да ти услужи с такава.Или от някое фото?Да кажат тези, които снимат на лента [shtrak]

Автор: strong94   
Дата:   25-11-05 09:49

Обади ми се ще ти подаря колкото искаш касети даже мога да ти ги заредя.

Дата:   25-11-05 09:56

Аз ще намеря касетка, въпроса ми беше, по скоро, за какво трябва да внимавам, така че да не наруща покритието (емулсията).

Автор: luboar   
Дата:   25-11-05 10:04

госпади !!!!!!!!!!!!!!

Дата:   25-11-05 10:24

що после ша имаш разни чертички точици и ша питаш що са там затуй много внимателно и с ракавици че отпечатъците и те пречан и като навиваш много бавно без да опъваш и задълж. касета че лошо [beer] [beer] [shtrak]

Дата:   25-11-05 11:03

Благодаря на всички, които се включиха, с полезна информация![smilie24]

P.S. luboar, за съфорумци може само Иван![smilie5]

Автор: murnau   
Дата:   25-11-05 14:47

P.S. luboar, за съфорумци може само Иван!

aaaaahahhahahaha

Автор: ShaiHulud   
Дата:   25-11-05 14:52

М... има ли далавера в това да си купуваш лента на кило? Дали ще излезе по-евтино /като вмъкнем в сметката и разправиите с намотаването на касетата/ от ФОМА да речем и дали ще си заслужава? Ако е по-тънко с петдесетина стотинки, мисля че няма смисъл да се трепе вожда...

Автор: luboar   
Дата:   25-11-05 14:59

Ahahahahahahahahhhhhh..Ахахахахахаха...госпади...ахахахахаха...

Дата:   25-11-05 15:02

зависи взимам илфорд хп4 и хп5 на 37м. ролон от щатско и се връзва доста по ефтино овен че тук го няма[smilie24]

Автор: Junior   
Дата:   25-11-05 16:29

otzad!

Автор: 6traka4a   
Дата:   25-11-05 16:52

И пред мен седеше същия въпрос преди няколко седмици, ама ме упътиха да вземам от кварталното фото употребявани касетки и да залепвам края на филма за остатъка в касетата (трябва да има такъв). Засега се справям и мога да кажа, че касетите от Konica са най-удобни --
при Кодака и Фуджито нещо не става както
трябв -- сигурно, защото са по-дебели.
Иначе после -- евтина проявка в подлеза на Спортната палата.
Вече проявих един филм там и съм доволен.
А и да си призная -- приятно е да усещаш филма между пръстите си -- доста по-различно е в сравнение с цифровото (да! -- пипал съм DSLR[ezik] ), където само правиш[shtrak] [shtrak]

Автор: yardadin   
Дата:   25-11-05 17:07

Лента с колко кадъра може да бъде вместена в една касетка?[smilie11]

Автор: 6traka4a   
Дата:   25-11-05 17:10

Буташ -- колкото влезе -- толкова[smilie21]

Автор: zed   
Дата:   25-11-05 17:26

Zeek, ела ще ти подаря една касетка.Само ми звънни, когато решиш да идваш [beer]

Автор: Han_Solo   
Дата:   25-11-05 18:11

Преди години много харесвах касетките на ОРВО - бяха с метална щипка и можеше след изрязване да защипещ края на лентата доста стабилно... Аз лично съм успявал да напъхам лента с 43 кадъра в такава... А защо никой досега не обясни за готините грешки които се получават ако навиеш филма с емулсията наобратно [smilie5]

Дата:   25-11-05 18:14

Мерси за предложението, но аз си взех от фотото, пред работата ми, щото искам да пощракам още тази вечер, за да видя дали лентата още работи.
Малко е старичка, юли 93г.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна