Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Да дадем нещо на историята
Автор: luboar   
Дата:   17-11-05 19:32

Не трийте с лека ръка снимките и профилите си !

След 50/60 години тук ще влизат хора, ще разглеждат, ще се умиляват на снимки, ще проследяват кавги, флиртове, техника....изобщо това което е сега, ще е минало.

Някои от нас ще снимат във Вечните Ловни Полета, други ще са тук....нека оставим нещо на историята.

И-нет е млада медия, и ние имама късмета да сме пионери !!!

Призовавам тези които са свалили снимките по някаква причина (Волокин напр.), да започнат тихо, срамежливо без обяснения да пуснат най-доброто което са направили !!!

Днес разглеждах много стар весник. потопих се във времето.....и се роди тази тема !!!![smilie24]

Публикацията е редактирана (21-11-05 13:03)
 Re: Да дадем нещо на историята
Автор: black_swans   
Дата:   17-11-05 19:36

ми то това и за теб важи? къде е онази снимка на якичкия младеж с рибите между вагоните, например... [smilie11]
Автор: behemoth   
Дата:   17-11-05 19:46

те снимките не се трият само линка към тях.
Ще е интересно админите да ги възтановят някой път [smilie18]
Дата:   17-11-05 19:47

наистина ли е така ?
Автор: Георги   
Дата:   17-11-05 19:47

да, наистина е така :)
Дата:   17-11-05 19:49

е май съм дотук с историята :)))))
не обичам капаните..[smilie24]
Автор: kolov   
Дата:   17-11-05 19:58

[smilie24]
Автор: Стоев   
Дата:   17-11-05 20:03

леле що глупости съм качвал [smilie5]

туй с триенето на линковете само не е честно [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[beer]
Автор: western   
Дата:   17-11-05 22:57

много поучително [smilie24]
Автор: Стефан   
Дата:   18-11-05 11:33

Правилно![smilie24] Аз затова почти нищо не съм трил, а го хванах сайта още докато стартираше. И съжалявам, че много хора периодично си затриват снимките. Това си е история и винаги е интересно да се върнеш назад. И дори сега някоя от старите ми снимки да не ми харесва, сърце не ми дава да я изтрия, защото е свързана с нещо, история си е [smilie8]
Мога да предложа нещо, за да се стимулират хората да не си трият снимките - може да се добави възможност да се местят в "Архив", където да не се виждат по default в профила, но да са достъпни все пак ако някой се интересува [shtrak]

Автор: zoomaniak   
Дата:   18-11-05 11:36

[smilie24]
Автор: PolarBear   
Дата:   18-11-05 12:40

В предложението на Стефан има много резон. Но мисля, че все пак решението трябва да е на автора. И затова ако се приеме да има подобен архив, да има две опции: "изтриване" и "изпращане в архива".

Хм, за последен път трих май вчера...[smilie10]
Автор: japanese   
Дата:   18-11-05 12:58

[smilie24]
Автор: navy   
Дата:   18-11-05 13:02

Добре, но нека малко да опровергая думите на автора на темата - любоар [smilie5]
Първо, интернета не е толкова млад, колкото Ви изглежда.
Втори, за 'краткото' време от съществуването му се е набъкал с толкова много простотии и боклуци, колкото трудно бихте могли да си представите.
Другото основно различие на интернета с едн класическа библиотека е темпоралния проблем.
В интернет няма значение кога си ъплоаднал нещо!
Това, дали ще остане в историята или ще бъде погребано дълбоко под терабайтите простотии изобщо не зависи от автора! И кога той си е създал галерията!
Това, че оставяте всякакви кадри на даден популярен сайт не значи, че оставате в историята, а че спомагате с натрупването на повече и повече информация, в която след време ще е бач трудно да се ориентира човек.
Такъв вид презентация на творчеството на дадена личност не трябва да се индиксира с някакъв ник! Необходимо е също така към всеки профил и снимка да има доста повече информация, за автора, за мястото на събитието, за снимането, за съдържанието - и не на последно място организацията на сайта така, че след 50 години Вашите внуци ако решат да потърсят творенията на дядо си да не се чудят как се е писал навремето, в кой сайт участвал, на латиница или кирилица да го търсят и тем подобни!
Просто всеки ще потъне в забвение като пакет брашно в океана.
Истина Ви казвам [smilie7]
Автор: ShaiHulud   
Дата:   18-11-05 13:46

Мда... мъдро думаш...
Интернетя е като черна дупка...
Автор: Стефан   
Дата:   18-11-05 13:55

Точно пък черна дупка не бих казал. Щото се кефя като напиша в google нещо и ми излезе линк към снимка във ФФ. Например заглавие на песен или част от текста и хоп, на първа страница на резултатите ми излиза снимка от конкурсите "Снимка по песен" (I и II) [smilie7]

Автор: ShaiHulud   
Дата:   18-11-05 14:01

GGL да, но той не индексира 'абсолютно всичко'. Така че не се знае, какви богатства от 95-96 седят някъде по еду сървъри без никой вече да помни че съществуват.
Ех... BBS... Ех... Gopher... Ех...
Автор: navy   
Дата:   18-11-05 14:18

гугъл:

Резултати 1 - 10 от около 157,000 за Стефан фото

След 20-30 години няма да ви кажа колко ще са резултатите само на Български [smilie18] [smilie18] [smilie18]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена