Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Е гати раоотата
Автор: maldito   
Дата:   16-11-05 09:14

Вчера как си ходя покрай Баба ви Вида
с един приятел дошъл ми на гости от Софето
и си щракаме ....
се появява една лелка от ууупраата на
крепоста и вика
Вии значи тука трябва да си платите такса
за туи че снимате Баба си [smilie11] [smilie11] [smilie11]
а познайте ко стана[smilie9] [smilie9] [smilie9]

Публикацията е редактирана (16-11-05 09:35)

Отговори на това съобщение
 Re: Е гати раоотата
Автор: twix   
Дата:   16-11-05 09:16

Вярвам, пратили сте я на баба й в ...
С подобаващо красноречие :)

Дата:   16-11-05 09:18

А сега сериозно има ли подобни случки с други Форумци
като излючим Манастирите[shtrak]
и на кои места са се случили
за Инфо на щракащия брат

Автор: Стоев   
Дата:   16-11-05 09:27

и билетчета ли късат вече за фоткане?[smilie8]

Автор: GM   
Дата:   16-11-05 09:40

и глави късат за фоткане

Автор: gogo   
Дата:   16-11-05 10:02

[smile] [smile] [smile] Towa e някакъв криворазбран европеизъм у нашите чиновници, които гледат от всичко да изкарат по някой лев. По принцип това е хубаво - парите събрани от подобни обекти да отиват за тяхната подръжка, разхубавяване и т.н., НО [smilie5] [smilie5] като знам че ще ги налапа някоя алчна гадина и ще ги пръсне да пие с колежките, някак си започват да не ми се дават подобни такси [smile]. Затова си снимам на воля, а като дойде подобен субект да крънка кинти му обяснявам, че аз няма вече [smile] ... и продължавам да си снимам... И така 6 пъти. После има няколко варианта.
1. Въпросния чиновник се е отказал, щото ти си се оказал по голям инат от него.
2. Ти си се наснимал и си тръваш, този продължава да върви по теб и да мърмори.
3. Скарвате се ( на около 4-ия път [smilie5] ) и ти му казваш че ще му се види тесен обекта, ако продължава да нахалства..

Това го споделям от личен опит де... може да има и други варианти...ама аз не съм попадал на тях [beer]

Автор: itzkata   
Дата:   16-11-05 10:10

много странно това за Баба Вида ,
аз си влезох скоро с фотоапарата и никой нищо не ми каза , пък ме видяха че снимам ...

Автор: rtv   
Дата:   16-11-05 10:14

Като ви искат такса, искайте фактурас касова бележка. Ако има тук счетоводители, нека кажат за малки суми длъжни ли са искащите пари да издават фактури, но много често само искането на такъв документ охлажда ентусиазма на искащите.

Лелеееее, голямо "искане" падна.

Автор: begemot   
Дата:   16-11-05 10:22

Класацията на врънкащите за пари следва горе-долу следната логика:
- Първото място безусловно се държи от служителите на православната църква. Благотворното влияние на Божия храм може да се простира върху няколко съседни улици (от които въпросния храм се вижда изцяло или отчасти) и снимането дори от такова почетно разстояние може да ти коства скандал;
- Служители на музеи, архитектурни комплекси и паметници на културата - значително по-културни, но в никакъв случай по-аргументирани. Докато първата категория поне разполагат с писмо от Светия Синод, което определя някакви такси вторите обикновено излизат с някоя заповед на директор (по презумпция вече уволнен), която само бегло споменава за възможността да бъдат предприети действия по събирането на допълнителни средства;
- други - тук се включват: метачи в паркове, овчари, случайни минувачи с будна съвест и въобще всякакви материално отговорни лица, които чувстват определена заплаха относно обекта на снимане...
Често пъти крънкането за финансов ресурс и неполучаването му води като последствие афектирането на крънкащото лице и пряка необходимост фотографа да покрива определени дистанции за норматив. Маратонките и въобще удобните обувки много помагат в такива ситуации...

Автор: ecobo   
Дата:   16-11-05 10:23

Ми те повечето не знаят как се пише фактура, което автоматично прави този вариант работещ. А са длъжни да издадат фактура ако ще и за 20 стотинки да е, щом клиента поиска.

Автор: Sandro   
Дата:   16-11-05 11:15

Крепостта "Кале" край Белоградчик - 2.00 лв.на калпак [smilie18]

Автор: Junior   
Дата:   16-11-05 11:20

2 лв на фотоапарат, искаш да кажеш... както и за Магурата - 5 лв на фото и 10 лева на видеокамера

НО В ТОВА НЯМА НИЩО ЛОШО - НЕКА СЕ СЪБИРАТ ПАРИ, НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ САМОИЗДЪРЖАТ ТЕЗИ ОБЕКТИ, ИНАЧЕ ЩЕ СЕ РАЗТУРЯТ...

КВО КАТО СИ ПЛАТИЛ 2 КИНТА - ЕБАТИ ГОЛЕМАТА ЗАГУБА.... ТО ТИ ДОКАТО СТИГНЕШ ДО ТАМ СИ ПЛАТИЛ КЪДЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЕДНАТА СНИМКА....

Аз съм изчислявал, че за успешен краен резултат (добра фотография, на добро хартиено копие) отиват към 60-70 лева. така чв 2 в повече или в по-малко са без разлика

Автор: tofo   
Дата:   16-11-05 11:24

В събота си кръщавах сина. В черквата една лелка почна да пише в една хартийка разните му такси. По некое време пита за фото. Помислих, че предлагат услугата и я информирах, че имам апарат и даже и показах сапунерката. И хоп - на хартийката написа фото и цифрата 5. Отдолу чертата и сборааа! Снимка на хартийката - довечера. Са, ако съм японец с фотоапарат - да. Обаче съм си платил таксата за кръщене и разни други нам кви. Трябваше да питам за такса евентуално не за сапунерка, а за ДСЛР и има ли такса обектив! На бройка, на фокусно разстояние, или на бленда. А за статив? Такса за попа - отделно, а документ - само хартийката! Ама отметнахме работата де.

Автор: Junior   
Дата:   16-11-05 11:30

и колко излезнА общо кръщането - много повече от 50 кинта не е....дали ще ти ги пишат на разбивка (което е грешка) или ще ти ги кажат като цяла сума - ква е разликата... Ти си дошъл по-желание...

Автор: Avi   
Дата:   16-11-05 11:32

tofo написа:

> В събота си кръщавах сина. В черквата една лелка почна да пише
> в една хартийка разните му такси. По некое време пита за фото.
> Помислих, че предлагат услугата и я информирах, че имам апарат
> и даже и показах сапунерката. И хоп - на хартийката написа
> фото и цифрата 5. Отдолу чертата и сборааа! Снимка на
> хартийката - довечера. Са, ако съм японец с фотоапарат - да.
> Обаче съм си платил таксата за кръщене и разни други нам кви.
> Трябваше да питам за такса евентуално не за сапунерка, а за
> ДСЛР и има ли такса обектив! На бройка, на фокусно разстояние,
> или на бленда. А за статив? Такса за попа - отделно, а
> документ - само хартийката! Ама отметнахме работата де.

ами ако се беше врътнал да идеш в друга църква да си напраиш кръщавката - така любезно както тя ти иска 5 кинта за фотоапарат - следващия след тебе мое и да има късмет да не му поискат... питай ма кви скандали праа за такии глупости.

инак за входни такси на исторически забележителности съм съгласен да са 2-3-5 лева - за да се поддържат. ам да си плата вход и после отделно фотоапарат - тва е безумие малоумно :)

Автор: tofo   
Дата:   16-11-05 11:39

Не е скъпо кръщенето. Към 40. Ама се запазва час от преди това. Нема мърдане. И не се оплаквам де, ама нали е такава темата....

Дата:   16-11-05 13:07

Младши не съм за 4лв. въпроса е да бях влязъл вътре да снимам , но отвънка
извиняваи ама .... поне да си сложат табели
онзи ден ходихме до Белоградчик нямаше такова нещо
та аиде[beer] че стана ракиено време

Автор: Avi   
Дата:   16-11-05 13:41

tofo написа:

> Не е скъпо кръщенето. Към 40. Ама се запазва час от преди това.
> Нема мърдане. И не се оплаквам де, ама нали е такава темата....

ма не стаа дума дали е скъпо и евтино бре :)
стаа дума да не земат и тия 40 лева за него :)
стаа дума, че ти си им "клиент" там (баси и тъпотията - клиент в църква - дет им е забранено от Бога да се облагодетелстват, ма карай ся - то в бугарсистан живеем), стаа дума, че ти кат си плащаш треа си им Бога на тея келемета спиртосани... малии как са ядосах [smilie5]

Автор: spiritmisho   
Дата:   16-11-05 13:49

maldito...[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна