Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon PowerShot S2 IS или Panasonic DMC FZ5
Автор: plasticbag   
Дата:   06-11-05 22:53

Здравейте Всички,
сигурно ви е писнало от подобни теми, но Ви моля за съвет.
Трябва ми апарат с който да преснимам основно рентгенови снимки, да е с добро макро и оптичен зум около 10х и да не изкривява образа при макрорежима, тъй като това е много важно за мен. Другите неща не ме вълнуват особенно. След като прочетох внимателно доста документация се спрях на тези два модела: Canon PowerShot S2 IS и Panasonic DMC FZ5 и не мога да реша кой ще е по-подходящ за мен.

Благодаря Ви предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon PowerShot S2 IS или Panasonic DMC FZ5
Автор: Стоев   
Дата:   07-11-05 04:10

Може би Ники Сираков да успее да помогне.
Мога да потърся примери на тъмни рентгенови филми формат 6х24см снимани с ФЗ10, но след двайсетина дена приблизително.
Успех[smilie24]

Автор: jamess   
Дата:   07-11-05 14:07

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=232253&t=232253&phorum_uriauth=

Дата:   07-11-05 20:10

jamess,
благодаря за линка, прочетох всичко необходимо. Днес тествах FZ 30, FZ20 и FZ 5 и направо се отчаях. Проблема е, че при опит да се заснеме обект с размери 3х4 см. при макро режими с апаратите на Панасоник се получава сериозна бъчвовидна деформация, която е неприемлива за мен. След това отидох в Кантек и тествах и PowerShot S2 IS. За съжеление и при него има деформация но при определени настройки е значително по-малка. Като цяло апарата ми се видя по-стабилен и ми хареса. Ще го купя утре, но не съм във възсторг, защото явно трудно ще намеря това което търся.
Благодаря на всички за отговорите.

Автор: avo   
Дата:   07-11-05 23:36

Здрасти колега,според размера на снимките съдя че си стоматолог,значи станахме двама[smilie24]
Аз снимам сегментните рентгенографии с Канон А400,такъв имам просто, и се получават много добри резултати,мога да ти пратя ако искаш. Иначе,ако ще даваш 1200 лева за апарат само за тази цел,по-добре дай повечко и си вземи цифров сензор за рентгена,макар че противно на моите очаквания,дигиталните рентгенофрафии са по-малко информативни от стандартните на плака 3/4,само където можеш да си ги увеличиш на монитора колкото пожелаеш!
Поздрави[beer]

Дата:   08-11-05 00:19

Здрасти avo,
може и да сме повече.
Изкривяването на секторна графия е досадно нещо, но проблема е, че често ми се налага да преснимам сектори от СТ (dentascan), в края на който са разграфени на милиметри. Това опорочава цялото измерване. От друга страна трябва да се принтне за документация и да се представи понякога. Имам и скенер за негативи, но сканирането отнема доста време, просто с апарат е по-лесно. Преди снимах с един Самсунг Дигимах 410, на който бях приспособил допълнителна оптика и всичко беше на 6. Проблема е че ми го откраднаха и затова търся нещо по-качествено. Относно дигиталният датчик за рентгена си прав, но засега това ще почака.
Поздрави.

Автор: jamess   
Дата:   08-11-05 13:34

Добре дошъл в семейството[beer]

Дата:   12-11-05 13:18

CT-тата с цел имплантология ли ги ползваш?

Дата:   12-11-05 21:08

Да, дават прецизна информация.

Дата:   13-11-05 13:04

Да,зная,ама там обикновено си имаш като на карта,как се казва,растер май, т.е. дават ти кое е 1мм и 1см и като го имаш това,дори да ти е увеличен образа примерно,просто не ползваш линийка,ами условните така да ги наречем единици от самия скенер.

Автор: batemo   
Дата:   13-11-05 13:43

До колкото разбрах имаме стоматолози ,а аз имам много малък проблем.Вижте проблемчето;[smilie19]

Публикацията е редактирана (13-11-05 13:58)

първа  назад  1     всички  напред  последна