Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Fuji Finepix s5500z предимства и недостатъци...
Автор: dreamer_xs   
Дата:   17-10-05 15:25

Ако някой има директни наблюдения от Fuji Finepix s5500z моля да сподели в тази тема... Предимства, недостатъци, бъгове и каквото се сетите. Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Fuji Finepix s5500z предимства и недостатъци...
Автор: pitarfoto   
Дата:   17-10-05 15:50

Много добра машинка [smile]

Автор: Todd   
Дата:   17-10-05 16:00

Добър е !!!
Не всичко зависи от апарата каквото и да ти приказват !!!!
Макар че ако четеш редовно тук ще останеш с впечатление че "АПАРАТ" звучи по-гордо от ЧОВЕК !!![smilie19]
[shtrak]

Публикацията е редактирана (17-10-05 16:03)

Автор: Георги   
Дата:   17-10-05 16:03

мисля че това е орязана версийка. с мънзърка матричка, малко функцийки и без роу формат :(

от компактните си струват fuji s7000, s20pro и предполагам новото s9000

Автор: dreamer_xs   
Дата:   17-10-05 16:26

Има RAW Формат а матрицата и е CCD 1/2.7''

Автор: erik   
Дата:   17-10-05 16:41

Vsichkite mi snimki poblikuvani tuk sa s tozi model ,no negovata amerikanska versia S5100. No sa ednakvi vav vsichki otnoshenia. Za liubitelski aparat e super, no za neshto po dobro ot tova ne stava.

Автор: vikk   
Дата:   17-10-05 18:44

dobar aparat.imam go ot 10 dena isam dovolen[beer]

Автор: adutsov   
Дата:   18-10-05 17:36

Ne e zle. Niama rachen fokus na praktika, kat go vkluchish na MF i si izkriviavash prastite da natiskash 3 butona i pak nishto ne mojesh pretseni, no za tova pak mojesh da mestish tochkata na AF na vsiakade. Za liubitelski varshi rabota, baven e. Kat imam pari za lenti si polzvam F90x.

Автор: suny_s   
Дата:   19-10-05 00:52

Maкро от 10 см[smilie2] бавен при фокусиране.За момента върши добра работа и съм му благодарна, че ме търпи и не се сърди ....[smilie19] [smilie19]

Публикацията е редактирана (19-10-05 00:53)

Автор: colors   
Дата:   19-10-05 18:34

Имам го от 1 месец и до сега съм забелязал, че на големия дисплей червения цвят е много засилен спрямо другите . Проблем , който е незначителен. Иначе прави изненадващо добри снимки.

Автор: tilcheff   
Дата:   20-10-05 13:22

ако искаш хвърли едно око на профила ми. всичките снимки са правени с FinePix S5500.

грубо казано - за парите си - бива. като за мене, мераклия да снимам животни, разполагащ със скромни средства и търсейки нещо, дето все пак има по-големичък зум и прави няколко снимки в серия, се оказа не лошо начало.

имам го вече почти от година и съм наплякал над 9 000 снимки. ревюта има доста писани по нета, но ето с няколко думи лични впечатления. главно лошите неща...

на светло, ако не прегори осветените зони, ако успее да фокусира, ако обекта не е много далеко, и понякога даже и при пълен зум от 20 снимки може някоя да изглежда прилично. говоря за птици де... мацки и цветя обикновено са по-кротки. в края на зума обективчето издиша.

макрото не е никакво макро, но на мен ми допада, че може да се ползва от към метър и педесет в макро режим и прави хубава дълбочина на кадъра като силно блъри обектите не на фокус.

дребни неща забрави да снимаш. фокусира другаде. летящи птици и бързо-движещи се обекти - забрави! (освен по случайност някоя и да стане)

ръчния фокус не става за нищо. не го брой въобще, че го има. shutter priority и aperture priority са използваеми, като скоростите не са никак впечатляващи. ще ги видиш по спецификация.

работи с АА батерии и на мен с едно зареждане на 2000mAh NIMH ми изкарва по 500 - 600 снимки, което не е зле хич.

ISO 200 е много шумно. има и 400 - хич не съм го пробвал. колкото пъти съм снимал на 200 уж да да компенсирам недостатъчна светлина или за по-високи скорости - съм съжалил. снимките или са в кошчето, или всеки път като ги видя и се ядосвам.

в сумрак или на тъмно - шум и мазало. уж една зелена лампичка прожектира квадратчета, че да помага на авто-фокуса. помага, ама по малко само.

дисплея отзад е толкова малък и така показва снимките (дори и като ги увеличиш), че никога не може да прецениш от него дали картинката е на фокус или не.

снимката в серия е прилично бърза като за апарат от тоя клас. и прилично бързо я пише на картата. по три на секунда и си готов за следващите.

дизайнът му е добър. изглежда като фото-апарат. не като табакера или сапуниера.

има RAW. не знам дали може да го чете конвертора на Adobe. от фуджи ти дават един мизерен обръщач, който ти изплюва TIF. друго не прави.

значи, според мен, апарата бива за тез пари дето го продават, обаче всеки път, когато си погледнеш даже и най-хубавите снимки ще те е яд, че не са снимани с друг :( няма рязкост, няма детайл. от листата на дърветата и тревата прави салата. идеалния случай е патка във вода. водата е гладка и обекта е компактен - не много далеко. може и да стане снимка. :( от 9 000 имам може би 10 снимки, които наистина са на фокус - имам предвид при 100%.

като за начало става. да видиш дали ще ти се снима още или ще ти мине. по-добре е от много други. вероятно и от някои по-скъпи от него.

има току-що излязла 5 мегапикселова модификация с подобрения. виж я и нея. матрицата и е Super CCD. оптиката ще да е същата, но може като цяло да е по-читаво.

за мене работата е ясна - като си отида някога да софия, ще го оставя на родителите ми да си щракат цветята и котките. пък до тогава, ще го скъсам от снимане.

Публикацията е редактирана (20-10-05 13:36)

Автор: avo   
Дата:   20-10-05 23:24

Е ти как го оплю тоя апарат само, аз бях почти решил да си го купя,намерих го за $350 тук, с гаранция 1 година.
Ако си толкова недоволен,не го ли продаваш твоя:)

Дата:   20-10-05 23:58

виж, доволството и недоволството са относителни работи...
исках да предупредя човека какво може да очаква от фуджито. щото излъганите надежди водят до големи разочарования. по-добре е да си знаеш от преди.

също така казвам, че не е лош и че за парите си, може би дори е един от добрите, които могат да се купят.

инак, планове за апарата имам и съм ги написал по-горе. каня се да го подарявам. :)

Автор: avo   
Дата:   21-10-05 00:23

Ako go sravni6 s nyakoy panasonic ot tipa na LZ4, LZ5 kakvo ti e mnenieto?

Дата:   21-10-05 00:47

сравнение не мога да направя, за съжаление, понеже фуджито ми е в ръцете от една година, а панасониците са в магазина. потърси мнения и ревюта там, където някой има и двете под ръка. мисля, че панасоник имат стабилизатор, а фуджи няма. за другите неща - може би снимки да потърсиш да видиш. щото крайната картинка е най-важна, но докато не нащракаш няколко хиляди все ще си мислиш, че има да му свикваш още и да му разучаваш настройките и може би ти някъде бъркаш.

Автор: Стоев   
Дата:   13-11-05 01:43

tilcheff [smilie24]

[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна