Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Съвсем лека критика към бълграския екип на NG
Автор: boni   
Дата:   05-11-05 22:53

Изчетох с интерес първият "бълграски" брой на NG.Винаги ми е харесвал характерният стил на списанието - дълги и увлекателни тематични разкази, засягащи определени теми и гарнирани с прекрасни фотографии.
Не направи изключение и тоя брой като цяло.
С една малка разлика. Изключението е една "кръпка" на българския екип към чудесния материал от 25страници за дълголетието от Дан Бютнър и фотографът Дейвид Маклейн.
След материала има едно своеобразно продължение от 2 страници за дълголетниците в Родопите. Точно това продължение ми развали кефа от цялото списание. Толкова ли беше трудно българският екип да се постарае малко повече и тези 2 странички поне да се доближават до духа и смисъла на основната тема.Текста е твърде отвлечен,сух и безличен. На фона на човешкият разказ на Дан Бютнър,поднесен с топло отношение и на места лек хумор и засягащ различни конкретни човешки съдби, частта за родопските дълголетници изглежда извадена като от стар учебник .Фотографията пък на 70-80 годишна селянка с магаре е на светлинни години от,показаното в предишните страници.
Толкова ли беше трудно тези 2 български странички да разкажат за един истински български столетник с интересна съдба и лична история...И снимката да е хубав чувствен портет,направен майсторски в естествената му среда и с подходяща светлина и ракурс..
Това не е професионално отношение, не знам как да го нарека - чиста немарливост, мързел или...
И няма смисъл от оправдания - това е първия брой на БГ,нещата ще улегнат.
Това е NG - списание кумир за милиони с едновековна история!Ако нашият екип мисли да я кара така,по-добре хич да не продължава, само преводът е достатъчен.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвсем лека критика към бълграския екип на NG
Автор: nikolayradev   
Дата:   05-11-05 22:55

бе не е хич лека...:)
бая тежичка е......ама нека,да се научат

Дата:   05-11-05 22:57

Да бе,ще се учат точно на NG нали?

Автор: joshua   
Дата:   05-11-05 22:58

дълги [smilie10] увлекателни [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: TheJoshuaTree   
Дата:   05-11-05 23:00

Няма начин, нали е БЪЛГАРСКИЯ Нешънъл Джиографик!!! В БЪЛГАРСКИЯ Плейбой да не е по-различно!!! Всичко е се печат BG, личи си от сто километра!

Дата:   05-11-05 23:01

Абе не искам да се заяждам с хората ама е обидно бе!Стана ми криво едно такова...:)

Автор: TheJoshuaTree   
Дата:   05-11-05 23:03

Искрено се надявам да не си прав!!! Още не съм го видял новия брой. Дано не е голямо разочарованието и наистина да заработят!!!

Дата:   05-11-05 23:06

Списанието си е ОК,но тези 2 страници са като кръпка.

Автор: zoomaniak   
Дата:   05-11-05 23:17

Дрън дрън...

Автор: yakumo   
Дата:   05-11-05 23:42

Бони, не се коси.Един приятел казваше: "направихме го по нашенски, дай да видим сега как щеше да стане по културния начин".Все някога и ние ще опрем до "културния" тертип[smilie18] .

Автор: ecobo   
Дата:   05-11-05 23:46

Има нещо такова.[smilie2]

Автор: anastassiu   
Дата:   05-11-05 23:59

Малко тежки думи, но съм съгласен. Точно това си мислех и аз. Тия две странички са малко като въшка на чело. Иначе първия брой е супер...

Автор: kkaammii   
Дата:   06-11-05 10:00

Бони,[smilie24].

Още на приема, като отворих списанието и попаднах на тези две странички - [smilie10] .

Автор: boreto   
Дата:   06-11-05 11:27

Опитах да се свържа с някой от българската редакция на NG по телефона, забележете в четвъртък в 10:30. Изредих всички телефони, обявени в списанието (никак не са малко). Нито един не отговори. Вероятно и това е показателно за отношение към работата...

Автор: lrn   
Дата:   06-11-05 13:10

boni, [smilie24]

Аз не бях се замислял, но като обърна внимание,разликата може да направи и един начинаещ любител като мен.

Автор: pepi   
Дата:   06-11-05 17:31

NG vinagi sa bili izkluchitelno povurhnostni,za snimkite-chudesni sa!

Автор: SKY   
Дата:   06-11-05 17:50

Съгласен съм с забележката на бони[smilie24] . Купих си броя специално за да го сравня с интернационалното издание. Исках ако може да си прехвърля абонамента към българския вариант, но две неща ми направиха (нерадостно) впечатление и се отказах: 1. Има разлика макар и финна в качеството на печата. При българския вариант сякаш липсва малко плътност и финност на изображението и освен това някои страници имат различен (напр. жълт или магентов) отенък; 2.В броя има 2 статии (за Тутанкамон и Болиууд), които са публикувани преди месеци.
Това може би ще се промени, когато списанието "набере скорост".
Все пак е страхотно, че го има и съм сигурен, че го очаква неминуем успех![beer]

Автор: matasel   
Дата:   06-11-05 19:16

Бони, ти на това лека критика ли му викаш[smilie5].
Ти им разплака майчицата с този коментар - и най-вероятно си прав, ама заглавието на темата ти хич не съответства на изказването ти (поне за мен). А какво ли щеше да бъде ако заглавието ти беше "Една унищожителна критика за ..."[smilie11]

Автор: ken   
Дата:   06-11-05 19:21

еее нека се опитват ... ще успеят ! вчера си го взех списанието и като цяло е много добре, само дето 142 страници ми се видяха малко ;)

Автор: SLR   
Дата:   06-11-05 19:58

boni [smilie24]
Да бяха дали на Kolov да снима някои столетник[smilie24]
[beer] [beer] [beer]

Автор: positive   
Дата:   06-11-05 21:17

Мда,наистина има материали издавани преди месеци.И по-неприятното,липсват доста обещаващи статии от актуалния-Inside's Nepal revolution и Acadia national park.Явно си мислят че напипват по-точно интересите на българската аудитория но с мен не успяват.

Автор: Phoki   
Дата:   07-11-05 09:34

Boni[smilie24]

Автор: A400   
Дата:   07-11-05 09:48

Мисля , че даже има и грешка, защото с.Голешово...не е в Родопите...

Автор: ristis   
Дата:   07-11-05 09:57

Нямам още списанието ама ако са писали, че Голешево е в Родопите - [smilie18]- баси излагацията [smilie10]

Автор: nemchev   
Дата:   07-11-05 10:52

още по малко планината славянка се намира между пирин и родопите....по скоро между беласица и пирин...а пък снимката на бабата с магарето....ужасссссс

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна