Автор: icikonti
Дата: 07-11-05 17:29
Снимал съм с Хелиос 44м /доколкото си спомням / ама той не беше за телеметричен , а за огледален Зенит - пълна тъпня беше!
А за индустара , вярно е ,че има различни производства през годините след 1945 , че на всичкото отгоре на различни производители.Едни са ширпотреба , други не.Говори се , че индустара е пълно копие на немския тесар на Карл Цайс.Просто при завземането са изнесли завода/ и не са мо този/.Стари фотографи ми твърдят , че за времето си е бил доста остър .Аз имам един на 3,5 бленда - хромиран /доста стар/, но никога не съм снимал с него.Препоръчаха ми го за копиране ,главно поради остротата му.Така и беше... нищо , че предната му леща беше одраскана , сякаш котки са се били отгоре му.Тоя който ми го даде , го извади от едно чекмедже пълно с какво ли не и най-вече с гайки и болтове. Резбата му не беше 42м , нещо по-малко май!
Сега се сещам , че дядо ми имаше чисто нов Киев 4 /телеметричен/,но не мога да се сетя какъв му беше обектива.Помня , че беше остър.......![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
|
|