Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 моля за малко коментар...
Автор: delchev   
Дата:   08-11-05 10:09

Здравейте,

моля за малко помощ - как на тази снимка https://photo-forum.net/i/214859&USER_ID=16109
да "отлепя" обекта от фона?

в момента (особено в долния ляв ъгъл) бюстът се слива с фона, опитах с оцветяване и десатурация, но и в двата случая резултатът изглежда ...ъъъ... гадно

(За снимката не се гласува, и моля, спестете ми коментара, че съм резнал лошо пиедистала)

Отговори на това съобщение
 Re: моля за малко коментар...
Автор: nsirakov   
Дата:   08-11-05 10:42

с маска или с ръчна селекция пробва ли?

Дата:   08-11-05 17:05

Да, но не става добре... имам предвид по-концептуална помощ - техническите средства ги познавам, но не мога да намеря подходящо - снимката ми стои прекалено сива, независимо от трите източника на светлина (с различен цвят), също така ми се струва твърде ...ъъъ... двумерна - не мога да я направя така, че да си личи колко назад е стената зад нея...

Автор: Avi   
Дата:   08-11-05 17:18

аз нещо нерразбрах?
искаш помощ за хотошоп сия да си опраиш картинката? или искаш помощ как да си наредиш осФетлението, че да не ти е плоско изображението?

Автор: mipmip   
Дата:   08-11-05 17:35

Като имаш такъв рязък контур най-добре в шопа с пътечка да го оградиш, най-чисто ще стане.

Автор: gorbi   
Дата:   08-11-05 17:42

с какво снимаш?

Дата:   09-11-05 12:56

съжалявам за забавянето - замина ми твърдия диск и бях без комп няколко часа, докато подготвя новия...

ще отговоря отзад напред - това е снимано с Canon Digital Ixus 30

въпросът ми е по-скоро, защото едва ли ще имам възможността пак да снимам модела скоро, да направя така, че да се вижда че не е "залепен" върху стената - по принцип имам идея за това как да променя осветлението, но в момента е неосъществима, т.е. какво според вас мога да направя с вече готовата снимка за да стане по-добре? ако ви се занимава пуснете някоя редакция, моля

малко доуточнение - тук снимката е без никаква обработка...

Публикацията е редактирана (09-11-05 13:00)

Автор: Avi   
Дата:   09-11-05 13:31

delchev написа:

>> въпросът ми е по-скоро, защото едва ли ще имам възможността пак
> да снимам модела скоро, да направя така, че да се вижда че не е
> "залепен" върху стената

ми отваряш си програмата за редактиране на битмап изображения, която ползваш. правиш селекция с някой от инструментите за селекция и самата статуя копираш в нов слой. след което започваш да си играеш с фона - блър, затъмняване и т.н., като внимаваш да не получаваш по-светъл или по-тъмен контур около фигурата.

резултата от 10 мин по гореописания начин:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/dehm1571.JPG
http://koprivshtitza.com/delchev.jpg

ако подобна техника се съвмести с маскиране на области, прилагане само върху тях на цветови корекции и т.н. - резултата ще е много по-добър :)

Дата:   09-11-05 16:22

благодаря Ави, довечера почвам да си играя, живот и здраве другата седмица ще има качен резултат...

първа  назад  1     всички  напред  последна