Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 CF Memory test program?
Автор: Krassy_office   
Дата:   13-06-04 16:34

Някои от паметите за фотоапарати с течение на фремето или поради фабричен дефект дават Bad data. Има ли добра програма, която проверява паметта и отбелязва дефектните места?
[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: CF Memory test program?
Автор: asahi   
Дата:   14-06-04 10:53

Проверявай я на Card reader като дисково устройство със Scan Disk. Не я форматирай, защото има разлики във файловата система.

Автор: Krassy_office   
Дата:   14-06-04 11:31

Мерси, аз имам няколко начина, включително и този, но има някои добри тестови програми, като memtest, които проверяват грешки при запис, грешки при четене и други ситуации, както и замерване на скорост.
Взех си 1 GB Kingston Elite Pro High Speed, ама си мисля че трябва да е по-бърза, отколкото ми се струва.
Всъщност голям праз [smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   14-06-04 11:38

Скандиск с подробните опции прави същото - пише, чете, сравнява и така по няколко пъти. Memtest не беше ли за RAM памет? Твоят случай не е такъв.
Трансферната скорост зависи от големината на файла и файловата структура. Различните тестващи програми мерят различно, така че можеш само да сравняваш с тях. Виж, времето за достъп си е сериозен параметър и често той определя (вдига) цената.

първа  назад  1     всички  напред  последна