Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 CANON- NIKON Китови обективи
Автор: jivkonik   
Дата:   03-10-05 17:53

Здравейте!
Към момента снимам със "сапунерка" HP 945
Напоследък все по-сериозно се заглеждам по DSLR от класа на Canon 350D, Nicon D70/D50. Понеже бюджета ми е ограничен ( е то на кой ли не е) та ще трябва да се задоволя като за начало с китовия обектив който върви към някой от въпросните апарати. Доколкото съм чел китовите са "малко дървени" като качество (нормално с оглед цената, на която купуваш кита). Не се занимавам професионално с фотография за да вадя пари от това, надали ще ми се налага да правя някакви голямоформатни разпечатки (освен да красят някоя стена в хола ми сложени в рамка), разбира се чета, ровя се по Интернет, радвам се на хубави снимки и имам желание да уча и да се развивам!!!
Въпроса ми е:
на кой от двата апарата Canon 350D Nicon D50 китовия е "по-малко дървен"!? Може да звучи странно на някои, но избора между двата апарата може да е по критерий "кой от двата върви с по-добра оптика като за начало". Освен това видях в един БГ онлайн магазин следните оферти
Canon Digital EOS 350D SLR Camera + EF 18-55/EF55-200 KIT - 2099 лева без ДДС
Тяло Nikon D50 Kit + обектив AF-S DX 18-55MM f/3,5-5,6G - 1450 лв. без ДДС;
Тяло Nikon D50 Kit + обектив AF-S DX 55-200MM f/4-5,6G - 1767 лв. без ДДС;

Някой има ли преки наблюдения от тези китови обективи? Приемливо ли е качеството им като за новак в DSLR? Има ли смисъл да се купят 2 китови (както е при офертата с Канона) за да се покрие фокусно разстояние 18-200 мм или да се търси 1 обектив с прилично варио в тези граници като си взема само тяло? Досегашната ми "сапунерка" покрива от 35 до 300 мм фокусни разстояния и ми се ще и бъдещия ми DSLR да може да покрива поне до 300 мм.
Ще съм благодарен за мненията и съветите ви!
[thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: CANON- NIKON Китови обективи
Автор: Георги   
Дата:   03-10-05 18:22

те сега стана един бой... тая седмица не бяхме флеймили :)))

хинт. не гледай на кой от двата китовия е по-дървен, а гледай кое от двете тела те кефи повече като възможности. гледай също цените на обективите после които смяташ да купуваш как ти пасват.

аз лично бих предпочел 350д, но разбира се това е мое мниение, а тоя избор можеш да го направиш само ти :)

Автор: Han_Solo   
Дата:   03-10-05 19:26

Зависи от тебе [smilie3] аз понеже от доста време съм на аналогов Никон ще си взема и цифров Никон за да използвам обективите които имам, така че поогледай каква нова и по-старичка оптика има по магазините в България и тогава пазари

Автор: Стоев   
Дата:   03-10-05 22:15

jivkonik,
и двете марки Никон и Канон си вървят с предимствата и недоделките.
Обективите определят в повечето случаи.
НР 945 има обектив 37-300мм(екв.), удобно ще ти е да погледнеш обективите в този обхват, да прецениш какво точно търсиш и колко можеш да си позволиш като средства, иначе и двете марки имат топ-обективи, у серията, надхвърлящи цената посочена от теб.
А ако вземеш късо зумче, после ще вземеш и по-дълъг, защото ще ти липсва дължината....
пак пари.......
За телата - изпускаш канонското 300Д, дето също е изгодна машинка, на умерени цени.
Не мога да дам съвет БМВ или Мерцедес, защото ти си плащаш от джоба, но личен съвет - помисли какво си склонен да отделиш сега и за в бъдеще и какви обективи ще искаш (цените са им налични у нета), а после се спри на системата/марката..
Иначе сега ще дойде и Тхор, да ти обясни подробно за механичните обектифчета....
Гледай към обективите, тялото е консуматив[smilie3]
Опитай се да го приемеш като такъв, защото тела през няколко месеца цъфват нови, ама стъклото остава...
лелей, пак се разписах [smilie5]
И не бързай да купуваш, събери повечко мнения [beer]

Автор: Han_Solo   
Дата:   03-10-05 22:32

Много правилно се изказва колегата... аз просто има "обективни" причини да бъда на Никон, както преди това бях с Пентакс [smile]

Дата:   04-10-05 00:03

Благодаря за съветите! Понеже нямам нищо като оптика до сега и точно сега е момента да си избера към коя система ще се закача. Мернах цени на обективи от L серията с IS на Canon над 1000 долара, от които ми настръхна косата![smilie2]
Та затова ви моля да ми дадете линк към сайт подобен на dprеview.com, но специалзиран в тестове и сравнения на обективи. Искам да се запозная с тези странни буквени означения по тях и в крайна сметка да намеря компромиса и оптималното съотношение цена-качество за нуждите които имам (западняците имат един много точен термин Prosumer за такава категория потребители).
А като за начинаещ в DSLR един китов 18-55 може би стига? После вече апетита идва с яденето (и с възможностите за финансиране, все пак това за мен е само хоби). [beer]

Публикацията е редактирана (04-10-05 00:09)

Автор: pejzagisto   
Дата:   04-10-05 00:25

jivkonik, с риск да размахам червения парцал, бих ти препоръчал да погледнеш и другите марки DSLR, щом си с ограничен бюджет и искаш добър китов обектив. Отиди в www.dpreview.com и разгледай внимателно примерните снимки, дадени след отчетите за апаратите, защото те са най-красноречивото свидетелство за възможностите на дадена комбинация от апарат и обектив. Помисли, както ти препоръчаха, какви обективи и на какви цени ще ти трябват. Помисли и кои от техническите характеристики ще ти вършат работа точно на тебе, а не на Филип Аски.

Дата:   04-10-05 00:30

Мен ми харесва http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ като място за данни за Канонски обективи, също и http://www.fredmiranda.com/ дето е хубаво да си мембър..., за Никонските не мога да посоча най-правилното, малко чета там[smilie3]
[beer]

Дата:   10-10-05 16:36

Мерси за линковете!
Вече съм горд собственик на 350D Kit. Сега тръгвам по дългия път на разучаване на възможностите му и събиране на обективи.... [smilie25]

Автор: onlineivo   
Дата:   10-10-05 16:55

..и събиране на обективи.... [smilie19]

Честито! Със здраве да го ползваш, хубави снимки да правиш, и всичко да ти е на фокус [smilie24]

Публикацията е редактирана (10-10-05 16:57)

Автор: PolarBear   
Дата:   10-10-05 17:29

Тъкмо и аз се готвех да давам съвети, а ти вече си се обзавел. Честито! Изборът е добър. Не че със другите щеше да сбъркаш.[smile]

За да не се разочароваш един първи съвет - гледай да не снимаш на много отворена бленда с китивия. 7.1 - 8 е много добре, стига свтлината да позволява. И ако можеш да избягваш крайните стойности на фокусното разстояние, поне с 5 мм.

И още нещо, не пренебрегвай raw-формата. Иначе няма да използваш новата играчка пълноценно.

Така дори и с китовия могат да се направят много добри снимки. Доказано на практика.

А за нови обективи тепърва започва шоуто...

Автор: crazyman   
Дата:   10-10-05 17:57

Автор: jivkonik
Дата: 10-10-05 16:36

.....Вече съм горд собственик на 350D Kit....

CHESTITO ! [thankyou] [thankyou] dano ni radvash s hubavi snimki ... i pak CESTITOOOO [thankyou]

Автор: IDA   
Дата:   10-10-05 18:04

Слушай PoarBear! Той ми отвори очите за снимането в RAW формат и сега и с китовия обектив снимките стават с много високо качество. Безкрайно съм му благодарен.

И един съвет и от мен. Не бързай да си купуваш обективи. Разучи си първо машинката - страхотна е, поснимай с китовия и тогава ще видиш какво ти липсва от оптиката. Успех и много приятни часове с новата придобивка.

Дата:   10-10-05 18:44

Честито[smilie24]
Не си сбъркал [ezik] [ezik] [ezik]

Аре Наш'теееее[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   10-10-05 21:32

Мерсиии на всички![cool] за пожеланията! Добре, че пазара предлага добри оферти от коректни хора!!![smilie24]

Дата:   10-10-05 21:40

не ги споменавай, че всички ги знаем а и ще задействаш някой филтър и после ще гледаме темата у Зоната [smilie5]
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна