Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 информация от jpg
Автор: ИрКа   
Дата:   24-10-05 12:08

По принцип въпросът ми е по-скоро хакерски май,но съм забелязала известна такава тенденция у форумците,така че може и да отговори някой...
Мога ли да разбера с какъв софтуер е правен jpg файл? В случая е 3D проект,съхранен после като jpg. Интересува ме каква 3D програма е ползвана.

Отговори на това съобщение
 Re: информация от jpg
Автор: 2metraninja   
Дата:   24-10-05 13:04

Ами освен на Properties -> Summary -> Creation Software ако не пише, май няма друг начин. Но и това едва ли ще ти помогне много - обикновено кой каквото прави с 3Д програмата и после ренднатата картинка с фотошоп си я рисайзва/ретушира/сейфва.

А колкото до софтуера... Ами той не е толкова важен, всеки софтуер в дадена категория е съизмерим като възможности с другите. Ако пък под "проект" имаш предвид скрийншот от самата програма в процес на работа с интерфейса или е нещо много специфично - дай един линк да видим и може и някаква идея на някой да му дойде.

Дата:   24-10-05 15:27

не,при properties няма инфо :)

http://community.webshots.com/photo/432969020/484938099zoNDak#

Съжалявам,че не го пускам като отделен файл,но когато е само jpg, няма да имате достъп. Съжалявам и че го пускам в такъв вид,но вмъкването на линк не работи от половин час.
Ще съм благодарна на всеки,който ми даде някаква насока с каква 3Д програма може да е правено.

Автор: asahi   
Дата:   24-10-05 15:33

За тази снимка ли иде реч?

https://photo-forum.net/static/forum/2008-08/bjkb2283.JPG
http://image54.webshots.com/54/3/80/99/484938099zoNDak_ph.jpg

То няма много майсторлък в нея. Какво те впечатлява?

Дата:   24-10-05 16:30

:)
за същата иде реч,въпреки че при мен не се отваря в съобщението ти.
Mи като 3Д проект доста ме впечатлява и ще ми е полезно да знам с какъв софтуер е правена. Но подозирам,че е AutoCad -> 3ds Max.
А ти как така не виждаш майсторлък в нея?
Ама не гледай ракурса де! ;)

Автор: ShaiHulud   
Дата:   24-10-05 16:34

Имаше няколко програми за интериорно моделиране, които си идват с готови библиотеки. Зяпал съм статии в списание Софтуер и Хардуер.
Май ArchiCad беше една от тях /макар че тя май беше по-скоро за 3Д модели на сгради, а не за интериор/, не помня точно имена.

Автор: asahi   
Дата:   24-10-05 16:41

Не че съм спец в 3Д-то, но през ръцете са ми минали доста такива интериорни визуализации.
Та тук какво виждаме: Три текстури, два източника на светлина, равнини, малко заоблени обеми в диванчето, останалото май е от библиотеки взето.
Ако си в началото на 3Д моделирането сигурно ти е интересно и това го смяташ за постижение. Пожелавам ти бързо да преминеш тази граница. Оттатък има по-сериозни предизвикателства.

Ракурса не е нещо върха. Обемът на пространството може да се предаде по-сполучливо. Светлината е плоска. Явно авторът не е фотограф.

първа  назад  1     всички  напред  последна