Автор: Airborne
Дата: 21-09-05 11:49
Господин Атхом, казвате:
"Ама кога ли при нас да си ПРО, нема да е въпрос на техника, ами въпрос на умения?
Мен тва ме гложди."
според Вас какви умения са необходими да се снима с апаратче, тип "сапунерка", че толкова се заяждате с цитирам "300Д, 20Д, Д70".
не знам, а и слабо ме касае Вие с какво снимате, но искам да Ви попитам като толкова хулите "ПРО се имат некои субекти", в какво точно се изразява Вашие ПРОфесионализъм:
- в това, да изберете точния обектив за конкретните ви нужди на момента ли,
- в това, да си "играете" с прецизен ръчен фокус (който може да направи или развали една снимка), както и плитък (видимо по-плитък от на 1/1,8" сензор) ДОФ ли,
- в това, да реагирате бързо на моменти, които не чакат апаратчет да вземе решение или да се приготви ли,
- в това, да се оправдавате, че видите ли, "не мога да вдигна 200 км/ч щото съм с трабанче"
листа продължава, няма смисъл сам да го допълвам, но очевидно злобния ви пост е напълно ненужен на форума, а до колкото средния формат е професионалния ЗА МОДНИ СНИМКИ, едва ли има човек, дето не го знае. Но като разправяте с какво снимали "ПРО"-тата, защо не кажете как сте гледали по телевизията как репортери се стичат към местопрестъплението и разпъват 6Х6 апарати и закачат големи обективи по тях. или защо по спортни събития (наскорошното европейско по лека атлетика в хелзинки) никой не снимаше със среден формат. щото не е професионален ли?
Публикацията е редактирана (21-09-05 12:11)
|
|