Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 fashion tv
Автор: explorer   
Дата:   20-09-05 23:38

Преди малко бях в една кръчма и докато си пиех бирата с приятели, се загледах във Fashion TV (който както знаете върви по телевизорите на всички уважаващи себе си заведения [smilie5]), и по конкретно в рубриката, наречена "Photographers". Изредиха се няколко фотографина да снимат умопомрачителни моделки на зашеметяващи местонахождения, въоръжени със Contax 645 (дето фалираха), Toyo 4x5 в студио (тоя беше егати пича), и последния с Mamiya RZ67. Жал ми стана като ги видях колко са изостанали горките, не следят последните тенденции във фото-форума, няма кой да ги светне за последните канонски DSLR-и, а сигурно и от фотошоп не разбират.
[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: fashion tv
Автор: Brummaker   
Дата:   20-09-05 23:46

Експлоръре,

[beer] [beer]

Аз също редовно го гледам каналчето и ... веднаж направо подскочих: от хапаратчето на единия /среден + гръб/ висеше кабел и отиваше направо в ... едно TFT https://photo-forum.net/joro/emoticons/A70.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/A70.gif

Просто наистина се изненадах не на шега ... А иначе, то е ясно, че тия неща са на среден всичките ...

И пак не е съвсем така...един си снимаше моделката на улицата - сериозно, асистентът му се оглеждаше за коли [smilie18] [smilie18] с една марка лайка формат, която обаче няма тънка червена линия на обективите си [ezik] [ezik] [ezik]

Та всичко е според зависи де ... и не на последно място - на каква сесия попаднеш [smilie5]

[beer] [beer]

Публикацията е редактирана (20-09-05 23:47)

Автор: Mimic   
Дата:   20-09-05 23:49

Фешън ТиВи е най-добрият музикален канал ... все хубава музика и от време на време дават бельо [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: diego_simeone_14   
Дата:   20-09-05 23:55

фашисти ... ъ ъ ъ ... фетишисти такива

Автор: Stoyan22   
Дата:   21-09-05 00:01

Filmite sa stari za sesii koito sa praveni predi godini. Foto sesii sabitia[shtrak]

Дата:   21-09-05 00:05

стара е баба ти [ezik] [ezik] [ezik]

каледнарите на Пирели 2004 или Спортс Илюстрейтид 2004 и те са стари, нали...

А Адриана Лима е бабичка сега [smilie18] [smilie18]

[smilie18] [ezik] [smilie18] [ezik] [smilie18] [ezik]

Автор: carl_cox   
Дата:   21-09-05 00:05

и на мен ми направи впечатление същият факт -explorer[smilie24] [beer]

Автор: digit_all   
Дата:   21-09-05 01:50

Hora pichovete snimat s po stari aparati, no s digitalni terminali... to zatova si imat ekrani nagrubchetata na mamiite :-) za niakoi ot tiah [smilie5]

Автор: athom   
Дата:   21-09-05 01:54

Абе глупости...темата не е за тва кой с кво снима там.
Темата е, че тука при НАС... за ПРО се имат некои субекти закупили 300Д, 20Д, Д70...и прочие блякави камери.
Е затва е тая тема, да се види кво е ПРО.

[ezik]

Автор: snooper   
Дата:   21-09-05 02:05

Гледай сега, Атоме, прав си - просто тенденцията е обратна на тази от преди години, коато всеки със Зинар тук се е имал за много про... няма да казвам колко зинара има в България, щото данните не са потвърдени, но са доста... а хората, които наистина знаят какво правят с една карданна камера ли - ами на 7-8 зинара се пада по един такъв...

Та, аз се сещам за наколко наистина кадърни хора с камери от сорта на 20Д и това май е по-добрия вариант, отколкото тия некадърниците със зинар...

Дата:   21-09-05 02:14

абе то и това е една друга тема, щото "ПРО" означава "ЗА"

про фотографи - за фотографията ...

про билдинг - за стоителството /[smilie18] / и т.н.

ама айде нали про си е по нашенскому някакво съкращение хе хе хе

[beer]

Дата:   21-09-05 02:14

snooper-e, ти си пич.
Щото както видях, си ме разбрал от пръв поглед [smile]

Ама кога ли при нас да си ПРО, нема да е въпрос на техника, ами въпрос на умения?
Мен тва ме гложди.

Шот техниката...си мисля...е направена за да ПОМАГА на фотографските (ПРО) идеи...

Ама тук...в БГ...като гледаш да речем "фотографския" пейзаж...гилдии разни...

Многоточието го разбра, ти си умен тип.[smilie3]

[smilie3] [smilie3] [smilie3]

Та така...мъки...

Дата:   21-09-05 02:18

Brum-e, ти кАде си буташ Никонския задник кат говорим за ПРО бе ОоооооОООооо?![smilie18]

Хихи...ся Снупъра го чакам да скочи...

[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   21-09-05 02:25

говорите , до колкото разбирам за за ...справка - горният ми пост [ezik] [ezik]

/та ЗА какво говорите, не разбрах [smilie18] [smilie18] /

Дата:   21-09-05 02:34

Нема да скачам зарад тия каноно-никонски глупости бе, аз си имам Зинар... [smilie19] [ezik]

Пък по въпроса за гилдиите, проф-съюзите и т.н. консомолски глупости, ами виж - като отвориш 20 български списания в тях при фотографите се повтарят 15 имена, които обаче кой знае защо не се бутат по журита и фотоуикенди в Пирин с "професиолнален фотограф"... та ти си умен пич, разбра остналите 30 изречения, които оставям с трите точки[beer]

Дата:   21-09-05 02:48

Разбрах аз, разбрах.
То ко беши...краставите магарета...и т.н.[smilie18]

Ей затва...мисля ТРИТЕ точки да си ги направя част от речника.

Та така...

Brum-e, ти все неразбрал...кат плюя Никона. [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Аааай бири-мири...

Дей...таковата...нашия човек бре?!

Дата:   21-09-05 02:56

а а а - разбрал аз, разбрал ...

и повеселил се ... па плюй бе, ко ... [ezik] [ezik] [ezik]

я що ... сложихъ [smilie18] [smilie18]

Дата:   21-09-05 03:03

Мне!
Държа да`сутбележи!
Не-съгласен!

Та така...иначе нема пробс...[smilie18]

Дата:   21-09-05 03:11

Абе истината е, че всички про-та минават на минокс формат, ама...[ezik] [ezik] [ezik]

Потупване по рамото за първия, посочил размера на минокс кадър в милиметри без да гледате в гуглето [beer]

Автор: explorer   
Дата:   21-09-05 09:05

digit_all:
Hora pichovete snimat s po stari aparati, no s digitalni terminali... to zatova si imat ekrani nagrubchetata na mamiite :-) za niakoi ot tiah

Нищо подобно, бяха си с най-обикновени филмови гърбове, а този с Тойото даже вадеше и полароидни проби.

Автор: n1x0n   
Дата:   21-09-05 10:43

Има хора които снимат с такава техника защото им харесва, има хора които снимат с такава техника защото с нея са свикнали, има хора които го правят защото не могат да снимат с дигитални камери... хора всякакви.

Факт е че броя професионалисти от най-висок клас, снимащи мода с DSLR-и е драстично по-голям от този на хората снимащи с филмови камери. Това е факт.
Прави ли ги това с нещо по-добри или по-лоши от онези, които снимат на филм/голям формат? Не! Това също е факт.
Важен е кадъра, а не каква техника води до него.

Малко безмислени са тия разправии - тоя снимал с това, оня снимал с онова ама "това" било про и куул, пък "онова" било тъпо и аматьорско... не ги разбирам тия спорове.

п.п.
Един от най-добрите модни фотографи на нашето време - Питър Линдберг беше казал че да снимаш мода на голям формат е като да си режеш ноктите с лозарска ножица - не бива да се прави освен ако нямаш никакъв друг избор.

Автор: Airborne   
Дата:   21-09-05 11:49

Господин Атхом, казвате:

"Ама кога ли при нас да си ПРО, нема да е въпрос на техника, ами въпрос на умения?
Мен тва ме гложди."
според Вас какви умения са необходими да се снима с апаратче, тип "сапунерка", че толкова се заяждате с цитирам "300Д, 20Д, Д70".
не знам, а и слабо ме касае Вие с какво снимате, но искам да Ви попитам като толкова хулите "ПРО се имат некои субекти", в какво точно се изразява Вашие ПРОфесионализъм:
- в това, да изберете точния обектив за конкретните ви нужди на момента ли,
- в това, да си "играете" с прецизен ръчен фокус (който може да направи или развали една снимка), както и плитък (видимо по-плитък от на 1/1,8" сензор) ДОФ ли,
- в това, да реагирате бързо на моменти, които не чакат апаратчет да вземе решение или да се приготви ли,
- в това, да се оправдавате, че видите ли, "не мога да вдигна 200 км/ч щото съм с трабанче"
листа продължава, няма смисъл сам да го допълвам, но очевидно злобния ви пост е напълно ненужен на форума, а до колкото средния формат е професионалния ЗА МОДНИ СНИМКИ, едва ли има човек, дето не го знае. Но като разправяте с какво снимали "ПРО"-тата, защо не кажете как сте гледали по телевизията как репортери се стичат към местопрестъплението и разпъват 6Х6 апарати и закачат големи обективи по тях. или защо по спортни събития (наскорошното европейско по лека атлетика в хелзинки) никой не снимаше със среден формат. щото не е професионален ли?

Публикацията е редактирана (21-09-05 12:11)

Автор: pmartinov   
Дата:   21-09-05 12:00

Никсън същия германец снима календара на Пирели с голямата лозарска ножица 6/7 на Пентакс

[smilie5]

Автор: Frida   
Дата:   21-09-05 12:01

Забравяте един много важен момент. Може да си пълен с идеи, може да владееш прекрасно занаята, но за да си ПРО тряя да се ПРОдадеш добре. Протата дето цъкате по тях продават един кадър или сесия за луди кинти. Това тука с нашия смешно малък пазар е невъзможно! Има една модна телевизия, дето всички знаят кво продава, има 5 списания (4 от които филиали) и има 10 фотографа известни дето снимат сичко. За какъв пазар говорим. Та тва е село нащо ...

Дата:   21-09-05 12:07

Aaaa, Pmartinov, да се разберем - 6х7 е средната ножица, не голямата [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна