Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Какъв обектив е подходящ за мероприятия като сватби...?
Автор: dtl   
Дата:   12-09-05 15:30

Здравейте на всички!!!
Директно ви питам какъв обектив бихте си купили ако снимате "групови мероприятия" като сватби и т.н.?
Имам канон 350Д + 18-55мм/китовият/
завбъдеще ще си купувам и Canon 580EX Speedlite ,възможно е и сега заено с обектива.
ще ми ги носят от САЩ препорачайте ми обектив до 400-450$ /по цени на bhphotovideo.com/

четох из форума много подобни теми но неможах да се спра на обектив - харесах си Canon 28-135mm f/3.5-5.6 IS - но прочетох че този обектив сабирал много прах и цигарен и затова мисля че бързо ще се замарси ако го ползвам по ресторанти и т.н. - какво ви е мнението за този сигма 24-135mm f/2.8-4.5 Aspherical IF /той поне е ИФ и мисля че няма проблем с прах и дим/ но нямам опит незнам дали е стока??
други - EF 28-105mm f/3.5-4.5 II USM ; и доколко мога да използвам при този вид снимки EF 70-200mm f/4.0L USM ?

Благодаря ви предварително за помоща!!!!!!!!!!!!!!!!
[beer] [beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (12-09-05 15:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв обектив е подходящ за мероприятия като свадби...?
Автор: IvoYoo   
Дата:   12-09-05 15:41

70-200 /2.8 L IS перфектен за сваДби[ezik]

Re: Какъв обектив е подходящ за мероприятия като сватби...?
Дата:   12-09-05 15:46

ааа... да де грешка с шравописа [smilie5]
имали някой дето снима подобни неща/сватби/ да сподели с какъв обектив снима той?
[smilie11] [beer]
[smilie11] [beer]

Автор: onlineivo   
Дата:   12-09-05 15:58

чувал съм че 50/ф1,8 върши супер работа за без пари!

Само дето зум ще трябва да правиш с краката...

Дата:   12-09-05 16:33

ами аз ще си купувам и 50/ф1,8 , но просто не е изощо удобен.. ако се снима в църква примерно... мисля че твърдите обективи няма да са ми много полезни [smilie11] [smilie11]

Автор: nemchev   
Дата:   12-09-05 16:47

ами намери си варио 28-105 или нещо от сорта...или тая сигма 24- 135 ама сигма????аз лично не ги харесвам...пък тва 70- 200...хич никаква работа няма да ти свърши...освен да направиш един портрет на булката ако ти остане време...или ако тя ти отдели време[beer] [smilie24]

Дата:   12-09-05 17:06

nemchev много ти благодаря за съвета![smilie24] [smilie24]

има ли някои който да е работил със сигма 24-135mm f/2.8-4.5 Aspherical IF [smilie11] [smilie11] [smilie11] f/2.8-4.5 [smilie11]

ето нещо друго което намерих из форума мисля че е много хора биха го подкрепили ???????
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Автор: pinko
Дата: 01-07-05 18:14

28-105/3,5-4,5 USM е по-добрия обектив за сватби, аз почти не го свалям от апарата.

Един от най-бързите АФ от обективите на Канон, компактен, достатъчно остър, на ф8 си е направо острилка, ф58 е резбата за филтри(ще си имаш един размер филтри с китовия), напълно разумна цена, около 500 лева излиза, което си е почти подарък[ezik]

Китовия го слагам само когато ми трябва малко по-широчко.

Canon 28-135 USM IS е леееко по-мазничък(от 115мм нагоре си е зле направо), тежък и обемист е, скъпи(големи) филтри, освен това е прахосмукачка, смуче прах и цигарен дим като за световно и го лепи по челната леща, ама отвътре, гадно е, в ресторантите има много цигарен дим, абе за сватби не го препоръчвам, пък и е почти двойно по-скъп.

За сватби, дето 90% от кадрите са със светкавица, стабилизация хич не ти трябва, вервай ми[smilie5]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Автор: holden   
Дата:   12-09-05 17:12

Аз наскоро снимах голяма сватба с 200 гости (16 души bridal party, без да броим родителите и пра-родителите). От пълна чанта обективи най-много използвах 17-40. 70-200 просто не го виждам как се връзва.

Някои класици препоръчват 50 мм обектив.

Въпрос на стил ако питаш мен.

Автор: stef7   
Дата:   12-09-05 17:34

Директно за тази цена и този фотоапарат и тази цел:

Tamron 28-75 f2,8 - XRi - 350 USD
или
Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG - 430 USD

по цени от BHPhotovideo.com

Tamrona e по-добрия обектив без съмнение. Е не е Canon L series и няма USM, но за цената си е супер. Като се има впредвид че е проектиран за филмова камера а ти ще го използваш за дигитална, т.е. основно в по-централната му част - още по супер ще е. Ревюта има на:
http://www.photographyreview.com

Според мен и двата обектива са по-добро решение за твоята цел отколкото средния клас обективи на Canon (28-105 3.5-4.5, 28-138). На теб ти трябва обектив с по-голяма светлосила (по-малко f) за да замазваш фона когато се наложи.
Не съм професионалист, но досега съм снимал 3 сватби на приятели. На едната замествах щатния фотограф, приятеля реши да спести някой лев и остана много доволен от снимките. :)) Най-използвания диапазон е от около 35мм до 100/120 мм (при пълен кадър или филм) За DSLR става 22-75мм. Там ти трябва качествено стъкло. Задължително се прави обща снимка на гостите и много групови снимки. За тези снимки и диапазона 22-28мм ще използваш 18-55мм обектив дето идва с фотоапарата. Затворен до f/8 ще ти свърши работа като за начало. За останалите снимки - на малдоженците и т.н. най-вече между 50 - 120мм. Е ако има повече не е зле. С дълговокусни обективи (100-200мм) се правят неочакваните снимки. Имам няколко такива на хлапетии по сватбите. Но такъв обектив може да си купиш по-късно. Той не е основен.
Виждал съм фотографи да снимат по сватби с 2-3 обектива с фиксирано фокусно разстояние - например 35mm,50mm,100mm. А аз съм снимал даже с Olympus Miu и снимките станаха.
Та не се задълбочавай много. Зимай Tamrona а практиката ще ти покаже нататък какво още може да добавиш.
А и още един малък съвет. От време на време изключвай светкавицата. :))

Автор: behemoth   
Дата:   12-09-05 17:42

Tamron 28-75 f2,8 - XRi - 350 USD [smilie24] за тази цена няма какво да го бие.

Дата:   12-09-05 17:49

Забравих да добавя, че изказалите се преди мен са прави. Използването на един или друг обектив е въпрос на стил и дори 50мм f/1.8 може да е достатъчен стига да искаш, а и да имаш възможност да правиш зуум с краката. :))

Автор: asahi   
Дата:   12-09-05 18:01

Какво му е на китовия, че не може да откара една сватба? Плакати ли ще печатате от снимките? Добрата светкавица е по-важна, а най-важен е опита.

Дата:   12-09-05 18:10

ахам... [smile]
а някой може ли да ми каже за Tamron автофокусът дали е бърз и добре ли ще се сработи с 580EX Speedlite?
има ли разлизака между 28-75mm f/2.8 XR Di - XRi ? или е грешка

а за комбинацията от 28-105/3,5-4,5 USM и 580EX Speedlite?

Автор: marto   
Дата:   12-09-05 18:27

17-40/4L-[smilie24]

Дата:   12-09-05 18:37

За съжаление нямам Tamrona под ръка, но според това ревю http://www.photo.net/equipment/tamron/28_75_Di/index.html
фокусира от 0.33м до безкрайност за 0.65 сек. Не може да очакваш да бие USM на Canon, но казват че е достатъчно бърз.
Няма разлика между XRi и XR Di, моя грешка.

Автор: msld   
Дата:   12-09-05 18:53

успешно снимам такива мероприятия и с китовия:-)

Дата:   12-09-05 18:56

asahi абсолютно си прав!!!
ще споделя че преди 2 седмици снимах на мой роднини на свадбата, те си бяха наели местният фотограф(и с камера) накрая им поиска по 1лв за 125 снимки дето е изщракал и на всичкото отгоре повечето снимки бяха "оранжеви" и омазани а и гримът на буклата лъскаше много грозно - накрая не му взеха снимките,младоженеца беше немец-програмист,не е някой неук и като сравни мойте и снимките на "фотографа" избра мойте и въпреки че неисках да ми плаща той настоя и ми даде някое евро:) снимах с китчето и вградената светкавица направих ~350 снимки, а фотографа със сносна оптика и външна светкавица/никон му беше апарата/....(120-150 снимки) от които 30% бяха добри.
и съм съгласен че НЕ всичко е техниката [beer] [beer]

msld с каква светкавица снимаш и с 350д ли? [smile]

Автор: Стоев   
Дата:   12-09-05 19:05

Автор: IvoYoo
Дата: 12-09-05 15:41
70-200 /2.8 L IS перфектен за сваДби[ezik]
Сетих се как се опитвах да снимам българска танцова група на фестивал в Турция, докато дефилираха по улицата [smilie18] [smilie18] [smilie18]
То бе търчане, че улицата ми се видя тясна и едва ли не къса...
Имам за спомен няколко портретки до кръста и то накриво или с лошо качество [smilie5] [shtrak] [beer]

Автор: msld   
Дата:   12-09-05 19:09

светкавица 550ЕХ и 300Д

Дата:   12-09-05 19:14

ахам... лошо... [smilie18] аз съм снимал тъкав парад ама в гърция и тогава имах само фото-клип [smilie10] [smilie18] [smilie18] супер си бе6е машинката...никакви главоболия за обективи[smilie5]
[smilie24] [smilie24]

Автор: behemoth   
Дата:   12-09-05 19:20

имам тамрона фокуса не му е от най-бързите но и сватбата не е спротно събитие [smilie18]

А основното му предимство пред китовия за сватби е че можеш да правиш по-плитък DOF ako искаш.
Лошото е че на кроп фактор идва FOV нещо като 44мм което може да е тясно за групови снимки в тесни помещения

Дата:   12-09-05 19:31

помислих си малко и си мисля че би ми бил от полза някой по-дълаг обектив от 28-75 f2,8 - XRi, пък и китовият върши работа донякаде, като се има впредвид че имам само кит-а мисля за варианта EF 28-105mm f/3.5-4.5 II USM + светкавица, а завбъдеще по остри обективи[smilie8] (направ пат ли съм? всепак сватби най-много 1 седмично да снимам)
Колебая се относно светкавицата... неразбирам много от водещите числа... бихте ли ме посъветвали дали си заслужа ->
550EX (Guide No. 180'/55 m at 105mm) ~300$
580EX (Guide No. 190'/58 m at 105mm) 380-390$
разлизликата от 180' до 190' доколко е голяма? заслужавали си да дам още 80-90$ отгоре??

друго когато се купува има Imported и USA гаранция, за УСА пище че е уорлдлайд, знаете ли дали важи за БГ? как да ги купя Imported или УСА?

Публикацията е редактирана (12-09-05 19:43)

Автор: marto   
Дата:   12-09-05 19:43

И аз мисля, че 28мм в много ситуации ще ти идва малко дълъг...
Помисли за 17-40 или използвай кит-а, ама практиката най добре ще ти покаже[shtrak]

Автор: 8250   
Дата:   12-09-05 19:44

за сватби китовия ти е напълно достатъчен според мен

Автор: todorov   
Дата:   12-09-05 19:45

За твойто 1,6х грабвай 17-40 и да не ти пука!
Успех!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна