Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Черпя каса бира...
Автор: koceto   
Дата:   23-08-05 20:46

които ми каже как да направя подобен портрет (като от линковете по-долу). изснимах два филма и неможах да докарам резултат подобен на тези снимки. имам 2 светкавици (ендата с 20 воедещо , другата с 24 , ако е от значение). пробвах с паус и с бял найлон (ПВЦ), пак нестана.
сега знам че ще ми кажете че са снимани със софтбокс, да но аз нямам.
е ако някой знае как да се направи подобни снимки в домашни условия има една каса бира от мен! като има път през Чирпан ще почерпя бира с картофки, цаца...и др. мезета [smilie24]

много искам да постигна резуплата като първия и втория линк.

http://img141.imageshack.us/my.php?image=922320lg2uv.jpg

http://img141.imageshack.us/my.php?image=1109095204fig044jx.jpg

http://img144.imageshack.us/my.php?image=1109184001fig067sy.jpg

http://img144.imageshack.us/my.php?image=111712958420ge.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Черпя каса бира...
Автор: explorer   
Дата:   23-08-05 20:54

Ако имаш ръчен режим на светкавицата, резултат като на 2-рата снимка може да се постигне при естествена светлина + слаба светкавица фронтално. Ако си правиш сам софтбокс, пауса според мен е твърде прозрачен, по-скоро парче бял плат, даже може би на два ката.

Дата:   23-08-05 21:02

нямам за съжаление ръчен режим на светкавиците [smilie2]

Автор: Vinsent   
Дата:   23-08-05 21:03

Първата снимка ти е страхотна, все едно холандските майстори! Не знам, пауса ли е бил вносен[smilie25] или модела много естествен[smilie24], или си проявил добро майсторство[smilie24], или просто си имал късмет![shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer]
Не мога да ти помогна със съвет, но ти желая успех![shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Автор: ecobo   
Дата:   23-08-05 21:03

Втората снимка определено е със софтбокс! Последната е на естествено осветление. Втората е софтбокс плюс спот.
Най-лесно можеш да направиш като първата - при нея светкавицата е блъсната в тавана, ако е правено със светкавица.
Моят съвет - забрави за светкавиците. Вземи си два или три халогенни прожектора по 500Вата, от евтините в Метро, и си прави каквото искаш. Ама ако наистина си на филм, ще ти трябва син филтър компенсационен или специален филм за 3200Келвина.

Дата:   23-08-05 21:06

Vinsent бе несъм аз автора на снимките :)

ecobo пробвал съм с халоген нестава много жълтее... с филтър може би да се получи ама нямам...

Автор: athom   
Дата:   23-08-05 21:08

koceto, играй със разстоянието на светкавиците.
Ако не можеш да регулираш силата на светкавицата, просто отдалечи запълващата светкавица с два метра (в зависимост от това колко искаш да запълва) и си готов.

Пробвай с чадъри...по 4-5 кинта са на Илиенци.
Стават много добри заместители на софтбоксовете.

Осветявай и фона...осезаемо променя цялостния облик на кадъра (виж разликата м/у третия и четвъртия кадър)

Ползвай и отражатели...най-елементарен лист хартия с подходящи размери.
Пробвай и осветление зад модела...дава така добре изглеждащите бликове в косата.

Та така.

Автор: dj_mad   
Дата:   23-08-05 21:09

koceto - като си от Чирпан познаваш ли това момиче ?

https://photo-forum.net/i/177529&USER_ID=7059

Дата:   23-08-05 21:12

Ееее, koceto бе, как ти се радвах за първата! Професионалистите имат опит и критерии при заснемането на портрет и могат да дадат добри съвети и да намерят много кусури, ама аз виждам преди всичко излъчването. Това ме впечатлява и затова много често испускам подробностите.

Дата:   23-08-05 21:15

athom има чадъри за 1.50 в магазин 1 лев

dj_mad да ти кажа немога добре да я видя в лицето. не се сещам коя е.

Дата:   23-08-05 21:16

Ша са сетиш

Дата:   23-08-05 21:16

А, през Чирпан минавам 7-8 пъти годишно, дай някакви координати и следващия път ще ти се обадя - аз ще черпя бира.[beer] [beer] [beer] Че нали в Чирпан водата се не пие?[smilie25] [smilie25] [smilie25]

Дата:   23-08-05 21:18

ми имам кю в профила. тел ми е 0888 241509
обади се няма да пием вода [smilie5]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   23-08-05 21:55

за непиещите бира, заведението предлага и уиски [smilie24]

ще се радвам и на други споделени мнения [thankyou]

Дата:   24-08-05 22:50

koceto - В момента съм в Чирпан на гости на момичето на снимката която всъщност е моята приятелка , и каза да ти кажа че е жалко, че не можеш да се сетиш за нея при положение че сте били колеги (няма да уточнявам каде).

Този жокер ти е достатъчен.

Автор: popoffbg   
Дата:   25-08-05 05:45

... 2,3 i 4 snimka sa bozi , po dobre ne se stremi kam takiva "etaloni" ... [smilie18]

Дата:   25-08-05 07:17

Верея Кабел а?[smilie18]
Тодор Бонев....
Музея на Яворов....

dj_mad ми минете тогава през магазина да почерпя [smilie24] няма да казвам кой магазин-тя трябва да знае [smilie5]

Публикацията е редактирана (25-08-05 07:23)

Дата:   25-08-05 07:34

popoffbg що да са бози...[smilie11]

Автор: heliossve   
Дата:   25-08-05 09:42

v 1 ne vijdam ni6to osobeno, 1 svetkavica vdignata na 0.5-1m nad aparata leko v lqvo

3,4 sa po4ti edenti4ni, kato efekta moje da se postigne i bez svetkavici, izplzva6 svetlinata ot prozoreca + otrajatel ot sre6tupolojnata strana

2 pak izpolzva6 svetlinata ot prozoreca + otrajatel koito e dplu pred modela (moje i bqla masa ot tiq plastmasovite deto gi ima po nqkoi bar4eta)

Uspeh

Автор: n1x0n   
Дата:   25-08-05 10:47

Аз ги виждам горе-долу така:

Първата : малък софтбокс или по-вероятно чадър на 45 градуса вляво от апарата и вдигнат достатъчно високо за да се получи тази сянка под носа. На каква височина? Трудно може да се каже. Мисля че е чадър, заради кръглата форма на отражението в окото.

Втората : типичен пример на т. нар. Clamshell осветление. Познава се по двата светли блика в очите, разделени с тъмна линия.
Как се постига е описано тук:
http://www.webphotoschool.com/Lesson_Library/Free_Lessons/Glamour_Shots_with_the_HalfDome2/

Третата : Най ме затруднява. Това което има според мен е:
1. Осветяване на фона отдолу
2. Спот отдясно зад и над модела, която дава острото осветление на косата и дясното рамо.
3. Един чадър, някъде вдясно от апарата, разположен високо, подобно на този в първата снимка. Запълва сенките и рисува лицето.
4. Лявата част на модела е подсветната с нещо - дали е осветително тяло или отражател - ме мога да кажа.

Четвъртата : най-постната от всички. Един бокс или чадър /голям/ от лявата страна и отражател от дясно.

Поне два от кадрите съм виждал в някоя книгите за осветление. Нали не ни "изпитваш" тука? [smile]

Дата:   25-08-05 13:18

никсън благодаря за отговора.
аз свалих тези снимки от сайт дето е посочено как стават , но там е работено със скъпо осветление.май никой не вникна във въпоса. идеята ми е аз да няправя подобни снимки с наличното ми осветление (две светкавици).

никой неизпитвам, сори ако така е прозвучало.

Автор: nanapak   
Дата:   25-08-05 13:52

Коце, Никсън ме е преварил [smilie24]

Тогава пищови -
1. вместо пауса (софтбокса, чадъра), пробвай - има различни технически чертожни фолия, оформителски ПВЦ самозалепващи фолия, опалов плексиглас и едно друго полупрозрачно материалче за светлинна реклама.
2. вместо бленда (отражател, лайтдиск, мултидиск) - най-обикновен сенник за предно стъкло на кола с отражаващо станиолоподобно покритие, в метро са по 3 (три) лв. за 60х180!
Закрепването на всичко това - асистенти, тел, канап и щракане на задапаратното.

Аре успех!!! [smilie24] И да покажеш!!! [shtrak]
А през Чирпан ще минем с Пинко в събота или неделя...[beer] [beer] [beer]

Дата:   25-08-05 13:56

Папарак в събота до обед-следобед съм в града, после заминавам в едно селце до Стара Загора- Малка Верея.

обаде те се ако имате време. за предпочитане в съббота [smilie24] да почерпя [smilie24]

Автор: nanapak   
Дата:   25-08-05 13:59

Сега ще звънна на Пинко [smilie25] [smilie25] [smilie25]
[smilie24] [beer] [smilie21] [shtrak]

Дата:   25-08-05 14:01

даи на icq-163355117
тел ми го има по-горе в темата