Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Za purvi put mi e
Автор: Polina   
Дата:   06-11-03 06:19

Zdraveite!Za purvi put pravq upload i resize na snimka."Snimkata ne moje da bude po-shiroka ot tochki".Bihte li mi kazali kak da se spravq s tova,zashtoto ne yspqvam!Blagodarq predvaritelno!

Отговори на това съобщение
 Re: Za purvi put mi e
Автор: icikonti   
Дата:   06-11-03 08:55

Намали размера на снимката чрез Фотошоп или друга елементарна програмка.Дългата страна на снимката трябва да е мах 700 пиксела.[beer] После опитай пак.
А за лафа "за първи път ми е..." , при мен винаги е било обратното "Ти си ми втория"[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   06-11-03 09:08

..blagodarq..golqma pomosht (tukmo shtqh da pohvalq snimkite ti)

Дата:   06-11-03 09:53

Nqkoi dryg shte kaje li neshto?

Автор: niro   
Дата:   06-11-03 11:25

Ок, макар да не си писала какъв софтуер използваш. Във ФШ - от менюто image->image size задаваш размера в пиксели, т.е. 700, като двата реда са свързани, за да се променят пропорционално. Потвърждаваш, а от file->save for web...->2-up гледаш долу колко е размера на второто изображение /променя се с quality/, т.е. <100к и съхраняваш...

Автор: r_popov   
Дата:   06-11-03 11:39

Кажи какъв редактор ползваш. Ако ползваш фотошоп - Image > Image Size > Pixel Dimensions - задаваш 700 пиксела на по-дългата страна от снимката. Кликваш по-долу върху Constrain Proportions за да се ресайзне снимката пропорционално. След това от Save As... избираш формат jpg, задаваш ново име и в новия прозорец под Image Options задаваш Quality - между 1 и 12. 1 значи - най-малък обем файл но с най-лошо качество. 12 - обратното [smile]
Ами това е. Успех.

Дата:   06-11-03 12:15

Photoshop-a se precaka.[smilie8] Imam samo ACDSee

Автор: Pho   
Дата:   06-11-03 12:22

С ACDsee е още по-лесно - кликни на resize, задай 700 на дългата страна и преди да save-неш в options задай от 65% до 85% за да влезеш в изискването за 100к. Повече % - по-добро качество, зависи от снимката. Опитвай различни варианти.

Дата:   06-11-03 12:31

Xexe...vidqhte li q? ;) Blagodarq ti,Pho!

Автор: plam   
Дата:   07-11-03 16:13

Наистина ли ти е за ПЪРВИ ПЪТ ;)-

първа  назад  1     всички  напред  последна