Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 [b][/b]По-особен избор !
Автор: pan   
Дата:   17-05-04 21:32

Здравейте!
Съжалявам, че ви връщам към изтърканата тема за избор на цифров апарат, но случаят е малко по-особен.
Занимавам се с тунели. Трябва да се правят снимки при недостатъчна светлина, които се отпечатват за архиви и други нужди - често до формат А4. В някои случаи, за презентации, са нужни и снимки с по-високо качество. Работи се на диви места, няма къде да се зареждат батерии и т.н.
До сега се оправях криво-ляво с лентов апарат, но не е работа...
Какъв апарат бихте ми препоръчали? За по-качествени снимки на тъмно задължителен ли е RAW-a?

Отговори на това съобщение
 Re: [b][/b]По-особен избор !
Автор: night   
Дата:   17-05-04 22:27

какви парици си готов да заделиш?

Автор: asahi   
Дата:   18-05-04 08:57

За снимки на тъмно ти е нужна външна светкавица или няколко. Raw не е задължителен, само помага в някои случаи. Ако няма да публикуваш снимки А4 в списания 3МП са ти достатъчни. Ръчния фокус ще ти е предимство в тъмницата. Предизвикателството е повече за фотографа, отколкото за фотоапарата. Покажи някой тунел да се сетим за какво конкретно иде реч.

Дата:   18-05-04 21:43

Около 800 лв може да се мисли!

Дата:   18-05-04 21:47

Публикувах три по-характерни случая. Горе-долу в това се състои работата! Благодаря!

Дата:   18-05-04 21:54

pan залагам на Canon S50

ревю и данни за него:

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_s50.asp

http://www.dpreview.com/news/0302/03022707canons50.asp

демо снимки с него

http://www.dpreview.com/gallery/?gallery=canons50_samples/

S50 ще ти е по-лесен за носене, има прекрасни характеристики и оптика. Изобщо мега добър апарат, които се побира в джоба и има удобен устойчив корпус

S60 сигурно ще ти дойде скъп, пък и мисля че 50 ще ти върши дори повече работа отколкото се надяваш :)

успех.

Публикацията е редактирана (18-05-04 21:57)

Автор: stoevmobile   
Дата:   18-05-04 22:27

А защо не харесваш лентовите апарати?
Кое е това, дето ще ти помогне цифровото?
Щом работиш на "диви места" и на тъмно, с хубав апарат (какъв използуваш?), какъв ти е проблема на до А4 принтирането или за "презентации"? Една "Смяна 8" ще ти изкара качество, за презентация, ако умееш да боравиш с нея (с качествено филмче и добро ателие+сканер). А пък за ръчните настройки в тъмницата на тунела - питай във форума, ще се намерят пещерняци и звездобройци, дето са тръгнали от лентов апарат . Ако не става със "Смяна-8", за 2 каси бира ти уреждам "Зоркий-4", оригинален, купен от Москва 1964 година май, обектив 2/50.....ни батерии иска ни нищо - слагаш лента и снимаш....И всичко излиза(почти)[beer]
Ако нямаш подходяща светлина за снимките (магнезиеви факли, прожектори, светкавица или няколко)дето ще репрезентираш по-късно, то и Mark II да вземеш, ползата няма да е голяма. Само ще се изръсиш ти или фирмата ти за хубаво апаратче.
То тъмното не е за снимки, комай, а за други работи[smilie24]
(Гледай само отзивите на пещерняците!!!!!!)
Ама ти желая успехи (и пусни едно линкче после към снимките)[beer]

Автор: nsirakov   
Дата:   18-05-04 22:38

Стоежмобиле това "То тъмното не е за снимки, комай, а за други работи" ми хареса ;))

..а какво ще кажеш за Зенит.. почти толкова евтин... но има повече функции :)[beer] [beer]

Дата:   18-05-04 22:39

като гледам трите снимки в профила на човека, един S50 направо ще е ток от всякъде. И се събира в джобче с метален корпус е. Хич да не е е 2 пъти поне по-малък от смяната. И 3-4 от останалите. И си е сериозен апарат в малък обем... ама той да си реши. НЕ даваш по 5-7 лева на снимка за про скан, не даваш за проявяване. Прибираш се ръгаш в лаптопа и хоп снимката е готова. Хората им трябва удобство на работното място. Хобито е по-различно.

Дата:   18-05-04 22:41

абе защо да ходи втори път до тунела, който сигурно не е и близо, след като може вади . цък, гледа на екранчето - харесва ми, записва и забравя. УДОБСТВО! Тази дума познавате ли я? :))))

Дата:   18-05-04 22:42

ебаси, сега ще си подбиваме цените на професионалните камери ли?
(пускам 2 бири подкуп от бъдещо вземане на nsirakov да си мълчи по продажбата на зенита[beer] )

Публикацията е редактирана (18-05-04 22:43)

Дата:   18-05-04 22:44

още малко и ще го накарате да си земе Канон А1 лентов с някой Вивитар ... общо към 3 килограма и да ходи да снима :-)))

наздраве, аз съм на водка

Дата:   18-05-04 22:46

мъко-мъ-ъ-ъ-ъ-ъко
бирата свърши
а ми извадиха зъб днес
мразя уискито[smilie11]

Дата:   18-05-04 22:50

Стоевмобилее..ама защо не каза, че е за продажба твоя Зоркий" :) оттеглям офертатата за Зенита ;) хаха[beer] [beer]

Дата:   18-05-04 23:04

Night, а ти имаш ли нещо лично против лентовите апарати? Особено пък в изброените"условия"?
Човекът има нужда от "светлинка в тунела", за да снима, поне аз така го разбирам. За качеството - като за репрезентации "или до А4"
Или да си ползва сегашното апаратче със статив и свещи или нещо друго, дето пак би свършило работа, при "нощна снимка"в тъмна дупка?
Предимствата на "дижиталката"(влюбих се в тази дума от 3 седмици) са очевадни, ама ако няма тоци, заряд на батерии(а там всичко се цъка на светкавица/и)...
Тогава колегата Пан ще гризне дървото след 100-ната фотография, пък и ако преглежда на дисплея, какво е сътворил...
Той говори за условията от джунглата , дето няма електричество май....

Дата:   18-05-04 23:19

ами ако сложиш едни юнирос 2300 милиампера знаеш ли на колко дни ще ги зареждаш? или по-точно на колко снимки?

нямам против лентовите, аз съм любител. Не претендирам да мога да снимам. Просто мисля, че е доста по удобно това малкото канонче, още повече предвид снимките, които прави.

както ти казах мисля, че говорим на първо място за удобство и облекчаване на живота на човек - а затова канончето е удобния вариант (иначе човека не би пуснал темата, а би продължил да цъка с лентака, нали?).

Дата:   18-05-04 23:25

стоевр между другото - компактен и лек статив означава нестабилен..... :)

мисля, че сносните сгъваеми (пак стават компактни) които са и по-високи, и стабилни ... са 70-90 кинта.

Дата:   18-05-04 23:56

найт, аз питах за възможности, не само за цена. Просто кой е най-компактният, най-лек, при височина около 1600мм, имам проблеми от здравословен характер, дясната ми ръка не е добре и отивам на докторска намеса утре,знам че по-тежкото и професионалното е по-добре.Просто търся подходящото за мен. Не мога да си позволя професионален , дори даром, ако е 10кг.
извини ме, ако не съм се изразил някъде правилно.

Дата:   19-05-04 00:01

стоевмобиле има едни сгаваеми стативи ПРАКТИКА - около 12 см високи (след разгъване-около 20см) 19 лева са в Пловдив - предполагам може да ти свърши работа[beer] [beer]

Дата:   19-05-04 00:02

не е десет, тоя дето Гената ти го предлага звучи добре. Аз моя толкова рядко го разгъвам целия че почнах да се чудя защо имам статив над 170. Най-често удобната позиция и доста ниско. Клякам си и си снимам :)

Може би към 130-150 е добре, ти ще си прецениш.

Дата:   19-05-04 00:03

и такъв имам, стои в чантичката при резервните батерии за всеки случай (ако не нося големия) :-))))

Дата:   19-05-04 00:26

И аз имам(имах) едно такова чудо, безименно, високо около 10см, ама де съм го забутал-не помня. Купих го за 6 лв. преди години.
Търся си истински, че все пак апарата ми не е детска играчка, особено с телеконвертера, и няма да мога да снимам на колене или легнал всеки път. Писах на Иву за помощ,той има хубав, ама и попитах във форума.
Ако можете - помогнете, не се бъзикам.
Харесвам този на Иву и също
SLIK 88M, http://www.slik.com/88m.html,
ама не съм го виждал в София.
Ако не обичате Гената(че писах до него), това си е Ваш личен въпрос.
Аз просто искам съвет от колеги към начинаещ.
Да съм обидил някого във форума?
Ако можете, помогнете,ако не - благодаря за отделеното време.
Днес целият свят ми е крив. Извинявам се на всички. Утре като ви извадят зъб, ще ви пускам картинки....[smilie23]

Автор: plamennk   
Дата:   19-05-04 00:29

Що не идеш на графа, фотото на братя трейман там имаше доста модели и на сносни цени се може да си намериш нещо

Дата:   19-05-04 00:30

никой не ти е казал нищо лошо, нито пък за Гената :) Утре като го прочетеш на спокойна глава ще се убедиш.

Дата:   19-05-04 00:33

А някой чувал ли е за SLIK 88M, http://www.slik.com/88m.html и изобщо как са ?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна