Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кой от вас подкрепя идеята? (да има раздел критика)
Автор: onlineivo   
Дата:   25-07-05 13:00

На 20-07-05 Gorbi даде следната страхотна идея, цитирам:

".....всяка снимка минала 200 или 250 точки в рейтинг А да отива автоматично в раздел критика......" където ще се коментира всичко за нея от фотоапарата, обектива и настройките до това каква техника е използвал при събличането на манекенката за снимки [smilie5][smilie5][smilie5]

Темата завърши със спорове за това как точно да се реализира идеята, и без резултат, пък идеята си я бива много!

Смятам че админите са достатъчно опитни за да реализират идеята по най-добрия начин, но за да го направят, сигурно им трябва да знаят колко от нас наистина са за това (тънък намек към администраторите [beer])

Публикацията е редактирана (25-07-05 13:01)

Отговори на това съобщение
 Re: Кой от вас подкрепя идеята? (да има раздел критика)
Автор: fogas   
Дата:   25-07-05 13:33

Има раздел (профил) 'критика'- на него какво му е, та да го променяме?![smilie11]

Публикацията е редактирана (25-07-05 13:34)

Автор: titon   
Дата:   25-07-05 13:37

хубава идея, ама моите снимки например като не минават 200 никога ли няма да се класират за критика.... нали и незнаещите трябва да получават конструктивна критика, за да се научат [smilie10] [smilie10] [smilie10] или не им е отредено някой да им помага [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: gorbi   
Дата:   25-07-05 13:39

ами незнаещите ще гледат коментарите в критика и ще стават все по-знаещи....

Дата:   25-07-05 13:42

Титон, идеята е такива като мен, (които нямат много хубави снимки) да има откъде да научат как са направени хубавите, ако се пуснат всички снимки в такъв раздел, (и с по-ниски рейтинги) вече няма да има смисъл от него

Дата:   25-07-05 13:49

Фогас, къде е този съществуващ профил критика, нещо не мога да го намеря [smilie11]

Автор: bloody_mary   
Дата:   25-07-05 13:51

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=14844

Дата:   25-07-05 14:20

Признавам, не знаех за този профил, но там снимките са качени без EXIF [smilie2]

Дата:   25-07-05 14:57

Как да разбера с какъв апарат, какъв обектив са направени снимките, с какви филтри, настройки на баланса на бялото, със/без сенник, с каква светкавица и в какъв режим...?

Коментирана е най-вече композицията на снимката и кадрирането, което винаги е спорен въпрос въпреки множеството правила за въздействие върху зрителя които повечето от нас се стараят да спазват.

(не казвам че не ми харесва профила, напротив)

Публикацията е редактирана (25-07-05 18:43)

Автор: krasimir   
Дата:   25-07-05 15:33

Е, аз затова предлагах всеки автор да има право да избира кои от снимките му могат да се качват в критика като за тези снимки задължително да са дадени техническите параметри, условията на снимане, обработките и т.н.

Автор: special_k   
Дата:   25-07-05 15:44

Автор: onlineivo
Дата: 25-07-05 14:57

Как да разбера с какъв апарат, какъв обектив са направени снимките, с какви филтри, настройки на баланса на бялото, със/без сенник, с каква светкавица и в какъв режим...

Това пък за какво ти е???

Автор: krasimir   
Дата:   25-07-05 15:55

Спешъле, на теб не ти трябва, защото си знаеш как да го направиш без да ти се обяснява. Но ако целта е да има учебен ефект, струва ми се е необходимо някакво обяснение за условията и начина на снимане. По-разбиращите да си кажете мнението как би могло да стане по-добре при тези условия, да поспорите, а пък ние може и да понаучим нещичко от прочетеното. [beer]

Дата:   25-07-05 16:04

special_k, гледал съм ти снимките - предполагам (сигурен съм) че снимаш с доста скъпа оптика. За начинаещите като мен (а ние определено сме болшинството) ще е много полезно да можем да видим някоя твоя снимка с какво е снимана например... на какъв F си я докарал тая рязкост и тоя DOF...

Дата:   25-07-05 17:03

спешъл, смятам че заслужаваме обяснения и разяснения по тия въпроси поне заради рекламата която ти направихме с красимир тук!
[beer] [beer] [beer] [smilie7]

Автор: LeBiu   
Дата:   25-07-05 18:12

Автор: onlineivo
Дата: 25-07-05 14:20
Признавам, не знаех за този профил, но там снимките са качени без EXIF

мда.. ма на мен понякога ми е трудно да сваля екзифа от лентата [ezik] [ezik] [ezik] мноо се лепи за желатина [smilie18] [smilie25] [smilie18]

Дата:   25-07-05 18:20

LeBiu,

[smilie18] [smilie25] [smilie18]

Тогава ти предлагам да спретваш по един EXIF набрързо преди да качваш снимките си

[ezik] [ezik] [ezik] (майтап де)

първа  назад  1     всички  напред  последна