Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Не купувайте техника от ВИП Трейдинг!!!!
Автор: lacho   
Дата:   15-07-05 18:46

Преди година и половина си купих Metz 44 AF -3 от ВИП Трейдинг с идеята, че си купувам техника от БГ с гаранция и сервиз!!! Но какво се оказа сега като ми потрябва сервиз!!! Такъв се оказва че няма!!! Можело да я пратят до Австрия, но съм сигуренче и вие знаете колко струва това!!! Така че ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ!!!
[smilie9] [smilie9] [smilie9]

Отговори на това съобщение
 Re: Не купувайте техника от ВИП Трейдинг!!!!
Автор: sannie   
Дата:   15-07-05 18:55

[smilie21] piii edna rakiq:)

Дата:   15-07-05 18:58

Да ама ракията няма да ми помогне!!![smilie9]

Автор: Георги   
Дата:   15-07-05 19:00

еми не са единствените, които все още нямат сервиз тука. ако е в гаранция ще ти я ремонтират безплатно, включително предполагам разходите до там и обратно.

какъв ти е проблема?! пари ли ти искат? не ти признават гаранцията или просто не те кефи че нямат локален сервиз?

Автор: n1x0n   
Дата:   15-07-05 19:01

Те казаха ли ти че има гаранция като купуваше? Дадоха ли ти подпечатана и подписана гаранциаонна карта?

Автор: джъмбо   
Дата:   15-07-05 19:04

предполагам че гаранцията е изтекла май само олимпус дават 2 години гаранция[smilie8]

Дата:   15-07-05 19:15

Абе гаранция имаше... първия път ми я смениха, щото не можаха да я ремонтират макар че я държаха 2 месеца при тях... сега новата /втората/ показа същия дефект ама месец след като изтече гаранцията... а и бяха задали въпрос на Светли от Коника-Минолта /Щото светкавицата е за Минолта/ дали модела DINAX 800si няма такъв проблем и естествено е че Светли ми отговори "ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА РАЗЛИКА В ТОКОВЕТЕ ЩОТО Е СТАР МОДЕЛ МИНОЛТА" и затова да се получава втори път същия проблем... ама като се замислих за принципа на запалване светкавиците на съвременните фотоапарати /разбирайте от някои модели с електронен затвор от 80-те години/ че всичко вече е тиристорно палене... по- скоро би ми изгоряло паленето на фотоапарата отколкото да изгори свткавицата защото тя е тази която пуска /респ определя/ с какво напрежение ще иска да се пали, а не фотоапарата.... така че Светльо питай вашите техници и ще видиш че съм прав. Това просто си е проблем на електрониката на самата свткавица и няма как фотоапарата да я разваля!!![smilie8]

Дата:   15-07-05 19:19

А и другата подробност е че и тази светкавица е от 2 месеца и половина в сервиза всеки път като се обадя във ВИП Трейдинг ми отговарят че ще попитат /обикновенно някой служител който не може да вземе решение/ че ще говори с шефа /Пенчо Бочков/ които аз лично много уважавам като много ерудиран човек... но почти съм убеден че вероятно дори не знае за случая!!! А и най-гадното че съм купувал доста техника от тях.[smilie23]

Автор: MAX-1   
Дата:   15-07-05 19:34

EYKUDE E ISTANBUL , HVASTAS REYSA i ZA 2CASA MAYSTORI SA CUDESA PRAVIAT [smilie24]

Автор: pinko   
Дата:   15-07-05 19:42

Не съм запознат със случая, но ВИП Трейдинг, шефа Пенчо Бочков, Мартин и целия екип са много готини, разбрани и компетентни хора, за мен поне това е необичайно читава и коректна към клиентите си фирма за българския пазар.

Аз поне никакви проблеми не съм имал с тях, напротив.[smilie24]

Проблема е, че Метц вече отдавна не е това, което беше, за огромно мое съжаление.

А какви светкавици имаха, ехееее, 45, че и 60 ЦЛ, бахти дзверовете.

Ама напоследък Метц хич не стават за тежка професионална работа, кьопави са....

Що не си взе минолтенска, 540 нещо си там, хубава била

Дата:   15-07-05 19:53

Ами попитай Светльо за колко време ще ти я достави!!![smilie10]

Автор: SLR   
Дата:   15-07-05 19:54

Съдейки по отзивите явно Вип Трейдинг са коректни но истината е че всяка фирма вносител би трябвало да поддържа гаранционен и извън гаранционен сервиз у нас иначе съвсем се обезсмисля купуването на техника в БГ и на тези цени[smilie2]
На мене,като любител,би ми било криво ако ме остават 2-3 месеца без апарат или светкавица за да я пращат за ремонт а какво остава пък за някой който си изкарва парите от това[smilie2]
.......сега да не ревнете че професионалистите не си купуват Минолти[ezik]
Наздраве[beer] [beer] [beer]

Дата:   15-07-05 19:55

Е, да, доставките на лицето Драгиев са известни с пъргавината си...[ezik]

Че и капаро иска[smilie5] [smilie5]

Дата:   15-07-05 19:58

И METZ!!![smilie22]

Автор: Stoevmobile   
Дата:   15-07-05 20:09

Пинко,
недей ма пуаши бе - все още се надявам да видя на живо Ловепро Компутрекер Плюс, ти разправяш за капаро, дето не се сетих да оставя, защото мисля да я купувам само ако ми събере техниката ...[smilie11]
Май ще се ходи до Истанбула тези дни...[smilie3]

Дата:   15-07-05 20:20

Споко бе, Стоев, капарото е за по-скъпите неща, светкавици, обективи, ранички и чанти има на склад обикновено.

Аз пунделник-вторник ще го търся Светльо за това

http://www.lowepro.com/Products/Accessories/lens_cases/Lens_Case_1W.aspx

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/bxcu8618.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2007-04/juhq0101.JPG

http://www.lowepro.com/images/products/large/LensCase_1W_2.jpg

за новото хобектифче 20-35[ezik]

[beer] [beer]

Публикацията е редактирана (15-07-05 20:39)

Автор: n1x0n   
Дата:   15-07-05 20:27

Факт е че заради ниските продажби на подобна техника в БГ, повечето вносители нямат собствен сервиз. Нормално е, макар и неприятно.

Дата:   15-07-05 20:35

В това отношение ние Канонджиите сме облагодетелствани, при Зентекс няма няма[ezik] [ezik] [ezik]

Днес ти блокира затвора на 300д-то, след един-два дена затвора е сменен с нов и апарата отново си е у теб и работи[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Не ми се е случвало на мен, но е така [smilie24]

Същата работа и с 550 и 580ЕХ, винаги има части на склад

Публикацията е редактирана (15-07-05 20:37)

Автор: zed   
Дата:   15-07-05 20:48

Имам чисто нова светкавица METZ за MINOLTA.
Ако си търсиш обади ми се на тел.02/9632970 да се разберем за цената. Ще ти я дам на много добра оферта, защото не ми трябва, а и гледам си го закъсал.[smilie24]

Автор: Grandpa   
Дата:   15-07-05 20:49

Какъв е проблема - че трябва да го пратят до Австрия, или че не искат да го оправят изобщо?
Самото ходене до Австрия и обратно едва ли отнема пожече от 10-ина дни, а за останалото - като чакаш ти е все тая дали седи в БГ или не. Не е само в БГ така - навсякъде отнема време.

Дата:   16-07-05 15:50

За сервиза до Австрия колко парици ша струва... нали трябва да има и сервиз в БГ. То ако става въпрос да се праща в чужбина то ти излиза половината от цената за която си я купил...[smilie11] [smilie11]

Автор: realito   
Дата:   18-07-05 11:38

Lacho - predstavq NEVERNA informaciq i preuvelichava......[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Отговор от ВИП Трейдинг
Автор: pentax   
Дата:   18-07-05 12:26

Уважаеми Господине,

Благодаря за нправеният коментар, от който научих за Вашият проблем. След направената справка по случая, Бих искал да направя следните уточнения :

1, От 1 година сервизът оторизиран да подържа повечето от внасяните от нас марки е ЛАС Сервиз. Закриването на собственият ни сервиз и прибягването до външен, беше продиктувано от една страна от малкият обем на сервизна дейност и от друга от желанието ни да подобриме качеството на тази услуга. В резултат служителите на ЛАС Сервиз, преминаха през обучение от основните ни доставчици / Пентакс, Полароид / и като резултат беше увеличен гаранционният срок на цифровите фотоапарати на Пентакс на 2 години

2, От друга страна някои от доставчиците, в случая и МЕТЦ, не ни изпращат сервизни схеми и резервни части. Причината е ясна, повечето от масовите фотоапарати и аксесоари се правят в Китай. Обикновенно този вид продукти, се заменят директно при проблем в гаранционният срок, а след изтичане се изпращат до централен сервиз за "ремонт". На всички е ясно че, при невъзможност да се отремотира, използвайки резервни части от сходни продукти, се обявяват цени за ремонт по високи от себестойноста на нов продукт и обикновенно клиента избира закупуването на нов.

3, А сега за Вашият случай.

Светкавицата е постъпила в сервиза на 04,05,2005. Още на следващият ден сте били уведомен че светкавицата не може да бъде отремонтирана в България, и от този момент не сте я потърсили и не сте поискали да Ви бъде направена предварителна оценка на стойността на ремонта.

В резултат от Вашият коментар, сме направили отново запитване до фирмата производител за сервизни схеми и очакваме официалният им отговор, който ще Ви бъде предоставен.

Накрая искам да подчертая че предлаганите от нас гаранционни и извънтгаранционни условия, зависят от съответния производител. Това че се изпращат за ремонт определени продукти до сервиз в Европа, не е в нарушение на законите и разпоредбите. А освен това, поради малкия обем на ОФИЦИАЛНИ ПРОДАЖБИ, се практикува в България и от доста други по големи
фирми.

Пенчо Бочков
Управител
ВИП Трейдинг ООД

Публикацията е редактирана (18-07-05 12:36)

Автор: джъмбо   
Дата:   18-07-05 12:45

бе защо чантите за техника най често показват никонска техника [smilie5]

Автор: pmartinov   
Дата:   18-07-05 12:50

Защото това е рекламна стратегия на никон .[smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна