Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Info за много начинаещ?
Автор: Juain   
Дата:   13-07-05 11:10

къде да си намеря някаква информация за фотографията. Много начинаещ съм ама съм ентусиаст. Във фотографските сайтове намерих само снимки и форуми. Няма никъде нещо като уроци само статии за ревюта на техника които само професиналист си ги разбира.
Кажете къде да намеря?

Отговори на това съобщение
 Re: Info за много начинаещ?
Автор: krassimire   
Дата:   13-07-05 11:12

https://photo-forum.net/ebook/start.htm

Автор: urbangrey   

:) po-byrz e bil gorniq :)

Публикацията е редактирана (13-07-05 12:42)

Автор: Darksorrow   

Публикацията е редактирана (13-07-05 11:13)

Автор: El_Fuego   
Дата:   13-07-05 11:17

В книжарницата - търси това.

Автор: acidness   
Дата:   13-07-05 11:31

почни от линка и премини на книшката на нешънъл .- много е добра, доста неща научих от нея

Дата:   13-07-05 11:44

много благодаря, искам да ви питам какъв фото-апарат да използва като начинаещ, защото не разбирам много от фото-апарати

Автор: holden   
Дата:   13-07-05 12:12

Ами има три вида фотоапарати: със сензор (дигитални), със филм (аналогови) и механични (без филм). Започва се в обратен ред. За да минеш от апарат без филм (нулево ниво) до апарат с филм (напреднало ниво) трябва да минеш изпит по теория на фотографията. Ще те питат какво е бленда, скорост, дължина на обектива, светлосила и как е първото име на Картие-Бресон. За ниво напреднал трябва да минеш изпит при Стоев, да почерпиш бургаската група, и да си намериш модел дето ще ти даде да я снимаш гола.

За ниво професионалист трябва да можеш да разпознаеш Джъмбо от първия път измежду тълпа попове в Александър Невски, и да му направиш снимка без да те подгонят поповете. След като преодолееш това препятствие те пращаме в Бачковския манастир за фоторепортаж, и ако се върнеш със здрав апарат те правим модератор. Имай предвид че последното препятствие още никой не е успял да го преодолее [smilie19].

Хайде че аз се олях. Вземай някоя сапунерка и щракай.

Автор: Георги   
Дата:   13-07-05 12:13

holden [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] искрено ме разсмя :)))))))))))

Дата:   13-07-05 12:13

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: quiver   
Дата:   13-07-05 12:32

Нау4авайки няколко полезни истини от живота от поуста на holden, стигам до следното решение: тъй като също съм на4инаещ, смятам да завладея второ ниво и да се откажа с по4ести от фотографията. Не ми харесва идеята да ме разжалват някакви си попове [smilie18]

Дата:   13-07-05 12:39

quiver, тия ми се подиграват, аз искам да знам някои основни неща и какъв апарат да взема и нататък аз си знам. Ако ме пратите в оня манастир ше върна цял репортаж за монашеския живот.

Дата:   13-07-05 12:43

никой не ти се е подиграл!
въпросът ти е все едно да питаш аз съм начинаещ шофьор, каква кола да си взема?
кажи колко пари имаш като начало.

Дата:   13-07-05 12:51

Juain, разбирам как изглежда от твоите о4и, но наистина не ти се подиграват, повярвай ми- ве4е свикнах със стила :) Ина4е пове4ето са много мили хора.

Моят съвет на скоро минал по твоите стъпки е да про4етеш малко книжки преди да си купиш апарат. Отговорът на въпроса ти тогава ще дойде сам. Аз в момента горе- долу ве4е знам какво искам, 4акам само първа възможност да си го взема [smilie19]

Поинтересувай се малко и потърси по- подробно в Гуугъл, има материали! Книжката на Нешънъл Джиографик е доста добра и толерантна към на4инаещи!

Аз сега съм зает, но ще потърся нещо за теб в Интернет, можеш с удоволствие да ми пишеш на адреса, който е в профила ми.

Явор.

Дата:   13-07-05 12:58

Знам че не са мили хора. Мили са колкото Атила.Определено ти си разбран човек, quiver
добре че и такива влизат в интернет

Дата:   13-07-05 13:03

Е, то колкото и да са мили, не може да не отнесеш един- два базика [smilie18] Всяко на4ало е трудно. Трябва да се бориш.

И мен не ме та4ат много:

Fotografia li e obrabotenata snimka? <- ела тук да видиш какви огън и жупел хвърлят срещу мен [smilie18]

Автор: flipbeat   
Дата:   13-07-05 17:05

e,vie e ste ebasi balerinite.mnogo ste 4uvstvitelni[smilie18]

Автор: aries   
Дата:   13-07-05 17:16

Запиши се на курс по фотография ...

Автор: aquarius_v   
Дата:   13-07-05 18:09

Juain,
Погледни този сайт! Някой го беше постнал преди няколко дена, но не ми се търси затова го пускам тука, надявам се че въпросния съформец няма да ми се сърди - [beer] [beer] [beer] [beer] !
Не се шашкай, това е правено за Canon, но то е като да караш кола, всички коли се карат по един и същ начин! Заедно с по-горе постнатия линк ще придобиеш бегла представа за техническата част на фотографията, като имай предвид че става въпрос за цифрова фотография, за другата...... рано е още!
После се замисли какво искаш да снимаш, поразгледай dpreview & steve's digicams, реши колко пари можеш да отделиш и тогава реши какво искаш да си купиш (безплатен съвет - преди да питаш какъв сапуняк да си взема за за Х лв. потърси из форума, иначе тази тема ще ти се види като върха на куртоазията [smilie5] [smilie5] [smilie5] )

След това:
питай nsirakov - как се снимат пейзажи,
питай elrisha как се снимат автопортрети,
питай джъмбо кое е по-добро - CANON или NIKON [smilie18] [smilie18] [smilie18] , и започвай да снимаш!

Ако първата ти снимка се казва нещо от сорта на "ЕТЮД С ПАТКИ" - и съответно композицията гъмжи от предствители на този вид ти гарантирам 3 дена на върха в Рейтинг А! [thankyou] [thankyou] [thankyou] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

И след някоя и друга седмица, очакваме нова темa със заглавие - "Каво e PS CS2 и къде да го намеря??"

Малеееее, улях се!!! [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Не го взимай навътре, просто виж сред какви ПРИЯТНИ хора си попаднал !!!

Хайеде... и на фокус! [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Публикацията е редактирана (13-07-05 18:11)

Дата:   13-07-05 18:13

Juain, противно на това което пише в букварите, фотографията е скъпо хоби. Ако не си сигурен, че ще ти хареса, можеш да се вътриш няколко хиляди долара напразно. Казвам ти го без преувеличение. Когато се кача в колата си с фотографската си чанта, стойността на колата се удвоява [smilie19].

Значи, ако имаш някой друг лев, скачай на компактен Канон, Никон, Сони или Панасоник около 3-4 МР. Ако не си сигурен кой точно, сведи избора до 3 апарата и пусни нова тема да питаш кой е по-добър.

Беден студент/гимназист/докторант физик? Скачай на Зенит. Ще го вземеш за 20-30 лева с обектив. Не се лъжи от външния вид. Повечето форумци са започнали със Зенит, и някои от нас все още пазим по един екземпляр на тавана, от сантименталност. По него няма почти никаква електроника, така че ако снимките не станат причината е в ТЕБ, не в апарата. След 10-15 ленти ще добиеш хубава представа какво работи и какво не работи, и по-важното, дали ти се занимава повече с този занаят.

Хайде стига си киснал пред компютъра! Бягай да снимаш! С приказки никой не се е научил. И да те предупредя отсега: като пуснеш първите си снимки във форума, никой няма да ги забележи. Не се обезкуражавай (и в никакъв случай не пускай тема със заглавие "Вижте ми снимките бре хора!") [smilie19] .

Автор: behemoth   
Дата:   13-07-05 18:48

Бе Holden много скъпа кола караш брей [smilie18]

Автор: Stoevmobile   
Дата:   13-07-05 19:13

Много добре се започва със Смяна8, после Зоркий, после аналогово СЛР...
На първите предимството е че нямат автоматичен режим и при повече мераци почваш да налучкваш или да се учиш.
А дижиталките с онуй гадно режимче Auto може да не стимулират особено задълбочаване, още повече че и на това режимче излизат хубави снимки [smilie5]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: Prakticar   
Дата:   13-07-05 19:47

Ами те са ти казали вече. Стига пита, ами почвай да снимаш.

Дата:   13-07-05 20:17

Не е скъпа, три и нещо ми струваше. Като сметнеш само 20Д и 17-40 правят два бона. Между другото наскоро се обзаведох със 85/1.8 и съм много доволен [smilie19].

Автор: Stoevmobile   
Дата:   13-07-05 20:25

Холдън,
дай нещо с това обективче [smile]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна