Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Filtri
Автор: tenax   
Дата:   12-07-05 17:04

кажете, има ли разлика в качеството на филтрите на различните производители. търся поляризационен 58мм

Отговори на това съобщение
 Re: Filtri
Автор: aries   
Дата:   12-07-05 18:23

Естествено ...
Най-добрите са B&W /е, според някои не са/. Но затова пък са много скъпи. Хама също са супер. Още Хоя и т.н. Вземи си B&W или Хама!

Публикацията е редактирана (12-07-05 18:30)

Автор: джъмбо   
Дата:   12-07-05 18:27

най-добрите са тифен.....

Дата:   12-07-05 18:28

Нека Тифен да са ... [smilie24] [beer]

Дата:   12-07-05 18:56

а сега да ми кажете тайничко, извън форума кой продава Тифен [smilie3] [beer]
да не го сметнат реклама

Дата:   12-07-05 19:11

tifen sa zа про цели имат и на резба ама се продават предимно на квадратни плочки с цена от 300 лв нагоре
на теб като любител и хама ще ти свърши работа
има два вида скъпи с много слойна просветка и евтини без такава..... магазин на хама - халите 2 рия етаж

Дата:   12-07-05 19:13

Вземи си Хама с кръгова поляризация - предлагат най-доброто съотношение между цена и качество ... май [smilie8]

Публикацията е редактирана (12-07-05 19:13)

Дата:   12-07-05 19:39

теееееееенкю пипъл [smilie24] [beer]

п.п. на джъмбо нещо му е станало - много отзивчиФ /сигурно има връзка с покирилизирането на името му/[ezik]

Автор: navy   
Дата:   12-07-05 20:06

От известните марки найпдобрите са съответно и най-скъпите. Всичко зависи от това как е обработено стъклото, за подробности - четете [smile]
Например на мен ефтиния Tiffen Pol-a ми вкарва лек шум [shtrak]

Автор: dau   
Дата:   12-07-05 21:46

Аз имам Тифен и съм много доволен!

Дата:   12-07-05 21:49

а няма проблем веднага мога да тегля една майна ако се появи малоумно питане [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: pinko   
Дата:   12-07-05 21:51

Автор: aries
Дата: 12-07-05 19:13

Вземи си Хама с кръгова поляризация - предлагат най-доброто съотношение между цена и качество ... май

Не е вярно, линеарните са много по-добри и ефикасни и колкото и да ви е странно, са и по-евтини[smilie5]

Автор: Георги   
Дата:   12-07-05 21:54

да но има проблеми с някои марки и автоматичния фокус :) най-добре тества и така купи

Автор: Stoevmobile   
Дата:   13-07-05 00:49

Джъмбо,
дай малко инфо с какво съответното pola-тифен е по-добро у качеството от това на снимчето по-долу, как и де се забелязват предимствата на тифена, цена и т.н. [smilie8]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-04/kewq3484.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/d5d3b55c.jpg

Автор: ahab   
Дата:   13-07-05 10:16

Pinko е прав - има някава легенда, че линеарния пречи на фокуса и други теории.

Аз си взех линеарен за АФ тяло. Никакви проблеми с фокуса. Ефекта е много по-драматичен. Цената беше смешна.

Ако имате възможност да пробвате линеарен - възползвайте се задължително.

Дата:   13-07-05 10:18

аз имам наблюдения като професионалист
в кино и телевизия и в големи студиа за фотография се използват квадратни филтри тифен цените ти ги споменах
не съм забелязвал да използват посочената от теб марка
[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   13-07-05 10:31

ок, Хама или B&W ще да е, щото нямам нито фотостудио, нито киностудио или телевизия[smilie3], а едно просто Про1.
Само, не мога да реша /след толкова мнения/ дали линеарен или кръгов. дайте една нещо снимано с единия и с другия филтър, да мога да си представя разликите.[beer]

Автор: Георги   
Дата:   13-07-05 10:32

ахаб, с огледалния канон нямаш грижи с линеарен. например 8080 обаче се бъркаше през него, докато през циркулярния нямаше никакъв проблем с фокусирането. като имаш предвид, че фокусираше през тъмночервения хоя за инфраред.

най-добре с компактен апарат тества и тогава купи.

Дата:   13-07-05 14:58

Хич не ми се занимава да снимам и кропвам. Вервай ми, че при линеарния ефекта е по-силен и цената е по-ниска в сравнение с "циркулиращия".

Георги е прав - при моето СЛР фокусирането става през полупрозрачно прозорче на огледалото. Аз отидох в магазина, монтирах го и след като го пробвах го купих. Ако ти фокусира 10 пъти от 10 в точката която си избрал и после в нещо на безкрайност - взимай.

Автор: Han_Solo   
Дата:   13-07-05 16:35

А Лии / Lee / филтри не използвате ли бре колеги? за камерите в работата имаме и Тифен и Лии филтри но поларизационните са Тифен [smilie3]

Дата:   13-07-05 17:00

Автор: pinko
Дата: 12-07-05 21:51

Автор: aries
Дата: 12-07-05 19:13

Вземи си Хама с кръгова поляризация - предлагат най-доброто съотношение между цена и качество ... май

Не е вярно, линеарните са много по-добри и ефикасни и колкото и да ви е странно, са и по-евтини

Абе Пинко, не набутвай човека да си купува Хама с линейна поляризиция /виж B&W - линеен - няма проблем, ама е по-скъп/, че не се знае дали ще работи автофокуса като хората. По-добре да си вземе с кръгова /ако ще е Хама/, за да си няма дертове. Пък ще прежали малко по-слабия ефект на кръговия.
А, че линейните са с по-силен ефект - то е ясно! И, че са по-еФтини - още по-добре, че аз само такива ползвам. Даже на диги-сапунерката ползвам линеен, ама е B&W [smilie3] та си нямам грижи с автофокуса. Иначе всички други, които пробвах - и Хама и мама, баба и дядо - всичките бъркаха автофокуса. [smilie11]

Дата:   13-07-05 17:31

значи лий филтри ползваме но желатинови..... дет са на метър [smilie8]
всичко останало е тифен или ги вземаме под наем я от вирха талибанова я от други фирми

Дата:   13-07-05 18:01

къде мога да пробвам B&W. За Хама е ясно - халите.

Дата:   13-07-05 18:59

Моят е BOWER линеарен и не бърка автофокуса нито на лентовия, нито на цифрака. 40лв за 62мм.

За проба на B+W питай Stoevmobile по-горе. Ама неговия струва 200лв при това на старо.

Може да не го завинтваш а само да го държиш пред обектива като е само за проба.

Автор: Stoevmobile   
Дата:   13-07-05 19:03

Ако имаш път към Истанбул - в някои от фотомагазините на Сиркеджи има доста филтри, включително и B+W..
Какво ли стана с организирането на форумско нашествие из Истанбул.. [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна