Автор: Avi
Дата: 16-09-05 12:24
ecobo написа:
........................
chukov написа:
Аз не те убеждавам, че няма нищо лошо в това, а за пореден път ти казвам, че въпросът с платения софтуер никога не може да бъде разглеждан поотделно, сам за себе си и откъснат от глобалните проблеми в една държава.
Това искам да ти кажа.
И като говорим, че все отнякъде трябва да се започне, то плащането на софъуера съвсем не е нещото или мястото, откъдето трябва да започне промяната в едно общество.
Не може в цял един министерски съвет да заварят инсталиран пиратски софтуер на MICROSOFT и да им го признаят за легално инсталиран ако в замяна на това започне кампания и гонитба на нелегалния софтуер в държавата.
Не може аз да бъда търкалян по митници, да вися на опашки за визи и да бъда връщан, да се лигавят с мен и да ме карат да обяснявам колко дена ще остана в дадена държава и къде ще отседна и ред други ограничения на нормалните ми човешки права и да искат от мен да плащам софтуера.
ОК
Еднакви права за всички, еднакви възможности за изява - еднакво отношение към софтуера. Това е.
Крайно време е в тая държава хората, които могат да плащат сериозни пари за софтуер и каквото и да било друго да се научат първо да защитават правата на тия, които не могат, а не да се разсъждава така: "Аз мога - другите да се спасяват"
чуков, съвсем не си прав СПОРЕД МЕНЕ - тай, че спирам да споря, няма да стигнем до никъде.
|
|